Finans sorunu, biriken sorunların bir sonucu

Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, işletmelerdeki finans sorununun, daha önce ortaya çıkan sorunların bir sonucu olduğunu söyledi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, ‘Mali İşler ve Finansal Yönetimi’ konusunda seminer verildi. Seminerde konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, finans sorunun nereden kaynaklandığını katılımcılarla paylaştı. Kandemir, [&hellip]

Finans sorunu, biriken sorunların bir sonucu

Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, işletmelerdeki finans sorununun, daha önce ortaya çıkan sorunların bir sonucu olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, ‘Mali İşler ve Finansal Yönetimi’ konusunda seminer verildi. Seminerde konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, finans sorunun nereden kaynaklandığını katılımcılarla paylaştı. Kandemir, “Bir işletmede finans sorunu varsa bu finansal problemi herhangi bir sorunun sebebi değil, önceden ortaya çıkmış sorunların bir sonucu olarak görüyoruz. Çünkü işletmede bazı şeyler başta düzgün yapılmamıştır. Bazı şeyler planlanması gerekirken planlanmamıştır. Dolayısıyla bu düzgün yapılmayan işlerin bir sonucu olarak işletmelerin finansal problemi ortaya çıkmıştır. Yapılan araştırmalarda en önemli sorun olarak birinci sırayı işletmelerin finansal sorunları alıyor” dedi.
Rekabet ortamı gelişiyor
Kandemir, Türkiye’de rekabet ortamının günden güne hızlı bir şekilde kendisini hissettirdiğini belirterek, toplum ortamında bu rekabeti en iyi hissedenlerin de işletmeler olduğunu iletti. İşletmelerin problemleri arasında birçok sorundan bahsedile-bileceğini aktaran Kandemir, bunların başında ise ‘finans’ konusunun geldiğini ifade etti.
Türki-ye’nin ticaretinin 10 yıl içerisinde birkaç kat arttığını aktaran Kandemir, sadece rakamsal boyutta değil, bugün hem işletme sayısında hem de işletmelerin faaliyetleri sırasında ihracat üretimleri noktasında ciddi bir artışın olduğunu vurguladı.
Kurumsallaşma şart
İşletmelerde yönetim sorunlarının da bulunduğuna dikkat çeken Kandemir, “Günümüzdeki aile işletmelerinin de bu yönetim sorunları içerisinde kurumsallaşma dediğimiz kurumsal yapının oluşmaması bunların başında geliyor. Bu sorunların hepsi bir araya geldikten sonra işletmeler temel sorunun farkında olmadıkları için en son karşılaştıkları şey, para olarak ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme