'Filistin, Hz. Ömer'den Kalan Davamızdır'

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Afyonkarahisar programı çerçevesinde Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu. Kurtulmuş, 'Filistin, Hz. Ömer'den kalan davamızdır.' dedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) “Sivil Toplum Buluşmaları Toplantısı”  yaptı. Afyonkarahisar Valiliği organizasyonunda yapılan toplantıya; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Dr. Hasan Arslan, Mehmet Taytak, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”

Toplantının açış konuşmasını ATSO Başkanı Hüsnü Serteser yaptı. Zafer Haftası'nın 102’inci yıldönümü kutlama programı kapsamında 26 Ağustos 1922 yılına geri giderek o günleri anmaya çalıştıklarını belirten Serteser, “Bu kapsamda Büyük Taarruz ve Büyük Zafer'in 102’inci yıl dönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Büyük Zafer'in mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi ‘Afyonkarahisar, son büyük zaferin kilidi oldu. Esası oldu. Afyonkarahisar, tarihi mücadelemizde unutulmaz parlak bir sayfaya maliktir’ Bu bağlamda, Malazgirt’ten, Kocatepe'ye, devletimiz ve milletimiz için canlarını veda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Gazi Meclisimizin Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’u, Zafer Haftamızda bizlerle birlikte olup şehrinizi şereflendirdiğiniz için teşekkürlerimi arz ediyorum.” dedi. 

'Filistin, Hz. Ömer'den Kalan Davamızdır'

“ATSO BİNASI KONUSUN MİLLETVEKİLLERİ OLARAK ÜSTLENDİK”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, 26-30 Ağustos haftasının hem Afyonkarahisar hem de Türkiye açısından Zafer Haftası olduğunu ifade etti. Milletvekili Özkaya, “Bir 26 Ağustos'ta Sultan Alparslan Anadolu'nun kapılarını aziz milletimize açtı. Yine bir 26 Ağustos sabahı Kocatepe'den, Afyonkarahisar'dan başlayan Kurtuluş Savaşımız büyük bir zaferle sonuçlandı. Büyük Selçuklu, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı'nın devamı olarak yeni ve genç cumhuriyetimizi kurduk. Bugün 102’inci yaşında. Başta Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı'ndaki bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, vefat edenlere de saygı ve minnetle anıyoruz.Bu toplantıda şehrimizin yöneticileri olarak ATSO üyeleriyle, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmekten dolayı memnunuz.Sayın TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş’la şehrimizin yöneticilerini bir araya getirip, karşılıklı istişarede bulunmak üzere bir aradayız. ATSO’nun binasıyla ilgili daha önce konuştuğumuz ve defalarca uğraşıp da direkten dönen konumuzu Sayın TBMM Başkanımıza arz ettik.İnşallah Sayın Başkanımız da bize talimat verdiler. Hep beraberce milletvekilleri olarak bu konuyu üstleneceğiz. İnşallah bu denen bunu da sonuçlandırmaya arz ediyoruz diyorum.” diye konuştu.

'Filistin, Hz. Ömer'den Kalan Davamızdır'

“KRİZDEN BESLENENLER OLSADA HERKESLE İLETİŞİME AÇAĞIZ”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Zafer Haftasını kutlayarak konuşmasına başladı. Vali Yiğitbaşı, “Bizler Afyonkarahisar olarak Anadolu’nun kilidi olarak tanımlanan bir şehir olarak elimizden geldiğince yeni neslimize, kültürümüzü, tarihimizi, ecdadımızın yaşadığı zorlukları, ‘İman varsa imkân da’ düsturuyla anlatmaya çalışıyoruz.Tam olarak 1922’den bugüne kadar nasıl mücadeleler verildiğini ve ülkemizin nasıl bugünlere getirildiğini hatırlatmak istedik. Sayın TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş’un da çok kıymetli konuşmalarında ifade ettiği gibi milli tarih bilinci, milli kimlik bilinci ve şuuruyla tekrar bilinçlendirmek, tekrar bunlara bu tarihi hatırlatmak ve bir özgüven ve bir tarih şuuru oluşturmak için elimizden gelen gayreti Afyonkarahisar Valiliği olarak göstermeye gayret ediyoruz. Zafer Haftasında yaptığımız programlar bunun bir parçasıdır.Fotoğraf sergilerinden panellere, Zafer Müzesinin tekrar restore edilmesinden, Şuhut’taki programlarımıza kadar ecdadımızı anmak, tarihimizi hatırlamak ve bu tarihimize layık şekilde yeniden büyük bir özgüvenle, gayretle ülkemizi inşallah daha güçlü bir yerlere taşımakla ilgili gayretlerimiz hep sürecek.Sayın TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş, şehrimize teşrif ederek bu yıl ki Zafer Haftası programlarına dâhil oldular. Bu bizi daha da motive etti.Desteğini, gücünü yanımızda hissettiren Sayın Başkanımıza bu vesile ile teşekkür ediyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla valilik olarak sıkı bir iletişim içerisindeyiz.Afyonkarahisar olarak her zaman altını çizdiğimiz ‘ortak aklın’ şehri olmayı her zaman önemsiyoruz.Her ne kadar krizden beslenen bir yapı da olsa da ya da kimi arkadaşlarımız kendisini bu şekilde ifade edebilse de bizler Afyonkarahisar’ın yöneticileri olarak her zaman herkesle iletişime açığız. İletişimi güçlendirdikçe şehrimizin çok daha huzura, çok daha ortak haklı, üstün olduğu, daha güçlü bir şehrine dönüştürebileceğimizin farkındayız. Güçlü bir iletişim içerisinde inşallah şehrimizi daha iyi, daha güçlü noktalara taşımanın altını çizerek vurgulamak istiyorum. Zafer Haftamız tekrar hepimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

'Filistin, Hz. Ömer'den Kalan Davamızdır'

“AYNI HEDEFTE KİLİTLENECEĞİZ”

Toplantının son konuşmasını TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yaptı.Kurtulmuş, Kütahya ve Afyonkarahisar’da kurtuluşun ve kurtuluşa giden yolun yeniden hatırlandığı bir dizi etkinliklerle Büyük Taarruzun ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'na giden yolun kutlandığı etkinliklere katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Kurtuluşun belgeleri olan Bu aziz topraklarda sizlerle aynı sevinci paylaşmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Kurtuluşun belgeleri olan bu aziz topraklarda vatandaşlarımızla aynı sevinci paylaşmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Kütahya, arkasından Afyon'da yapmış olduğumuz programlar ve 102 sene evvel harekat emrinin verildiği Kocatepe'deki program ve arkasından Afyon'a değer katacağından emin olduğum Zafer Müzesi'nin açılışı ve ardından değerli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte programlarımızı inşallah tamamlıyoruz. Böylece bu güzel haftayı, 102 yıl önceki büyük coşkunun aynı ruhuna sahip olarak kutlamanın verdiği huzur ve rahatlık içerisinde de sizlerin aranızda yer aldım.

Emperyalizmin boyunduruğu altına girmedik. Şimdi bir başka önemli özelliğimiz ise bu milletin en temel özelliklerinden birisi özgüven meselesidir. Zor şartlarda bile mutlaka büyük bir özgüven içerisinde hareket eder. En ağır mağlubiyetlerde bile bir fetih düşü görür. Öyle olduğu için de bugüne kadar gelmiş, bugüne kadar dünyada iz bırakmış, dünyanın birçok yerinde de kendisini sevenleri geride bırakmış. Bu özelliklerimizi bütün bu tür önemli milli günlerimizde bir kere daha hatırlamak, bir kere daha bunları paylaşmak ve bunların üzerinden yarına ilişkin tabii ki geçmişimizi çok iyi bileceğiz. Bugünkü imkânlarımızı potansiyelimizi çok iyi değerlendireceğiz.

Ama esas işimiz güçlü yarınları kurabilmelidir. Bizim sorumluluğumuz yani burada sivil toplum kuruluşlarının işte Afyon Sanayi Ticaret Odası'nın her kim ne işi yapıyor olursak olalım ne yapıyor olursak olalım her birimiz aynı hedefe kenetleneceğiz.O da güçlü millet güçlü devlet anlayışıyla yarının büyük Türkiye'sini ortaya koyabilmektir.

Müslüman Türk milleti sadece kendisine Müslüman değildir. Müslüman Türk milleti bütün dünyada adaleti, hakkaniyeti, insafı ve vicdanı hâkim kılmak için asırlarca mücadele etmiştir. Halen yaşamakta olduğunuz Gazze’deki insanlık dışı katliamlar karşısında dünyada en yüksek perdeden en güçlü reaksiyonu gösteren ve her uluslararası platformda, İsrail'in işlemiş olduğu bu suçlar karşısında, Netanyahu ve çetesinin işlediği bu soykırım karşısında yaptırım uygulanması için bütün uluslararası mekanizmaları zorluyoruz.

Bütün imkânlarıyla mazlum ve mağdur Filistin halkının yanında olan ülke Türkiye'dir. Hem devlet olarak, hem millet olarak eşgüdüm içerisinde hareket eden neredeyse dünyadaki ender ülkelerden birisiyiz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilk andan itibaren devletin bütün kurum ve kuruluşları Gazze’li mazlum halkın yanındadır ve Filistin davasının yılmaz bir savunucusudur. Filistin, Hz. Ömer’den kalan davamızdır.”

Bakmadan Geçme