Finalin galibi Mersin

Dün oynanan Genç Erkekler Grup Basketbol final maçında Mersin Özel Yıldırım Han Anadolu Lisesi, Kayseri Özel Kılıçaslan Anadolu Lisesini mağlup ederek birinci oldu. Genç erkekler Grup Basketbol müsabakalarında ilk maçta A grubunda yer alan Mersin Özel Yıldırım Han Anadolu Lisesi ile Kayseri Özel Kılıçaslan Anadolu Lisesi turnuvanın ikinci günün de kozlarını paylaşmıştı. Bu maçta Özel [&hellip]

Dün oynanan Genç Erkekler Grup Basketbol final maçında Mersin Özel Yıldırım Han Anadolu Lisesi, Kayseri Özel Kılıçaslan Anadolu Lisesini mağlup ederek birinci oldu.

Genç erkekler Grup Basketbol müsabakalarında ilk maçta A grubunda yer alan Mersin Özel Yıldırım Han Anadolu Lisesi ile Kayseri Özel Kılıçaslan Anadolu Lisesi turnuvanın ikinci günün de kozlarını paylaşmıştı. Bu maçta Özel Kılıçaslan Lisesi, rakibini 69-41 mağlup etmişti. İki takım bu kez de birincilik ikincilik maçında finalde kapıştı. Final maçında Mersin Özel Yıldırım Han Anadolu Lisesi, rakibine oranla pota altında daha başarılı oldu. Rakibini 47-42’lik skorla yenen Mersin Özel yıldırım Han Anadolu Lisesi grup maçlarının şampiyonu oldu. Mersin ekibi dün finalde rakibini mağlup etmekle kalmadı. Grup maçlarını birincilikle bitirmenin yanı sıra rakibinden de ilk maçın rövanşını almanın mutluluğunu yaşadı. Grupta ilk ikiye girmenin rehavetiyle kendilerinden bekleneni veremeyen yeşil beyazlılar salondan da 47-42’lik skorla yenik ayrılarak turnuvayı ikincilikle bitirdi. Bu sonuçlardan sonra Mersin Özel Yıldırım Han Anadolu Lisesi, Muğla’da Kayseri Özel Kılıçaslan Anadolu Lisesi’de Nisan ayında Amasya’da bir üst tur için ter dökecekler.
Bifa, yarı finale çıkmadı
Genç erkekler grup basketbol müsabakalarında B grubunda ikinci sırada yer alarak yarı final maçı oynamaya hak kazanan Karaman Bifa Lisesi, dün A grubu birincisi Kayseri Özel Kılıçaslan Anadolu Lisesi ile oynaması gereken müsabakaya çıkmadığı öğrenildi. Gerekçe olarak ta Karaman Bifa Lisesi’nin ekonomik sıkıntıları gösterildi. Oynanamayan dünkü yarı final maçında Kayseri ekibi prosedür gereği hükmen galip ilan edildi.
Final bir gün erkene alındı
Bugün oynanması gereken Genç Erkekler Grup Basketbol final maçı okulların isteği doğrultusunda bir gün önce dün gerçekleşti. Grupta tüm rakiplerini geride bırakarak final oynamaya hak kazanan Mersin Özel Yıldırım Han Anadolu Lisesi ile Kayseri Özel Kılıçaslan Anadolu Lisesi takımlarının dün lig heyetine final maçını Perşembe günü oynama talebinde bulundukları belirtildi. Bu talebi değerlendirip olumlu yanıt veren Lig Heyeti final maçlarının dün oynatılmasına karar kıldı. Oynanan final maçında ise Mersin ekibi potada iyi bir mücadele örneği sergilede ve birinciliği elde etmeyi başararak evine mutlu dönen taraf oldu.

Bakmadan Geçme