• Haberler
  • Gündem
  • Firmalara 'yenilenebilir enerjiye yogunlaşın' önerisi

Firmalara 'yenilenebilir enerjiye yogunlaşın' önerisi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar Koordinatörü Zülgari Özdemir, Kurum'da bir basın toplantısı düzenleyerek Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlara yönelik IPARD İkinci Başvuru Çağrı İlanı hakkında bilgi verdi. Özdemir, 'İlimiz et işleme sektöründe çok önde. Avrupa standartlarında et işlemelerimiz mevcut. Biz eksiği olmayan işletmelerimize yenilenebilir enerji [&hellip]

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar Koordinatörü Zülgari Özdemir, Kurum’da bir basın toplantısı düzenleyerek Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlara yönelik IPARD İkinci Başvuru Çağrı İlanı hakkında bilgi verdi. Özdemir, “İlimiz et işleme sektöründe çok önde. Avrupa standartlarında et işlemelerimiz mevcut. Biz eksiği olmayan işletmelerimize yenilenebilir enerji tesisi yapmalarını öneriyoruz. Süt işletmesinin hiçbir ihtiyacı olmasa bile 300 KW’ya kadar yenilenebilir enerji yapabilir. İlimizin yenilenebilir enerji kaynaklarından daha çok yararlanmasını istiyoruz. Yatırımcıların yenilenebilir enerjiye yoğunlaşmasını istiyorum” dedi.
500 MİLYON LİRALIK DESTEK
Yeni Çağrı İlanı’nın bütçesinin büyüklüğüne dikkat çeken Özdemir, “Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması sektörlerinde yüzde 50 destek Kurumumuz tarafından karşılanacak. Bu İlan’ın toplam bütçesi 482 milyon 601 bin 358 lira olarak açıklandı. Firmaların kendi katkıları ile 1 milyar liraya yakın bir yatırım olacak” diye konuştu.
6 EYLÜL’DE BAŞLIYOR
Çağrı İlanı’nın başvuru tarihleri hakkında da açıklama yapan Özdemir, “Başvurular 6 Eylül 2017 tarihi saat 9’dan itibaren, İl Koordinatörlüğümüz’de kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 26 Eylül 2017 tarihi saat 21’de kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 28 Eylül 2017, saat 18’dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İkinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 18 ay olarak planlanmalıdır. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberi’nde yer almaktadır” ifadelerini kullandı.
2 BİN KİŞİYE
 İSTİHDAM SAĞLANDI
Özdemir, Birinci Çağrı İlanı hakkında da şu vurguları yaptı:
“1 Temmuz 2011’den bugüne kadar 15 başvuru çağrı döneminde, İlimizde 389 adet proje ile 265 milyon liralık yatırım sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşme imzalanan bu projelere 134 milyon lira  hibe ödemesi yapılmıştır. Yapılan yatırımlarla Afyonkarahisar’da Avrupa Birliği standartlarında üretim yapan tarımsal işletmelerin sayısı arttığından Afyonkarahisar’ın Tarım ve Hayvancılık sektöründeki verimliliği ve rekabet gücü de artmıştır. Gıda işleme sektörüne yeni teknolojiler ve yenilikler sunarak, tarımsal ürünler için yeni pazar fırsatları oluşturulmuştur. Ayrıca Afyonkarahisar kırsal turizm ve el sanatları yatırımlarına ivme kazandırılmıştır. Nihai olarak da yeni iş imkânları geliştirilmiş ve İlimiz istihdamına katkı sağlanmıştır. Bu güne kadar gerçekleşen projelerimizle İlimizde 2 bin 612 kişiye istihdam sağlanmıştır.” >> Murat ARISOY’un Haberi

BAL ÜRETİM TESİSİ KURULACAK
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar Koordinatörü Zülgari Özdemir, Afyonkarahisar’da bal üretiminde de atılım yapılacağını kaydetti. Özdemir, “Bal Dolum Tesisi kuralım istiyoruz. Balda bir markamız olsun istiyoruz. Bununla ilgili arıcılığın yoğun olduğu yerlerde görüşmeler yaparak bal üreticilerinin gelirlerini artırmak için girişimler yapıyoruz. İnşallah Afyonkarahisar’a bir Bal Dolum Tesisi kurma hedefimiz var” diye konuştu.

Bakmadan Geçme