FETÖ'den yatan 5 işadamı tahliye oldu

Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suç isnadıyla haklarında açılan kamu davası sonucu mahkûmiyetlerine hükmedilen üst mütevelli dosyası sanıklarının yargılaması bir üst mahkeme olan Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'nde devam ediyor.TÜRE HARİÇ 5 SANIK TAHLİYE EDİLDİÜst Mütevelli dosyası sanıklarından Celalettin Soner ile Niyazi Diler bir önceki duruşmada adli kontrol şartıyla [&hellip]

Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suç isnadıyla haklarında açılan kamu davası sonucu mahkûmiyetlerine hükmedilen üst mütevelli dosyası sanıklarının yargılaması bir üst mahkeme olan Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’nde devam ediyor.
TÜRE HARİÇ 5 SANIK TAHLİYE EDİLDİ
Üst Mütevelli dosyası sanıklarından Celalettin Soner ile Niyazi Diler bir önceki duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. Soner ve Diler’le birlikte bu dosyada yargılanan tutuklu sanıklar; Ahmet Acar, Ahmet Genelioğlu, Ali Acar, Kamil Türe, Mehmet Çarkgil, Mehmet Taner dün hâkim karşısına çıktı. Celalettin Soner ve Niyazi Diler Antalya Bölge Mahkemesi huzurunda avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Diğer sanıklar Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı. Duruşma sonucu Kamil Türe hariç; Ahmet Acar, Ahmet Genelioğlu, Ali Acar, Mehmet Çarkgil, Mehmet Taner yurt dışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartıyla tahliye edildi.
ACAR: ADALETE YARDIMCI OLDUM
Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada iddia makamı etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebinde bulunup bu kapsamda Emniyet’te verdikleri detaylı ifadeler ve teşhis tutanakları doğrultusunda sanıklar; Ahmet Acar, Ahmet Genelioğlu, Ali Acar, Mehmet Çarkgil, Mehmet Taner’in yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol ile tahliyesini talep etti. İddia makamı, sanık Kamil Türe’nin tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi. Mahkeme Başkanı sıra ile sanıklara ve avukatlarına söz verdi. Ahmet Acar, devlet ve milletin yanında olduğunu, pişman olup af dilediğini söyledi. Panik atak rahatsızlığı nedeniyle yargılaması sırasında kendisini yeterince ifade edemediğini belirten Ali Acar, “Ben 60 yaşında ticaret yapan bir iş insanıyım. Yatırımlar yaparak memleketime istihdam sağladım. Gözaltı, tutuklanma, cezaevi süreçlerinde insanlarımızı etkin pişmanlıktan yararlanmaya teşvik ederek adalete yardımcı oldum” dedi.
SONER: CİDDİ VE BÜYÜK PİŞMANLIK DUYUYORUM
Hayatı boyunca devletin bekası, milletin selameti için kendi menfaatlerini hep ikinci planda tuttuğunu vurgulayan Celalettin Soner, “Hayatım boyunca devletin bekası, milletin selameti için kendi menfaatlerimi hep ikinci planda tuttum. Bir şekilde her nasılda bu örgüte bulaştık. Ciddi ve büyük bir pişmanlık duyuyorum. İyi niyetimi arz ederek beraatımı talep ediyorum” diye konuştu. Öte yandan Soner’in avukatı yaptığı savunmada, “Müvekkil örgüt elebaşı hakkında suç duyurusunda bulunmuş bir müştekidir. Nepal’le ilgili fotoğraf Emniyet’e sunulmuştur” ifadelerini kullandı. “Devletime gönülden bağlıyım” diyen Niyazi Diler duruşmada verdiği ifadede şöyle konuştu: “Devletime gönülden bağlıyım. TEM Şube Müdürlüğü’nde verdiğim detaylı ifademi kabul ediyorum. Bu örgütle anılmaktan dolayı çok pişmanım. Örgütün çökertilmesi için devletimin yanındayım.”
 “KALDIĞIM YERDEN DEVAM EDECEĞİM”
Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayacağını belirten Kamil Türe şunları söyledi: “Devlet büyüklerimiz zamanında bu örgütü övdüler. Biz de bu nedenle destek olduk. Örgüt elebaşı için akil insan, değerli insanlar yetiştiriliyor denildi. Bu durumda ben nasıl suçlu oluyorum? Bildiğim herşeyi anlattım faydası oldu mu? Suçum ne elime taş mı aldım?  Çıkınca kaldığım yerden devam edeceğim. İşin başında samimiyetle sorulan herşeyi cevaplandırdım. Bana ‘Afyon’a kim geldi’ dediklerinde N.V’nin ismini verdim. Ama ona dokunulmadı. Hiçbir işlem yapılmadı. Zamanında örgütü öven devlet büyükleri de suçlu olmuyor mu?”
Mahkeme Başkanının, “Çıkınca kaldığım yerden devam edeceğim ifadenizi açar mısınız?” sorusuna Türe, “Fakir talebelere yardım etmeye devam edeceğim” cevabını verdi.
“İZİN VERİLİRSE ÜRETMEK İSTİYORUM”
Mehmet Çarkgil duruşmada verdiği ifadede devlete karşı asla bir şey yapmayacak şekilde yetiştirildiğini, örgüte bilmeden aldandığını ifade etti. Çarkgil, “Bilmeden aldandık. Din, devlet ve bayrakla kandırıldık. Bundan dolayı yargılanmaktan büyük utanç ve pişmanlık duyuyorum. Affımı, beraatımı, aksi kanaat hâsıl olursa hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep ediyorum. Devletimden maddi manevi bir talebim yok. Eğer izin verilirse üretmeye, istihdam oluşturmaya, vergi vermeye ve devletim için koşturmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.
TANER: FETÖ İLE ANILMAK BÜYÜK ZUL
Eğitim gönüllüsü olduğunu ve bu halinin devam ettiğini belirten Mehmet Taner, “Üzerimize atılı suçlama çok ağır. FETÖ ile anılmak büyük bir zuldür. Beraatımı, aksi durumda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep ediyorum. Takdir mahkemenindir” ifadelerine yer verdi.
5 sanığın tahliyesi ile birlikte üst mütevelli dosyasını karar incelemesine alan mahkeme duruşmayı ileri bir tarihte görecek. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme