Filiz Akın Kaç Tane Evlilik Yaptı?

Filiz Akın Kaç Tane Evlilik Yaptı?


Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncularından Filiz Akın, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik ile birlikte “Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncası” olarak tasvir edilen önemli isimler arasında yer alıyor. Türk sinemasının modern, kentli ve zarif yüzü olarak tanınan Akın, sinema kariyerinin yanı sıra kanserle mücadelesi ve kitaplarıyla da geniş bir hayran kitlesine hitap etmeye devam ediyor. Sinema tutkunları tarafından "beyaz perdenin Avrupai yüzü" ve "kolejli kız" olarak da bilinen Filiz Akın, sanat hayatında birçok önemli projeye imza attı. Akın, zarafeti ve duruşuyla dönemin en sevilen isimlerinden biri haline geldi.

Filiz Akın Kaç Tane Evlilik Yaptı?

Filiz Akın, kariyerine sinemadan önce bir seyahat şirketinin Ankara acentesinde çalışarak adım attı. 1962 yılında, Artist mecmuasının düzenlediği yarışmaya gönderdiği fotoğraf ile birinci olarak sinema dünyasına giriş yaptı. Ünlü yönetmen Memduh Ün’ün teklifi üzerine “Akasyalar Açarken” filmiyle kamera karşısına geçen Akın, böylece sinema kariyerine başlamış oldu.

Filiz Akın, özellikle modern ve kentli kadını temsil eden rolleriyle Yeşilçam’ın önde gelen isimlerinden biri oldu. 1964 yılında, Kadın Berberi filminin setinde tanıştığı yönetmen Türker İnanoğlu ile 1965 yılında evlenen Akın’ın bu evlilikten İlker İnanoğlu isminde bir oğlu dünyaya geldi. Sanatçı, 1975 yılında Babaların Babası filmiyle sinema kariyerine ara verdi ve sahnelerde şarkıcılık yapmaya başladı.

Filiz Akın Kaç Tane Evlilik Yaptı?

1975 yılında sahne çalışmalarına başlayan Filiz Akın, 1982’de Bubi Rubinstein ile evlenerek Paris’e yerleşti. Bu evlilik 1993 yılında sona erdi. Akın, 1994 yılında dönemin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Sönmez Köksal ile evlendi ve bu evlilikle yeniden dikkatleri üzerine çekti. 1998-2002 yıllarında Paris'te büyükelçilik görevleri dolayısıyla bulundu.

Filiz Akın, 2002 yılında nazofarenks kanserine yakalandı. ABD’de tedavi gören sanatçı, gördüğü yoğun kemoterapi nedeniyle ses telleri ve işitme yetisini kısmen kaybetti. Kanserle mücadelesini Hayata Merhaba adlı kitabında anlattı. Kanser sonrası çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak kansere karşı farkındalık oluşturma kampanyalarına destek verdi.

Akın, sinema kariyerinin ardından yazdığı kitaplarla da dikkat çekti. İlk kitabı Güzelliklere Merhabayı 1992 yılında yayımlayan sanatçı, ardından 2006’da Filiz Akın ile Güzellik, Zayıflama ve Genç Kalma Üzerine isimli kitabını okurlarla buluşturdu. 2011 yılında Gün Akşam Oldu dizisi için kamera karşısına geçen Akın, böylece son kez ekranlarda yer aldı.

Bakmadan Geçme