• Haberler
  • Genel
  • “Fişlemeler hukuk ve insan hakkı ihlalidir”

“Fişlemeler hukuk ve insan hakkı ihlalidir”

Memurların fişlenip, siyasi görüşlerine, inanç dünyalarına göre tasnif edildiğini söyleyen Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, bu durumun hem hukuk hem de insan hakları ihlali olduğunu kaydetti. Şenol, adaletin er ya da geç tecelli edeceğini, kamu çalışanını ötekileştirerek fişleyenleri lanetliyerek şiddetle kınadıklarını açıkladı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol düzenlediği basın toplantısında son günlerde ortaya çıkan belgelerin, [&hellip]

"Fişlemeler hukuk ve insan hakkı ihlalidir"

Memurların fişlenip, siyasi görüşlerine, inanç dünyalarına göre tasnif edildiğini söyleyen Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, bu durumun hem hukuk hem de insan hakları ihlali olduğunu kaydetti. Şenol, adaletin er ya da geç tecelli edeceğini, kamu çalışanını ötekileştirerek fişleyenleri lanetliyerek şiddetle kınadıklarını açıkladı

Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol düzenlediği basın toplantısında son günlerde ortaya çıkan belgelerin, 11 yıllık AK Parti iktidarında normalleşme ve ileri demokrasi söylemlerinin “Andersen’den Masallar” olmaktan öte gidilemediğinin göstergesi olduğunu kaydetti.
DOĞAN AÇIKÇA SÖYLEDİ
Darbe dönemlerini hatırlatacak cinsten bir pervasızlıkla, 28 Şubat süercini aratacak şekilde memurların fişlenip, siyasi görüşlerine, inanç dünyalarına göre tasnif edildiğini söyleyen Nizamettin Şenol, devlet bürokrasisinin makamlarının bu fişlemelere göre doldurulduğunu ileri sürdü. Şenol; “2010 Yılında AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan’ın ’40 yıl bizi fişleyenleri şimdi biz fişliyoruz’ cümlesiyle açık açık ifade ettiği durumun ne kadar gerçek olduğu da bugün belgelerle ortaya çıkmıştır. Bakanlığımızın, ayrılan onca bütçeye, onca personele rağmen, neden bir merkezi sistem sınavında hatasız ve tek cevabı olan 20 soruyu bir araya getiremediği de bu şekilde anlaşılmış oldu.” dedi.
“ENERJİ FİŞLEMEDE KULLANILIYOR”
Milli Eğitim Bakanlığı’nın enerjisini ve imkânlarını daha kaliteli hizmet vermek yerine kendi çalışanlarını fişlemek için kullandğının belgelerde görüldüğünü söyleyen Şenol; “Sosyal demokrat, F tipi, MHP’li. Görev verilmemeli. ‘Olumsuz, mevzuat bilgisinden dolayı görev aldı, kadro iptal edilebilir. Çabuk etkilenen, farklı görüşte, mevzuatçı, bize yakın değil. Eski MHP’li. Fikriyatı farklı, Sosyal Demokrat, Olumsuz, İHL’li kesime bakışı negatif, kesinlikle görev verilmemeli. Funda Kocabıyık referanslı. Salih Çelik referanslı. F tipi, iletişimi zayıf, görev verilmemeli. Cemaatten yararlanır, geçimsiz, çıkarcı, kadro verilmemeli. İHL’li, çalışkan, dürüst, üst kademe yöneticiliğinde değerlendirilebilir.’ gibi ifadelerin yer aldığı fişlemeler büyük bir skandal ve hukuk ihlalidir. İnsan hakları ihlalidir. Ayrıca liyakate bakılmaksızın yandaşlık durumuna göre yapılan atamaların eğitim sistemini ne hale getirdiği ortadadır. Bu ayıbın vebali de Milli Eğitim Bakanı’nın ve Başbakan’ın üzerindedir. Fişlemenin failleri bulunmalı ve derhal cezalandırılmalıdır.” dedi.
“RÜŞVET ÇARKI BELİRLENDİ”
“Milli Eğitim Bakanlığının fişlemeden sorumlu yetkililerine; Türk Eğitim Sendikası mensuplarının karşısına da lütfen şunu yazsınlar: Bunlar vatanperver, Şivan Perver Karşıtı, ülkenin bütünlüğünü savunuyor, tek devlet, tek bayrak, tek millet ve tek dil diyorlar, olumsuz” diyen Şenol; “Gündemi yoğun olarak meşgul eden bir diğer hadise de şüpheliler arasında yandaş iş adamlarının, bakan çocuklarının, AKP’li danışman ve bürokratların, AKP’li Fatih Belediye Başkanı’nın ve bir kamu bankası genel müdürünün de bulunduğu yolsuzluk hadisesidir. Bir yıllık teknik ve fiziki takip sonucunda yolsuzluk ağlarının deşifre edildiği, kirli kazanç bağlantılarının belirlendiği, rüşvet çarkının tespit edildiği anlaşılmaktadır.” diye konuştu.
“AHLAK SORGUCULARI
ÇOCUKLARINA BAKSIN”
Sahte belgelerle hayali ihracat teşebbüslerinin, altın kaçakçılığı, kara para aklama, rüşvetle vatandaşlık dağıtımı, imar usulsüzlükleri, rant yolsuzlukları, arazi vurgunculuğu ve ihalelere fesat karıştırma gibi ağır suç ve suçlamalara dikkat çeken Şenol şöyle konuştu: “İktidar yönlendirmeli yandaş yolsuzluk çetelerini köşeye sıkıştırmıştır. Şuna da inancımız tamdır ki ; Mazlumun ahını alanlardan aheste aheste bazı şeyler çıkmaktadır, çıkacaktır da. Gençleri kızlı erkekli diye ayrıştırmaya kalkıp, gençlerin ahlak değerlerini sorgulayanların, kendi çocuklarını ihmal etmiş oldukları, ya da kötü örnek oldukları anlaşılmaktadır.
“ZULÜM İLE ABAT OLUNMAZDI”
Zulüm ile abat olmaz diyerek iktidara gelenlerin günümüzde her türlü zulüm ve mobbingi uyguladıklarını dile getiren Nizamettin Şenol sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde artık iktidar baskı dönemini de aşarak zulüm ve talan dönemini başlatmıştır. Ama mutlaka Allah; haktan, adaletten yanadır ve adalet er ya da geç tecelli edecektir. 75 milyonun hakkını yiyenleri, kamu kaynaklarını yandaşa peşkeş çekenleri, buna aracılık edenleri, alet olanları, göz yumanları, kamu çalışanını ötekileştirerek fişleyenleri lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme