• Haberler
  • Gündem
  • Fırıncı gıda denetmenlerine saldırdı, TOÇBİRSEN tepki gösterdi

Fırıncı gıda denetmenlerine saldırdı, TOÇBİRSEN tepki gösterdi

Toç Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nevzat Karakoçan, 20 Nisan Çarşamba günü Kanlıca Mahallesi'nde bir fırın denetiminde sözlü ve fiziksel saldırıya uğrayan Gıda Kontrol ekibine yapılan saldırıyı kınadı. Karakoçan, 'Faillerin hak ettikleri cezaya çarptırılmaları hususunda hukuki olarak tüm süreci yakından takip edeceğiz.' dedi. Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) Afyonkarahisar Şube Başkanı Nevzat Karakoçan, [&hellip]

Toç Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nevzat Karakoçan, 20 Nisan Çarşamba günü Kanlıca Mahallesi’nde bir fırın denetiminde sözlü ve fiziksel saldırıya uğrayan Gıda Kontrol ekibine yapılan saldırıyı kınadı. Karakoçan, “Faillerin hak ettikleri cezaya çarptırılmaları hususunda hukuki olarak tüm süreci yakından takip edeceğiz.” dedi.

Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) Afyonkarahisar Şube Başkanı Nevzat Karakoçan, 20 Nisan 2022 Çarşamba günü Kanlıca Mahallesinde fırın denetimi yapan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol ekibine yapılan sözlü ve fiziksel saldırıyı şiddetle kınadıklarını açıkladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde bulunan sendika temsilciliğinde yapılan açıklamada sendika üyeleri de hazır bulundu.

“ŞİDDET OLAYLARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Nevzat Karakoçan, saldırganların gerekli cezaya çarptırılmasının takipçisi olacaklarını belirtti. Karakoçan, “Bilindiği üzere, Tarım ve Orman Bakanlığı personeli olan gıda kontrolörlerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin büyük fedakârlıklarla, zor şartlar altında 7 gün 24 saat esasına göre Halk Sağlığını korumak için görev yapmaktadır. Çalışanlarımız ülke olarak Covid-19 ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde bile çalışmalarını aksatmadan, ülke ve millet sevdası ile çalışmalarını yürütmektedir. Ancak, halk sağlığını korumak, gıda güvenliğini sağlamak, hayvan hastalıklarının önüne geçmek amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin, cansiperane görev yapan Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımız da sahada yapmış oldukları görevler nedeniyle tıpkı sağlık çalışanları gibi sıkça sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalmakta, yaralanan ve yaşamını yitiren arkadaşlarımız olmaktadır. Mesai arkadaşlarımıza karşı neredeyse her gün yaşanan bu şiddet olaylarının sayısı her geçen gün artmaktadır.” dedi.

“SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”

“Maalesef 20 Nisan 2022 Çarşamba günü Afyonkarahisar İl Müdürlüğümüzde görev yapan üç Gıda Kontrol görevlisi personel görevini icra ederken saldırıya uğramış ve şiddete maruz kalmıştır.” diyen Karakoçan, “Kanlıca Mahallesi’nde bir ekmek fırınında Ramazan ayı denetimlerinde, hijyen kontrolü yapıldığı sırada gerçekleşen olayda, personellerimize görevi esnasında sözlü ve fiziki şiddet uygulamıştır. Tarım-Orman çalışanlarının yetkili sendikası Toç-Bir-Sen olarak; darp edilen personellerimize acil şifalar diliyor, tüm teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve tüm Türkiye’de bu tür saldırıların artık son bulmasını ümit ediyoruz. Tarım ve orman çalışanlarına yapılan adice ve korkakça saldırıları ve faillerini şiddetle kınıyor, gerekli tahkikatın bir an önce yapılarak, faillerin hak ettikleri cezaya çarptırılmaları hususunda hukuki olarak tüm süreci yakından takip edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.” diye konuştu.

“TARIM ORMAN ÇALIŞANLARI SÖZKONUSU YASAYA DAHİL DEĞİL”

Karakoçan sözlerini şöyle tamamladı: “Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile sağlık çalışanlarının tamamına yönelik kamu çalışanı, özel sektör çalışanı, doktor, hemşire, şoför, hasta kabul memuru v.b hiçbir sınıf ve unvan ayrımı gözetmeksizin uygulanan şiddeti önlemek amacıyla ceza oranları arttırılmıştır. Ancak ısrarla talep etmemize rağmen tarım orman çalışanlarımız sözkonusu yasa kapsamına dâhil edilmemiştir. Ayrıca, mesai mefhumu gözetmeksizin, cansiperane görev yapan ve sahada yapmış oldukları görevler nedeniyle sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalan Tarım Orman Bakanlığı çalışanlarımıza özgü, unvan veya sınıf ayrımı olmaksızın tüm çalışanlarımızı kapsayacak bir yasa teklifinin Bakanlığımız tarafından hazırlanmasını istiyoruz. Bu yasa teklifininni TBMM Başkanlığına sunularak bir an evvel yasalaşmasının sağlanmasına yönelik haklı talebimizi bir kez daha dile getiriyoruz.”  >> Burcu AYDIN’ın Haberi.

Haber

Haber

Bakmadan Geçme