Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’de bir ceza, bir beraat

Bu haberin fotoğrafı yok

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üyelik yargılamalarında bir sanığın cezalandırılmasına, bir tutuklu sanığın da adli kontrol şartıyla tahliye  edilerek yargılamasının devamına hükmedildi

 

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım, Dolandırıcılık suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 20 sanığın davaları görüldü.
20 SANIKTAN 6’SI TUTUKLU
Muhammet Ali Akbulut, Mustafa Tutuluş, Mustafa Ünal, Hasan Çelikdemir, Cahit Can, Naciye Örs, Sabri Taşkuyu, Mevlüt Çelik, Yunus Kılıç, Mesut Çavlan, Erol Gençer, Talip Akce, Ramazan Dinç, Selin Karaşahin, Abdülkadir Ulu, Rüveyda Selçuk, Ali Rıza Kaya, Aysun Işınkaralar, Bekir Özkara, Abdurrahman Sonakalan’ın duruşmaları görüldü. Tutuklu sanıklar; Mevlüt Çelik, Mesut Çavlan, Erol Gençer, Ali Rıza Kaya, Aysun Işınkaralar hariç Abdurrahman Sonakalan hakkında tahliye kararı verdi.
1 CEZA, 1 BERAAT
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin örgüt üyeliğinden 9 yıl 12 ay hapis cezasına hükmettiği sanık Mustafa Tutuluş hakkında Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin bozma ilamına uyarak mahkeme sanığın 5 yıl 22 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Aynı şekilde sanıklar Muhammet Ali Akbulut, Mustafa Ünal, Sabri Taşkuyu’nun dosyalarına da Yargıtay 16. Ceza Dairesinin yayımladığı bozma ilamına uyma kararı alan mahkeme bu sanıkların duruşmalarını ileri bir tarihte görecek.
KOMİSER ADLİ KONTROLLE TAHLİYE EDİLDİ
İmza yükümlülüğü ve yurt dışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol ile tahliye edilen sanık Abdurrahman Sonakalan’ın yargılaması serbest devam edecek. 7,5 ay tutuklu kalan Sonakalan mahkemede verdiği ifadede Emirdağ ilçesinde 6 yıl komiser rütbesinde görev yaptığını, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Emirdağ Emniyet Müdür Vekili olarak 9 ay görev yaparak FETÖ ile mücadele ettiğini söyledi. Sonakalan’ın duruşması Aralık ayında görülecek.
ÇEŞİTLİ GEREKÇELERLE DURUŞMALAR ERTELENDİ
Diğer sanıkların duruşmaları ankesörlü aramalarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nce oluşturulacak veri havuzunun beklenmesi, HTS raporları ve imaj kayıtlarının geri dönüşü, esasa dair savunma hazırlığı için sanıklar ve avukatlarının istediği sürelerin verilmesi, iddia makamının müteala hazırlamak için istediği süre gerekçeleriyle Kasım ve Aralık aylarında görülecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti