FETÖ'de 5 beraat, 5 ceza daha

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Örgüte Yardım ve Örgütün Mahrem Yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla haklarında kamu davası açılan 24 sanığın davaları görüldü.24 SANIKTAN 1'İ TUTUKLURamazan Erdoğan, Derya Erdoğan, Dilek Petek, Hasan Arık, İsmail Şahin, Ahmet Çetin, Ali Boztepe, Mustafa Zambak, Bedriye Başer, [&hellip]

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Örgüte Yardım ve Örgütün Mahrem Yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla haklarında kamu davası açılan 24 sanığın davaları görüldü.
24 SANIKTAN 1’İ TUTUKLU
Ramazan Erdoğan, Derya Erdoğan, Dilek Petek, Hasan Arık, İsmail Şahin, Ahmet Çetin, Ali Boztepe, Mustafa Zambak, Bedriye Başer, Ahmet Aydoğan, Ramazan Poyraz, İbrahim Yıldırım, Mükerrem Arslan, Sultan Çetingül, Hüseyin Sav, İhsan Özben, Sümeyra Günay, Filiz Çakar, Aysel Kodal, Yaşar Aksoy, Fatma Doğan, Saliha Dönmez, Şadiye Ertem tutuksuz yargılandı. Sanık Erdoğan Çakmak’ın tutukluluk hali sürüyor. Diğer sanıkların bilir kişi raporlarına karşı savunma hazırlığı ve haklarında yürütülen araştırma sonuçlarının geri dönüşü için duruşmaları Şubat ve Mart ayına ertelendi.
5 BERAAT, 5 CEZA
Mahkeme haklarında örgüt hiyerarşisinde yer almamakla birlikte bilerek ve isteyerek örgüte yardım suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan Hüseyin Sav, İsmail Şahin, Mustafa Zambak, Sultan Çetingül ve Fatma Doğan’ın delil yetersizliğinden beraatlarına hükmetti. Örgüt hiyerarşisine dâhil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettikleri suçlaması sabit görülen Hasan Arık ile Ahmet Çetin’e 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Silahlı Terör Örgütüne Üyelik suçlaması sabit görülen ancak etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebi doğrultusunda ki ifadesi dikkate alınan sanık Ahmet Aydoğan’a 1 yıl 8 ay 18 gün ceza verildi. Aydoğan, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etti. Örgüt üyeliği suçu sabit görülen Ramazan Poyraz’a 2 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verilirken örgütün mahrem yapılanmasında bulunduğu iddiasıyla yargılanan Erdoğan Çakmak’a mahkeme 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti.
“TANIKLAR HALA ÖRGÜTTEN
 TALİMAT ALIYOR OLABİLİR”
Ramazan Erdoğan eşi Derya Erdoğan ile aynı dosyada yargılanıyor. Derya Erdoğan hakkında açılan dava dosyası eşi Ramazan Erdoğan’ın dosyası ile birleştirildi.  Erdoğan çiftinden Bay Erdoğan örgüte yardım suç isnadıyla yargılanırken Bayan Erdoğan Silahlı Terör Örgütü Üye Olma iddiasıyla hâkim karşısına çıktı.  Hakkındaki suçlamayı tanık beyanlarını kabul etmeyen Derya Erdoğan duruşmada verdiği ifade de şunları söyledi: “Kesinlikle örgüt üyeliğim ve örgüt faaliyetim yoktur. Tanıklardan Ç.S 4 Aralık 2018 tarihinde dinlenmiş. Ç.S’yi öğretmen olarak tanırım. Ö.K’da etkin pişmanlıktan yararlandığı için işi sulandırmış. Kapandığında ve öncesinde iki defa üyesi olduğum Aktif Eğitim Sen’in örgütle bağlantısını bilsem üye olmazdım. İddia edildiği gibi İlkokul Öğretmenleri Sohbet Grubunda yer almadım. Örgüt evinde kalmadım, himmet v.s vermedim. Hayatım boyunca hiçbir bankada şahsi hesabım olmadı.”
Mahkeme Başkanı Derya Erdoğan’a tanıklar Ç.S ile Ö.K’nın sohbet toplantılarına katıldıkları yönündeki iddialarını sordu. Derya Erdoğan soruyu, “Ağız birliği yapmış, hala örgütten talimat alıyor olabilirler” şeklinde cevaplandırdı. Sanık Derya Erdoğan’ın duruşmasında dinlenilen tanık Ç.S sanığı Ö.K’nın arkadaşı olarak tanıyıp bu şahsın sohbet grubunda gördüğünü aktardı.
“TÖRENLERDE HAYIRLI
OLSUN DUASI YAPTIM”
Geçmiş dönem İlçe Müftülüğü yaptığı öğrenilen sanık İbrahim Yıldırım, duruşmada verdiği ifadede devlete 22 yıllık hizmeti olduğunu söyledi. Yıldırım, “Örgütle hiçbir alakam yoktur. Bana tamamen iftira edildi. Görevden atılmadan önce bana bağırıp çağıran müfettişe devlete saygımdan bir şey demedim. İfade vermedim. Ben müftüyüm sohbetlere katılmadım. Zaman zaman çeşitli grup ve cemaatler törenlere hayırlı olsun duası için davet ederlerdi. Hiçbir sohbete katılmadım. Böyle bir şey olsa beni Müftü yapmazlardı. Beraatımı talep ediyorum” dedi. Yıldırım’ın duruşmasında G.G, A.K, A.D, Z.U tanık olarak dinlendi.
YILDIRIM İDDİA VE TESPİTLERİ REDDETTİ
İbrahim Yıldırım’la ilgili tanık beyanlarında sanığın örgütün medya ayağındaki yayın organlarını Zaman ve Taraf Gazetelerini bir dönem okuduğu, 15 Temmuz gecesi sela vermediği iddia edilen K.K adlı kişiyi koruduğu iddia edildi. Bir tanık beyanında, sanık Yıldırım’la görüşmesinde televizyonda örgütün kanallarından Samanyolu TV’nin açık olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Mavi Marmara olayı ve Davos’ta yaşananlarla ilgili ‘Cumhurbaşkanı Türkiye’nin itibarını düşürdü’ dediğini anlattı. Sanık hakkında öğrenciliği döneminde geçmişte cemaat olarak bilinen yapıya dâhil olduğu da iddia ediliyor. Ayrıca örgütün işadamları derneklerinden HÜRSİAD’ın organize ettiği otel toplantısında örgütün üst düzey üyeleriyle o gün için 189 TL olan oda fiyatı yerine örgüte yapılan indirimden yararlandığı tespitleri var. İbrahim Yıldırım hakkındaki tüm iddiaları reddetti. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme