• Haberler
  • Genel
  • Filmler AKÜ’de de gösterilecek – Kocatepe Gazetesi

Filmler AKÜ’de de gösterilecek – Kocatepe Gazetesi

İf İstanbul Uluslararası Bagımsız Filmler Festivali, ilkini 2010 yılında ve dünyada bir ilk olarak gerçekleştirdiği projesi “İf 2: İstanbul’dan Canlı” ile bu yıl üçüncü kez Afyonkarahisar’da sinemaseverlerle buluşacak Dünyada ve Türkiye’de çok ses getiren ve konuşulan ödüllü 5 film, İf İstanbul’un son üç günü olan 22-24 Şubat 2013 tarihleri arasında, İstanbul ile eşzamanlı olarak Afyon [&hellip]

Filmler AKÜ'de de gösterilecek

İf İstanbul Uluslararası Bagımsız Filmler Festivali, ilkini 2010 yılında ve dünyada bir ilk olarak gerçekleştirdiği projesi “İf 2: İstanbul’dan Canlı” ile bu yıl üçüncü kez Afyonkarahisar’da sinemaseverlerle buluşacak

Dünyada ve Türkiye’de çok ses getiren ve konuşulan ödüllü 5 film, İf İstanbul’un son üç günü olan 22-24 Şubat 2013 tarihleri arasında, İstanbul ile eşzamanlı olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Kampusü Güzel Sanatlar Fakültesi Çok Amaçlı Salon’da gösterilecek.
AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında gösterilecek fimler ve gösterim saatleri şöyle: 22 Şubat 2012 Cuma/19.00: “Savaş Cadısı”; 23 Şubat 2012 Cumartesi/13.00: “Anlattığımız Hikayeler”, 15.30: “Biz Birliğiz: Hacktivistlerin Hikayesi”; 24 Şubat 2012 Pazar/13.00: “Benim Çocuğum”, 15.30: “Öldürme Eylemi”.
Kentleri ve ülkeleri sinema ile birbirine bağlamayı, dünyayı farklı görmemize yol açan filmleri daha fazla izleyici ile paylaşabilmeyi amaçlayan “İf 2: İstanbul’dan Canlı” etkinliği kapsamında dijital teknoloji sayesinde, filmlerin daha önce gidemedikleri yerlerde gösterilmeleri sağlanacak. Tanınmış online sinema sitesi MUBI ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinliğin filmleri, İstanbul ile eşzamanlı olarak, aynı anda 29 farklı şehirde gösterilecek.
Program, dünyanın farklı yerlerinden, sosyal ve siyasi konuları insana dair bakış açılarıyla özgün bir şekilde işleyen ödüllü filmleri kapsayacak. 24 Şubat 2013 Pazar günü yapılacak gösterimlerin ardından filmlerin yönetmenleri ya da yapımcılarıyla yapılacak söyleşiler, İf İstanbul’un www.ifistanbul.com adlı internet sitesinden canlı izlenebilecek ve filmlerin izlendiği her bölgeden izleyiciler bu söyleşilerde site aracılığıyla sorularını iletme imkanı elde edecekler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme