FETÖ'nün asker yapılanması mercek altında

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmalarda Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etme suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan toplam 11 sanığın davaları görüldü.11 SANIKTAN 3'Ü TUTUKLUMahkemeden tutuklu sanıklar Soner Alarçin, Elif Telli ve Emin Telli'ye tahliye kararı çıkmadı. İzzet Ardıç, Hanım [&hellip]

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmalarda Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etme suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan toplam 11 sanığın davaları görüldü.
11 SANIKTAN 3’Ü TUTUKLU
Mahkemeden tutuklu sanıklar Soner Alarçin, Elif Telli ve Emin Telli’ye tahliye kararı çıkmadı. İzzet Ardıç, Hanım Çetin, İsmet Gökhan Gülmez, Nebi Karadere, Mustafa Albayrak, Koray Kara, Ahmet Yapar, Hulusi Diler’in yargılamaları tutuksuz olarak devam etti. Yargılamaları tamamlanmayan sanıkların duruşmaları Mayıs, Haziran ve Eylül aylarında görülecek.
DİLER BERAAT ETTİ
Mahkeme heyeti örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği iddiasıyla yargıladığı işadamı Hulusi Diler’in her türlü şüpheden uzak, mahkûmiyetine yeterli delil olmadığı için beraatına hükmetti. İzzet Ardıç’ın duruşmasında SEGBİS bağlantısı ile tanıklar B.K ile N.G dinlenildi. B.K 5 yıl boyunca Afyonkarahisar’da bulunmasına rağmen sanığı tanımadığını söylerken emniyet ifadesini kabul eden diğer tanık N.G ise sanığın örgüt bağına yönelik bilgi sahibi olmadığını belirtti. Sanık hakkında örgütün sözde imamları hükümlü ve tutuklu durumda olan; H.U, E.A ve G.A ile görüşme tespitleri bulunuyor.
ESKİ ASKERLERDEN PİŞMANLIK TALEBİ
FETÖ’nün asker yapılanması kapsamında yargılamaları devam eden Soner Alarçin, Nebi Karadere, Mustafa Albayrak’ın duruşmaları çeşitli araştırma sonuçlarının geri dönüşü için ileri bir tarihe ertelendi. Ayrıca Karade ve Albayrak etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma noktasında hür iradeleriyle verdiklerini belirttikleri beyanları kabul etti. Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon eski Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez’in duruşması da ileri bir tarihte görülecek. Sanık Hanım Çetin’in duruşması da bylock tutanağı olup olmadığı ile ilgili araştırma sonucunun dönüşü için ertelendi. Polislikten ihraç sanık Ahmet Yaşar başından beri samimi şekilde verdiğini vurguladığı ifadesini kabul etti. Yaşar, evinde yakalanan bir kişi hakkında “Personelimdi, hakkında yakalama emri bulunduğunu bilmiyordum” dedi.
TELLİ ÇİFTİNİN
TUTUKLULUK HALİ SÜRÜYOR
Ziraat Mühendisi çiftten örgüt hiyerarşisinde sözde Büyük Bölge Ablası olduğu iddia edilen Elif Telli ile eşi Emin Telli’nin tutukluluk hali devam ediyor. Emin Telli, esasa dair savunma yapmak üzere mahkemeden süre talep etti. Elif Telli örgütün kriptolu haberleşme programı bylock kullanıcısı olmadığını, Bank Asya’da sigortalı olarak çalıştığı şirket tarafından maaş hesabı açtırıldığını, bankaya örgüt elebaşının talimatıyla para yatırmadığını belirtti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme