• Haberler
  • Genel
  • Film şarkılarının görkemli gecesi – Kocatepe Gazetesi

Film şarkılarının görkemli gecesi – Kocatepe Gazetesi

Türk Sinemasının 100’üncü yılında Türk Film Şarkıları ve Yaşam Boyu Onur Ödülleri sunuculuğunu TRT’nin ünlü spikerlerinden Mustafa Yolaşan’ın yaptığı gecede verildi. Koronun şarkılarıyla renk kattığı törende, ödül alan Ediz Hun, duygu dolu bir gece yaşadığını anlattı Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM) tarafından gerçekleştirilen ‘Türk Sinemasının 100’üncü Yılında Türk Film Şarkıları ve Yaşam Boyu Onur [&hellip]

Film şarkılarının görkemli gecesi

Türk Sinemasının 100’üncü yılında Türk Film Şarkıları ve Yaşam Boyu Onur Ödülleri sunuculuğunu TRT’nin ünlü spikerlerinden Mustafa Yolaşan’ın yaptığı gecede verildi. Koronun şarkılarıyla renk kattığı törende, ödül alan Ediz Hun, duygu dolu bir gece yaşadığını anlattı

Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM) tarafından gerçekleştirilen ‘Türk Sinemasının 100’üncü Yılında Türk Film Şarkıları ve Yaşam Boyu Onur Ödülleri Töreni’ Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Mustafa Yolaşan’ın yaptığı gecede AKSAM Türk Sanat Müziği Topluluğu Burhan Kul’un şefliğinde Türk Film Şarkılarından oluşan bir repertuarla izleyicilerin karşısına çıktı.
AKSAM Türk Sanat Müziği Topluluğu’nu izleyenler hem film müziklerinin dinleme, hem de geçmişe gitme fırsatı bulduğu gecede, Türk Sineması’nın önemli isimlerine yaşamboyu onur ödülleri takdim edildi. Koronun şarkıları seslendirdiği sırada, o şarkıyla ilgili filmin görüntüleri de sine-vizyondan yansıtılarak, film ve müziği seyircilere hatırlatıldı. Türk sinemasının başarılı isimleri Ediz Hun ve Selda Alkor ile senarist ve yönetmen olarak pek çok filme imza atan, senaristlikteki başarısıyla Guinnes Rekorlar kitabına giren Safa Önal’a onur ödülleri takdim edildi. Filiz Akın’ın geceye katılamadığı ödül töreninde Akın’ın ödülünü kendisine iletmek üzere tiyatro sanatçısı Nihal Menzil aldı.
Onur Ödülleri töreni ardından seyircilerin ve Mustafa Yolaşan’ın ısrarları üzerine Selda Alkor, kendisinin ünlü filmi ‘Senede Bir Gün’ filmi görüntüleri eşliğinde ‘Senede Bir Gün’ şarkısını seslendirdi. Türk sinemasının yakışıklı ve başarılı aktörü Ediz Hun’a ödülünü, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak verdi. Afyonkarahisarlılarla film şarkılarıyla renklenen bir gecede bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ediz Hun ise, “Bu muhteşem gecede sizlerin huzurunda bulunuyor olmak benim için hakikaten büyük bir mutluluk vesilesidir. Çok duygu dolu bir gece. Hakikaten sinemanın yüzüncü yıldönümünde muhteşem bir program tertip olmuş. Bu konuda AKSAM’ın konuksever yönetim kurulu başkanı İbrahim Alimoğlu’nu huzurlarınızda tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”dedi.
Geceye Ediz Hun, Selda Akkor, Nihal Menzil, Safa Önül, Mustafa Yolaşan’ın yanı sına TRT Ankara Radyosu Sanatçılarından Kubilay Dökmetaş ve Kültür Bakanlığı Sanatçısı Çiğdem Gürdal katıldı. Gürdal’ın da gecenin anısına iki şarkı seslendirdiği ödül töreninde, hem AKSAM Türk Sanat Müziği Topluluğu hem de sanatçılar izleyenlerden büyük alkış aldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme