'Fıkra dönemi bitti, çalışmaya geldik'

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Güner, 'Biz buraya çalışmaya geldik, fıkra, hikaye dönemi bitti' dedi Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Vali Güner'in ziyaretinde Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, Valilik Özel Kalem Müdürü [&hellip]

“Fıkra dönemi bitti, çalışmaya geldik”

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Güner, “Biz buraya çalışmaya geldik, fıkra, hikaye dönemi bitti” dedi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Vali Güner’in ziyaretinde Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, Valilik Özel Kalem Müdürü Mehmet Özşahin, Valilik Basın, Halka İlişkiler ve Protokol Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu ile gazete sahipleri ve muhabirler hazır bulundu.
AFYON EMİN ELLERDE
Dernek ziyaretinde konuşan Vali Güner, Afyonkarahisar’a çalışmak için geldiklerini, çalışmayanla yolları ayırabileceklerini söyledi. Güner, “Afyonkarahisar emin ellerde. Fıkra, hikaye dönemi bitti, çalışma dönemi başladı. Bana uyum sağlayan sağlasın, uyum sağlamayan çeksin gitsin; bu şehrin sırtına kambur olmasın. Bu şehirde bir şey üreteceksek hep birlikte üreteceğiz. Buna herkes destek olacak. İstemiyorlarsa da biz de zorla bir şey yapacak değiliz.
Afyonkarahisar üstü örtülü bir hazine. Üstünün daha fazla açılması ve o hazinenin görülmesi gerekiyor” dedi.
HALKI ESAS ALIYORUM
Halkı esas alan bir yönetim tarzına sahip olduğunu kaydeden Vali Güner, “Benim yönetim tarzım halk öncelikli, halkçı bir yönetim tarzıdır. Yönetim anlayışım devlet terbiyesi ile mücehhez edilmiş bir devlet anlayışıdır. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Herkesin kendine ait bir nüansı vardır. Sizler beni, ben de sizleri tanımaya çalışıyorum. Afyonkarahisar’ın Afyonkarahisar olarak çok güzel bir potansiyele sahip olduğuna, bu potansiyelin arzu edilen düzeyde kullanılamadığına müşahit oldum. Şehrin çok büyük şansları var. Başta turizm, akabinde termal, akabinde Afyonkarahisar insanının müteşebbis ruhu, akabinde doğru siyasi konsepti okumaları, doğru siyasi konsepte yer almaları şeklinde özetleyebilirim” ifadelerini kullandı.
MUHTARLARIN DERDİNİ
DİNLEDİM
27 yıldır devlet idaresinde bulunduğunu hatırlatan Vali Güner, şöyle devam etti:
“Bizler ağaç kovuğundan çıkmadık. 27 yıldır bu devlete hizmet ediyoruz. Bizden önceki valilerin mahkemelik olduğu basın mensuplarıyla biz kardeş olduk. Biz herkesi kucaklayacağız. Ne yaptığımızı bilerek, şuurlu yaparız. Hiçbir zaman yönetilen vali olmadım. Yöneten vali oldum. Yöneten vali ile yönetilen vali arasında fark vardır. Biz gönlümüzü sonuna kadar açtık. Afyonkarahisar’a geleli 110 gün oldu. Rekorumu egale edecek bir babayiğit varsa gelsin. Derdini dinlemediğim, elini sıkmadığım muhtar, uğramadığım ilçe, tespit etmediğim sorun, köy bağlamında kalmadı. Tespit ettiğimiz bütün konuları talimatlandırdık. Vatandaşın gönlüne girmeyen yönetici başarılı olamaz. Bizim kıblemiz önce Kabe, sonra halktır.”
HALKIN YANINDA OLUN
İşadamlarına “halkın yanında olun” çağrısı yapan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Bizim yanımızda yer almak isteyen zenginlere buradan sesleniyorum. Fakirin yanında yer almak isteyen, halkın yanında yer almak isteyen zenginler, bizim yanımızda yer bulabilirler. Bu çerçevede bu şehirde ve çevredeki bütün zenginleri benimle birlikte halkın yanında yer almaya davet ediyorum. Bu çerçevede zenginlerimizin de halkı kucaklama konseptinin olduğunu müşahede ediyorum” ifadelerini kullandı.
YA GEÇİLECEK YA GEÇİLECEK
Yeni Hükümet Konağı’nın bitirilmesi için kesin talimat verdiğini, bu talimatın gereğinin yapılacağını vurgulayan Vali Güner, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Şu anda ben himmete muhtaç halde hissediyorum. Oturduğum yer, çalışacağım yer benim felsefemi yansıtmıyor. Ben geldiğim gün akşamı Hükümet Konağı’na gittim. Ne modern, ne klasik. Valilik Konağı’na gitmeden Hükümet Konağı’na gittim. Dedim ki, ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ister bitir, ister bitirme, sen bitirmezsen ben seni bitiririm, ben burada olacağım’ dedim. Köylere çıkma sebebim de o oldu. Buradaki sistem benim sistemim değil. Bütün kılcal damarları göreyim dedim. Bir analiz yaptım. Temel olarak köylerimizin büyük oranda karşılandığını gördüm. Karşılanmayanların gereğini yaptım. Kapanan beldelerin büyük sitemi var. Onların sitemini de anladım. 2 yıl içinde sistemi oturtacağız.”
SU İSRAFI ÖNLENECEK
İl Özel İdaresi’nin önceliklerini de sıralayan Vali Güner, önemli projelere imza atacaklarını kaydetti. Güner, “İl Özel İdaresi’nin iki temel projesi olacak. Bir, vatandaşların, muhtarların birebir dinlenerek tarama yapılarak nelerin yapılıp nelerin yapılmadığının kontrol edilmesi. İkincisi ise su israfının önlenmesi. Elektronik su sayaçlarının köylerde takılarak, Afyonkarahisar’da şehir konsepti ile köy konseptinin eşdeğer hale getirilmesi; üçüncüsü de düğünlerde silah atılması ile ilgili cahiliye geleneğinin yatırımlarla teşvik edilerek halkın kendi kendinin dönüştürülmesinin sağlanması” diye konuştu.
BAKAN EROĞLU MEMNUN
Afyonkarahisar’ın gelişmesi için proje ağırlıklı çalışacaklarını kaydeden Vali Güner, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da projelerden memnun kaldığını belirtti. Güner, “10 tane temel proje oluşturdum, bir örnek teşkil etsin. Bunu da Sayın Bakanımız’la paylaşarak yaptım. O da çok mutlu oldu. Taş Medrese’de O açıkladı projeleri. Bu işin sahiplenilmesi anlamında bir mesajdı. Oluşturduğumuz 10 projenin startını verdik. Her 6 ayda değerlendirme toplantısı yapacağız. Şehre rağmen bir şey yapmayacağız, şehirle bir şeyler yapacağız” dedi.
BASIN DA DESTEK VERSİN
Basın mensuplarından projeler için destek beklediğini belirten Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, şunları söyledi:
“Afyonkarahisar’da sinek problemi var. Peki ne yapılıyor? Kim yapacak? Gökyüzünden uzaylılar mı gelecek? Biz yapacağız ne yapılması gerekiyorsa. Üretim de olacak, yumurta da olacak, hayvancılık da olacak. Bunlarla ilgili proje üretiyorum. Biz buraya muhabbete gelmedik, çalışmaya geldik. Basınımızın paydaşlığı da son derece önemli. İnsan olarak kimseyi incitmem. Benimle dini konularda da sohbet etmek isteyen varsa öğrenmediklerini benden öğrenirler.”
YARDIM DERNEKLERİ TEK ÇATIDA
Vali Güner, yardım derneklerini de bir araya toplayacağını, böylece istismarın önüne geçeceğinin de altını çizdi. Güner, “Afyonkarahisar’da bazı şeyler çok parçalı hale gelmiş. Bunu sizler de belki basın bağlamında tespit ettiniz. Özellikle hayır ve hasenat konusunda çok suistimal edilen, çok farklı konspetlerle kullanılan bir konu haline gelmiş. Bununla ilgili sosyal bir proje hazırlayacağım. Bütün dernekleri, vakıfları bu çatı altında toplayacağım. O çatı içinde ben olmayacağım. Buradaki dernek ve vakıf il temsilcileri olacak. İşverenlerle yardım bekleyenleri bir çatı altında buluşturacağım. İlk müdahale birimi olacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın sivil ayağını oluşturacağım. Kişi üretken hale getirme konseptini de sağlayacağız” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

SORUŞTURMA BAŞLADI

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, bir gazetecinin, “Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliğinin otomasyon sistemindeki sıkıntılardan dolayı devletin ekonomik zarara uğratıldığı yönünde iddialar var ve sizin de bununla ilgili soruşturma açtırdığınız söyleniyor. Neler söyleyeceksiniz?” şeklindeki sorusunu yanıtladı. Vali Güner şunları söyledi:
“Konu doğru, ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Bu konuyla ilgili incelemek üzere vali yardımcısı bir arkadaşımızı görevlendirdim. Konuyu inceliyorum ama bu konu ile ilgili elimde henüz bir veri yok yani inceletiyorum, baktırıyorum. Büyük bir organizasyon Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği. Büyük bir yapılanma, yeni bir yapılanma, yanında yeni bir yapılanma daha oluşuyor bu çerçevede, bir de genel sekreterlik mekanizması Türkiye’de yeni denenen bir sistem. Yani özel bir sistem, sözleşmeli bir sistem. Kendi içerisinde performans kriterleri ve analizleri olan bir sistem, bunlara bakacağız, inceleyeceğiz. Henüz daha o kadar detaylara giremedim ama iddia şeklinde bana geldi, konuyu inceletiyorum. Bu iddia bir iddia mıdır, gerçek midir bu sonucunda ortaya çıkacaktır, onu takip ediyoruz ama şunu söyleyeyim, ilimizde hem şehrimize yakışır hem bölgeye yakışır ciddi bir sağlık konsepti oluşturulmuş. Bu aynı zamanda sağlık turizminin de altyapısını oluşturacak. Gerçekten ciddi bir sağlık yapılanması var, yönetim mekanizması içerisinde sorunlar olabilir, hatalar olabilir, yanlış yapan olabilir, doğru yapan olabilir ama bunu genele şamil kılmamak lazım. Afyonkarahisar’da şu anda sağlık hizmetleri başarılı bir şekilde yürüyor.”

PROJELER ÜRETTİK

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’e dernek hakkında bilgi verdi. Abdioğulları, “Biz Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu’ndayız. Aynı zamanda Ege Gazeteciler Federasyonu’nun başkanlığını yürütüyoruz. Toplamda 225 üyemiz var. TOKİ konutları ile ilgili bir projemiz var. Bizdeki maaşlar düşük olduğu için ödeyemiyorlar taksitleri. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile birlikte proje hazırlayarak gazetecilerimizin Avrupa’ya gitmesini sağladık. Zafer Kalkınma Ajansı ile birlikte projeler ürettik. Protokol listesinde Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin yerinin iyileştirilmesi gerekiyor” dedi.

Bakmadan Geçme