'Filistin İnsanlık Meselesidir!'

Anadolu Gençlik Derneği'nin düzenlediği etkinlikle konuşan Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, 'Filistin sadece Filistin'in konusu değildir. Filistin sadece Arap dünyasının konusu değildir. Filistin sadece 2 milyarlık Müslüman âleminin konusu değildir. Filistin gerçekten insanlık meselesidir!' dedi.

'Filistin İnsanlık Meselesidir!'

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar şubesi tarafından Aksa Tufanı'nın yıl dönümü olması sebebiyle 'Ya Zafer Ya Şehadet' başlığında etkinlik düzenlendi. Kamil Miras Anadolu Lisesi'nde bulunan Şehit Kerim Üye Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı. 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sonrasında İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş yaptı. Saadet Partisi'nin kurucu başkanlarından Recai Kutan' ın vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek konuşmasına başlayan Karataş, Kutan'a Allah'tan rahmet dileyerek onların istikametinde yürüyeceklerini dile getirdi. Siyonizmin vaadedilmiş toprakları ele geçirmek için sinsi planları ortaya koyduğunu belirten Karataş, İsrail'in soykırım hedeflerinin de 7 Ekim'de değil 1897'den beri süre geldiğini söyledi. 

'Filistin İnsanlık Meselesidir!'

"SİYONİZMİN AMACI ZAYIFLATILMIŞ İSLAM ÜLKELERİ"
Karataş, işgalci İsrail'in bir terör organizasyonu olarak İslam dünyasının kalbine adeta bir hançer olarak sağlandığının altını çizerek 1948'den itibaren işgalci tutumunun olduğunu belirtti. Karataş konuşmasının devamında, "Siyonizm Büyük Ortadoğu Projesi ile bütün bölgeyi yeniden şekillendirme ve kendi güvenliği için tehdit olan bütün unsurları ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra zayıflatılmış, dışarıya muhtaç İslam ülkeleri meydana getirmek istemektedirler." ifadelerini kullandı. 

Gazze'de soykırım yapan İsrail'in Lübnan'a saldırılarına değinen Karataş, "Filistin'de uyguladığı soykırım ile birlikte Yemen, Suriye ve İran'a saldırılar yapan terörist İsrail'in Lübnan'a saldırıları da bölgemizi adım adım kan gölüne çevirmenin bir aşamasıdır." dedi. İşgalci İsrail ile yapılan ticaretin hâlâ devam ettiğini ifade eden Karataş, Amerika'nın Kürecik üssü üzerinden İsrail'e destek verdiğini belirterek, hâlen hükümetin ambargo kararı almamasına tepki gösterdi. 

'Filistin İnsanlık Meselesidir!'

"İSRAİL ANCAK GÜÇTEN ANLAR"
Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, "İsrail ancak güçten anlar. Bu sebeple siyonist terör örgütüne karşı somut adımlar atılmalı, bu yangın ülkemize gelmeden, ülkemizin gücü mutlaka gösterilmelidir. İslam Birliği olmazsa olmazdır. Çünkü Filistin bizim vicdanımızdır, onurumuzdur, insanlık davamızdır. Filistin sayısız mazlum şehidin bizlere emanetidir. Filistin insanlığın ve umudun son kalesidir. Bizler Allah'ın izniyle bu kalenin burçlarına zafer bayrağı dikeceğiz. Nesilden nesile Özgür Filistin hareketinden de asla vazgeçmeyeceğiz. Biliyoruz ki Zafer inanlarındır." diyerek sözlerine son verdi.

Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, haklının ve mazlumların hep yanında ve her zaman davasına destek olduklarını vurgulayıp Aksa Tufanı Harekatı'nın en büyük destekçisi olduklarını belirtti. 

'Filistin İnsanlık Meselesidir!'

"GAZZE YOKSA, TÜRKİYE YOKTUR!"
Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun konuşmasının devamında, "Buradan diyoruz ki biz Gazzeyiz, Gazze biziz! Gazze yoksa, Türkiye yoktur! İsrail rejimi er yada geç yıkılacaktır ve Filistin toprakları nehirden denize özgür olacaktır. Buradan haykırıyoruz ki; siyonistlerin ülkemizi de hedef alarak arz-ı mev'ud hayalleri tarihin çöplüğüne gömülecektir! Biz Türkiye'de milli görüş, Filistin'de Hamas'ız. Bu yüzden de bu mücadelenin asli unsurlarıyız" ifadelerini kullandı. Vefat eden Recai Kutan'a rahmet dileklerini ileten Coşkun sözlerinin devamında, "Başkenti Kudüs olan özgür Filistin ülkesi kuruluncaya kadar cenk etmeye and içiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde'yi canlandıran çocukların basın bildirisinin ardından kürsüye Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş çıktı. Kurdaş, işgalci İsrail'in kuruluş tarihinden izleri anlattığı konuşmasında 7 Ekim'i anlamanın öneminden bahsetti. İşgalci İsrail'in asırlardır Filistin halkına ait olduğu toprakları kan gölüne çevirdiğini anlattı.

'Filistin İnsanlık Meselesidir!'

"İMAN MESELESİ"
Filistin'deki mücadeleye verilen desteğin Türkiye'den herhangi bir şehire verilen destek ile eş değer olduğunu belirten Kurdaş, "Biz Kurtuluş Savaşı verdik. Afyon Kurtuluş Savaşı'nın başkenti diyebileceğimiz bir şehir. Buranın her karışında özgürlük fışkırır." diyerek İsrail'in doğrudan Birleşmiş Milletler eliyle usulsüzce kurulduğunu dile getirdi. İsrail'in Filistin'de 12 bin kadını katlettiğini belirterek kadın hakları savunucularına tepki gösteren Kurdaş "Onların meselesi konfor meselesi değil, mesele iman meselesi." dedi. 

Geçmiş yıllara ait Gazze ve Filistin fotoğraflarıyla yaptığı konuşmada Aksa Tufanı Harekatı'nın doğru bir şey olduğunu vurgulayan Kurdaş, Hamas'ı suçlayanları, terör örgütü görenleri kınadı. Kurdaş, direnişin herkesi ayakta tuttuğunu belirterek nesillerden nesillere aktarılması gerektiğini  vurguladı.

'Filistin İnsanlık Meselesidir!'

"FİLİSTİN İNSANLIK MESELESİDİR!"
Kurdaş konuşmasının devamında, "Önce insanlığı Filistin'den ayırdılar, sonra Müslümanları Filistin'den ayırdılar, sonra Arapları Filistin'den ayırdılar, sonra da Filistin'i Filistin'den ayırdılar ve sadece Gazze'nin meselesi hâline getirdiler. Filistin sadece Filistin'in konusu değildir. Filistin sadece Arap dünyasının konusu değildir. Filistin sadece 2 milyarlık Müslüman âleminin konusu değildir. Filistin gerçekten insanlık meselesidir!" ifadelerini kullandı.

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş'ın konuşmasının ardından Afyonkarahisar'da boykota destek veren 2 işletme sahibine plaket verildi. Etkinlik ezgi ve ilahilerle sona erdi.
 

Bakmadan Geçme