FETÖ’nün adliye ablası hakim karşısında

14 SANIKTAN BİRİ TUTUKSUZAfyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma iddiasıyla haklarında kamu davası açılan biri tutuksuz 13 tanesi tutuklu sanığın yargılaması dün yapıldı. Esasa dair savunma yapan sanıklardan Cumali Demir,  Medine Akçakaya, Sinan Çiçek, Ali Varol’un duruşmaları sabah görüldü. Öğleden sonraki celselerde Tutuklu sanıklar Ahmet Kaytan, Esat Koçyiğit, İsmail Atay, [&hellip]

14 SANIKTAN BİRİ TUTUKSUZ
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma iddiasıyla haklarında kamu davası açılan biri tutuksuz 13 tanesi tutuklu sanığın yargılaması dün yapıldı. Esasa dair savunma yapan sanıklardan; Cumali Demir,  Medine Akçakaya, Sinan Çiçek, Ali Varol’un duruşmaları sabah görüldü. Öğleden sonraki celselerde; Tutuklu sanıklar; Ahmet Kaytan, Esat Koçyiğit, İsmail Atay, Ünal Ozan, Ali Duman, Sadık Özan, Erhan Baş, Özcan Karakuş, Cüneyt Dönmez ve tutuksuz olarak Dilek Baş yargılandı.
“BYLOCKU YÜKLEMEDİM
KULLANMADIM”
Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde Hasta İlişkileri Birim Sorumlusu görevinden KHK ile ihraç edilen Medine Akçakaya uzun süre sonra esasa dair ilk savunmasını yaptı. Ses Görüntü Birleşim Sistemi (SEGSİS) ile duruşmaya bağlanıp, hakkındaki tüm suçlamaları reddeden Akçakaya, “Tüm suçlamaları reddediyorum. Bylock yüklemedim, kullanmadım. Ben de herkes gibi bylocku medyadan öğrendim. İnternet kotam fazlaydı. Evde eşimle, iş yerinde arkadaşlarımla, hasta yakınlarıyla paylaşıyordum. Wifim sürekli açıktı. Kalabalıklar da telefonumu masa üzerinde unuttuğum çok olmuştur” dedi.
“RASİME’NİN İFADESİNE
İTİBAR EDİLMEMELİ”
Hakkında tanıklık yapan Rasime Dumlupınar, Nazike Koçpınar’ın ifadelerini gerçek dışı olarak tanımlayan Akçakaya, “Rasime’nin hakkımda bylock iddiası var. Afyon’da geleneksel olarak yapılan günü biz de yapıyorduk. 2013’den sonra Rasime ile görüşmedik. Rasime bylocku 15 Temmuz 2016 tarihinde sildiğini söylüyor. Emniyetteki ifadesinde Nazik’le bylock için birbirleriyle telefonları tanıttık derken, mahkeme de üçümüz telefonları tanıttık dedi. Rasime’nin ifadesine itibar edilmemeli” diye konuştu.
“NAZAN’LA ALAKAM YOK”
Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak tutuksuz yargılan Tanık Rasime Dumlupınar’ın hafızasına ve samimiyetine güvenilmeyeceğini öne süren Akçakaya, “Rasime’nin bahsettiği Nazan isimli şahısla alakam yok. Rasime’nin beyanları kasıtlıdır” şeklinde konuştu.
“AKÇAKAYA NİYE
GİTMEDİ ANLAMADIM”
Duruşmada örgütün Afyonkarahisar Adliyesindeki bayanlara, Medine Akçakaya ile örgütün “eş ablalığını” yaptığı iddia edilen Nazan Şafak’ın ifadesi okundu. Şafak, “Nazike Koçpınar, Rasime Dumlupınar toplantılara katılırdı. Toplantıda Fethullah Gülen’in vaaz CDleri izlenirdi. Benden önceki ‘Ayşe Hocayı’ tanımıyorum. Ama ben geldikten sonra neden Medine Akçakaya gitmedi, anlamadım. Katılımcıların  hamilelik ve doğum durumları nedeniyle çok fazla toplantı yapamadık” ifadelerini kullandı. Akçakaya’nın duruşması ileri bir tarihte görülecek.
SAVCI TAHLİYE
İSTEDİ HEYET REDDEDDİ
Dün sabah görülen duruşmalarda hakim karşısına çıkan KHK ile ihraç edilen Polis Memuru Sinan Çiçek’in tahliyesini isteyen Cumhuriyet Savcısının talebi mahkeme heyetince reddedildi. KHK ile ihraç edilen Polis Memuru Ali Varol ile hakkında örgütün ev ağabeyi olduğu iddiası bulunan Cumali Demir’in duruşmaları Kurban Bayramından sonra görülecek. >> BURCU AYDIN’IN HABERİNİN AYRINTILARI YARIN KOCATEPE’DE

Bakmadan Geçme