'Filistin Kardeşliği Burada Yaşatılacak'

Yoğun bir katılımla gerçekleşen Büyük Taarruz 3'üncü Uluslararası Kısa Film Festivali açılışı programında festivalin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 'Filistin'de yaşanan soykırımın yıl dönümü dolayısıyla burada anılmasının anlam taşıdığının hem de Büyük Taarruz ruhunun bu topraklarda ebediyen devam edecek olmasının, hem de Filistin kardeşliğinin burada yaşatılacak olmasının da ayrı ayrı önemini pekiştireceğini düşünüyorum.' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Afyonkarahisar Valiliği himayesinde düzenlenen ve Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ)’nin de paydaşları arasında yer aldığı Büyük Taarruz 3'üncü Uluslararası Kısa Film Festivali’nin açılışı Akrones Otel'de bulunan Kocatepe Kongre Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Açılışa Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Uysal, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı’ndan Jandarma Kıdemli Albay Çağrı Demiröz, Afyonkarahisar İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Yazar ve Senarist Tarkan Karlıdağ, Yönetmen Darin J. Sallam ve il protokolü katıldı. 
Tüm şehitlerimiz ve İşgalci İsrail'in saldırıları sonucu Gazze’deki şehitler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte finalist filmlerin özet görüntülerinin ardından Festival Koordinatörü Sevda Dursun festival programını takdim etti. Dursun yaptığı konuşmada işgalci İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının başlamasının yıl dönümü olması nedeniyle festivalin Filistin’in yanında olduğunu belirtmek için direniş filmlerinin ve ödüllerin eklediğini belirterek bu sene Büyük Taarruz Özel Ödülü’nü sadece Afyonkarahisar’dan katılan filimler arasından seçileceğini dile getirdi. Etkinlik takvimini aktaran Festival Koordinatörü Sevda Dursun çok özel konukların katılacağını, konserin ve söyleşilerin olacağını ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.

'Filistin Kardeşliği Burada Yaşatılacak'
“ŞEHRİMİZ ULUSAL VE ULUSLARARASI FESTİVALLER ŞEHRİ OLARAK ANILIYOR”
Festival Koordinatörü Sevda Dursun’un konuşması sonrasında festivalin tanıtım filmi gösterildi. Tanıtım filmi ardından Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Yiğitbaşı, festivale katılımın yoğun olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şehrimiz ulusal ve uluslararası festivallerin, yarışmaların şehri olarak anılıyor. Lider bir şehir. Bütün kurumlarımızla birlikte güçle, azimle, enerjiyle, büyük bir coşkuyla şehrimizi her türlü sanat faaliyetine ve entelektüel çalışmaların başkenti olmaya, sporun lider şehri olmaya gayretle çalışmalarımıza gayretle devam ediyoruz.” dedi. 
7 Ekim Gazze soykırımının yıl dönümü vesilesiyle bu yıl festivalin Filistin’e özgü içeriklerle zenginleştirildiğini belirten Yiğitbaşı, bunun çok kıymetli ve anlamlı bir çalışma olduğunu ifade etti. Vali Yiğitbaşı; sinemanın, sanatın, edebiyatın gücünü önemsediğinin altını çizerek devam ettiği konuşmasında Afyonkarahisar’ın bu alanda çok zengin bir şehir olduğunu dile getirerek bu yıl Caz Festivali’nin 24’üncüsünün yapıldığını hatırlattı. Gençlerin katkısının çok önemli olduğunu ifade eden Yiğitbaşı, bu tarz katılımları çok önemsediğini ve önemli olduğunu belirtti. 
Afyonkarahisar Valisi Doç Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı konuşmasının devamında “Afyonkarahisar Milli Mücadele’nin kilit şehri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz emrini verdiği bir şehir. Kısa film festivalimizin ismi de buradan geliyor. Bu anlamda Büyük Taarruz Kısa Film Festivali ayrı bir marka. Bu isimle devam ettirebilmek, bu kısa film festivalini yaşatmak hepimiz için büyük bir anlam ve önem taşıyor.” dedi.
Birbirinden değerli konukların katılım yapacağını ve seçici kurulun kıymetli olduğunu vurgulayan Yiğitbaşı, festivale katılım yapan, emek veren, gayret gösteren ve paydaş olan tüm kurumlara teşekkür etti. 

'Filistin Kardeşliği Burada Yaşatılacak'
"109 ÜLKEDEN 2 BİNİ AŞKIN BAŞVURU OLDU"
Yiğitbaşı festivale 109 ülkeden 2 bini aşkın kısa film başvurusunun olduğunu belirterek muazzam bir ilgi gördüğünü ifade etti. Yiğitbaşı konuşmasının devamında “Büyük Taarruz Kısa Film Festivali’nin adını aldığı emperyalistlere karşı verilmiş Büyük Taarruz ruhuna uygun olmak üzere bu yıl özel ödülünü Afyon Kocatepe Üniversite’mizin öğrencilerinin göndermiş olduğu belgesellerinden birine takdim edecekler. Bizim için bu ayrı bir önem taşıyor. Filistin’de yaşanan soykırımın yıl dönümü dolayısıyla burada anılmasının anlam taşıdığının hem de Büyük Taarruz ruhunun bu topraklarda ebediyen devam edecek olmasının, hem de Filistin kardeşliğinin burada yaşatılacak olmasının da ayrı ayrı önemini pekiştireceğini düşünüyorum.” dedikten sonra katılımcılara ve paydaşlara tekrar teşekkür ederek sözlerine son verdi.

'Filistin Kardeşliği Burada Yaşatılacak'
YÖNETMEN DARİN SALLAM’A, ÖZGÜR FİLİSTİN ONUR ÖDÜLÜ
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Filistin’e desteğin simgesi olarak Farha Filminin yönetmeni Darin J. Sallam’a Özgür Filistin Onur Ödülünü verdi.
Yönetmen Sallam ödülü aldıktan sonra desteklerinden dolayı herkese teşekkür ederek yaptığı açıklamada, Filistin başta olmak üzere Suriye, Lübnan ve Yemen gibi ülkelerde 1948’den beri devam eden şiddete dair üzgün olduğunu ifade ederek hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Festivalde kendisine bölüm ayırdıkları için ayrıca teşekkürlerini belirten Yönetmen Sallam, ödülü aldığı için çok onurlu ve gururlu hissettiğini belirterek mutluluğunu ifade etti. 

'Filistin Kardeşliği Burada Yaşatılacak'
“ÖZGÜR FİLİSTİN KALPLERİMİZE KAZINAN 2 KELİME”
Özgür Filistin Onur Ödülünü aldıktan sonra açıklama yapan Yönetmen Darin J. Sallam konuşmasının devamında Özgür Filistin’in doğduğundan beri kalplerine kazınan 2 kelime olduğunu belirterek, Farha filminin ikinci versiyonunda Farha’nın geri dönüşünü, Filistin’in yeni halini çekeceğini ifade etti. Darin J. Sallam Filistin için kutsal topraklar, barışın kaynağı, dinlerin ve medeniyetin beşiği ve dayanıklılığın sembolü olan topraklar olduğunu belirterek Hz. İsa’nın doğduğu ve ilk kıblenin olduğu topraklar olduğunun altını çizdi. Filistin halkının yıllarca engellendiğini ifade eden Sallam burada Özgür Filistin ödülü aldığını vurguladı. Yönetmen Darin J. Sallam Filistin Özgür olana dek herkesin Özgür Filistin kelimelerini fısıldayacaklarını ifade ederek Özgür Filistin sloganıyla sözlerine son verdi. 
Etkinlik Mohammed Almughanni’nin yönetmenliğini yaptığı Yafadan Portakal film gösteriminin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme