Fiyatlar düşüşe geçiyor – Kocatepe Gazetesi

Yaz mevsiminde her yörede hemen herkesin az çok kendi sebze ve meyvesini yetiştirdiğini belirten Ali Çiloğlu, '2017 yılı yazının çok sıcak geçmesi, 2018 döneminde de bir boşluk olmasından dolayı zemheri diye tabir edilen Aralık ayında çok soğuk yaşandı. Kar yağışı, sıfırın altında 21 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı yoğun bir üretim bölgesi olan Antalya, Hasköy, [&hellip]

Yaz mevsiminde her yörede hemen herkesin az çok kendi sebze ve meyvesini yetiştirdiğini belirten Ali Çiloğlu, “2017 yılı yazının çok sıcak geçmesi, 2018 döneminde de bir boşluk olmasından dolayı zemheri diye tabir edilen Aralık ayında çok soğuk yaşandı. Kar yağışı, sıfırın altında 21 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı yoğun bir üretim bölgesi olan Antalya, Hasköy, Alanya gibi üretim bölgelerimizi de etkiledi. Antalya’da bulunduğum sürede 28 günde iki kez güneş gördüm. Toplamda 44 günde 4 gün güneş gören Antalya’da her gün şiddetli yağmurlar yağdı. Hal böyle olunca sera içerisindeki mahsul çamurda kaldı. Çamur içerisinde kalan domates, patlıcan ve biber kökenleri kuruyunca toplanamadı. Bu durum da fiyatları arttırdı.” dedi.
FİYATLAR DÜŞÜŞE GEÇİYOR
Domates, biber, patlıcan, kabak v.s ötesinde yeşilliklerde bile yüzde 85’i bulan hasarın ortaya çıktığını dile getiren Çiloğlu, “Maydanoz, dereotu, roka, tere ürünleri dahi çamurda kalıp güneş görmediğinden arz- talebe cevap verilemedi. Hiç beklenmedik şekilde Antalya’da hortum meydana geldi. Bu doğal afet Antalya, Kumluca, Serik, Hasköy bölgelerimizde tamamen sera ürünlerini yerle bir etti. Çok yağan yağmur nedenli topraktaki ürünün çürümesiyle hortum afeti tuz biber oldu. Fiyatlarda artış kaçınılmaz oldu. Ancak Ocak ayı sonu itibariyle havanın iyileşmesi ile fiyatlar geriledi. Temennimiz odurki sebze kalemlerinde 15 gün öncesinde gördüğümüz fiyatlar yüzde yüzden fazla gerileyerek istediğimiz şekle gelmek üzeredir. Yaş sebze ve meyve fiyatları hava ve iklim şartları doğrultusunda düşüşe geçiyor.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi 

Bakmadan Geçme