FETÖ'de 4 ceza, 2 tahliye

Afyonkarahisar 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde örgütün jandarma yapılanmasında 'Hikmet' kod adlı Astsubaylardan Sorumlu İmam olduğu iddiasıyla yargılan Ahmet Âşık ve duruşmasında dinlenen tanıklar ağız birliği yaparak ifadelerini reddetti   Afyonkarahisar 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dünkü yargılamalar sonucu 4 ceza, 2 tahliye kararı verildi. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütü'ne Üye Olma iddiasıyla dün 5'i [&hellip]

Afyonkarahisar 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde örgütün jandarma yapılanmasında “Hikmet” kod adlı Astsubaylardan Sorumlu İmam olduğu iddiasıyla yargılan Ahmet Âşık ve duruşmasında dinlenen tanıklar ağız birliği yaparak ifadelerini reddetti

Afyonkarahisar 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dünkü yargılamalar sonucu 4 ceza, 2 tahliye kararı verildi. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütü’ne Üye Olma iddiasıyla dün 5’i tutuksuz, 8’i tutuklu toplam 14 sanık yargılandı.
SABAH 4 CEZA 2 TAHLİYE
Sabah görülen duruşmalarda; hükümle birlikte tahliye edilen tutuklu Fatih Coşkun’a hükümle 2 yıl 2 ay 7 gün ve ceza verildi. Tutuksuz yargılanan sanıklar; İlyas Aydın ve Ahmet Coşkun’a 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi. Tutuklu sanık Yaşar Aydın’a 1 yıl 10 ay 15 gün ceza verilirken sanıklar hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etti. Aydın’da hükümle birlikte tahliye edildi. Tutuklu sanıklar; Bayram Sayın, Abdullah Taş, Mustafa Kesler, Bilge Kağan Küçükcan, İkram Ekici ve Ömer Uz’un duruşmaları ileri bir tarihte görülecek.
SAYIN İDDİALARI REDDETTİ
Tutuklu sanık eski Polis Bayram Sayın, Silahlı Terör Örgütü’ne üye olduğu suçlaması ve hakkındaki iddiaları reddetti. Faizsiz bankacılık hizmeti, kredi kartına ücret alınmaması gerekçeleriyle Bank Asya’yı tercih ettiğini söyleyen Sayın, “Talimatla, kimsenin çağrısı üzerine ve banka kurtarmak için Bank Asya’ya para yatırmadım. Bylock kesinlikle yüklemedim kullanmadım. Ben polis memuruydum. İddianame de geçen Aktif Eğitim-Sen üyeliğim yok. A.B ile tanıştığım iddiasını kesinlikle reddediyorum. Bunlar asılsız, mesnetsiz iddialardır” dedi.
SANIK GRUP
SORUMLULUĞUNU DA REDDETTİ
Bayram Sayın’ın duruşmasında talimatla ifadesi alınan tanık M.K’nın ifadesi mahkeme heyeti üyesi hâkim tarafından okundu. Tanık M.K. ifadesinde; İstanbul’dan 2007 yılında Van’a tayin edildiğinde kahvehaneye gitme alışkanlığı elde ettiğini, eşi ile arasının açıldığını, eşinin de amirini arayarak kendisinden şikâyetçi olduğunu, bu süreçte yapı ile tanıştığını aktardı. Meslektaşları ve eşlerin de kendi aralarında bu şekilde zaman geçirdiğini anlatan M.K, ilk 5-6 ay yapının cemaat olduğunu anlamadığını daha sonra örgüt elebaşı Fethullah Gülen’in ağlama kasetlerinin izlettirilmesiyle durumu anladığını ifade etti. Sanık Bayram Sayın’ın tedbirli konuşulması telkininde bulunup ‘maç izleme’ adı altında akşamları Hasan isimli şahıslarda buluşulacağını anladığı yönündeki beyanını Sanık Bayram Sayın kabul etmedi. Sayın, M.K. isimli şahısla aralarında alacak verecek meselesi nedeniyle husumet bulunduğunu ve Grup Sorumlusu olmadığını dile getirdi. Sayın, tanık M.K.’nın kendisine iftira atarak ceza sorumluluğundan kurtulmak istediğini ileri sürdü. Tutukluluğu devam eden Sayın’ın duruşması ileri tarihte görülecek.
KAPALI YARGILAMA TALEBİ REDDEDİLDİ
Eski Polis Tutuklu Tanık Abdullah Taş, duruşmasının “Gereksiz kişilere ve gazetecilere” kapalı olarak yapılmasını talep etti. İstihbarat biriminde çalıştığını, kod adı kullandığını, çocuğu ile ilgili vereceği beyan gerekçesiyle kapalı yargılama talep eden sanık Taş’ın bu talebi mahkeme heyetince reddedildi. Mahkeme Başkanı sanığa, “Kapalı yargılamanın gereği olmadığına mahkeme heyeti olarak oybirliği ile karar verdik. Neden kapalı yargılama talep ediyorsunuz?” diye sordu. Rahatça ifade vermek istediğini söyleyen Taş’a Mahkeme Başkanı, “Burası en rahat edeceğiniz yerdir. Adaletin önündesiniz. Arkanızda izleyici sıralarında Türk Polisi ve askeri, bir-iki gazeteci ve avukatlar var. Duruşmayı izlemek onların hakkıdır” ifadelerini kullandı.
TAŞ: TANIK İFADESİ ÇELİŞKİLİ
Sanık Abdullah Taş’ın hakkında örgütün finansal kuruluşu Bank Asya’ya talimatla para yatırması, örgütün gizli haberleşme programı bylock kullanması, örgütle müzahir şirketlerde kaydının olması ve örgütle iltisaklı olduğu iddiaları var. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilme durumunun yargı aşamasında olduğunu, Bank Asya’nın aidat ödemesiz kredi kartının cazip geldiği için uzun yıllar kartı düzgün şekilde kullandığını anlatan Taş, “Talimatla bankaya para yatırmadım. Çocuğum 4 yaşında iken 2014 yılında üç ay kreşe göndermek zorunda kaldım. Çocuğumun tuvalet eğitimi yoktu. Sezon sonuydu bakıcı da almadı. Kreş evimin dibindeydi. O dönem gelen istihbarat yazılarında personel araçlarına saldırı yapılacağı bilgileri vardı” dedi. Sanık Taş’ın anlatımı sonrası Mahkeme Başkanı, “Bunlar yargılamanın kapalı yapılması için yeterli gerekçeler değil. Biz burada neler dinliyoruz” dedi. Sanık Taş, hakkında talimatla alınan ifadesi bulunan H.İ.E’nin ifadesinin çelişkili olduğunu ve bu ifadeye itibar edilmemesi gerektiğini iddia etti. Tutukluluk hali devam eden Taş’ın duruşması ileri bir tarihte görülecek.
“ÇOK PİŞMANIM DEVLETİMDEN
ÖZÜR DİLİYORUM”
Önceki celse etkin pişmanlık yönünde beyanlarda bulunarak adli kontrol şartıyla tahliye edilen ve dünkü duruşmasında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden Sandıklı’lı işadamı İlyas Aydın’a 1 yıl 10 ay 15 gün ceza verildi. İşadamı İlyas Aydın son duruşmada ki ifadesinde önceki savunmalarını tekrarladığını söyledi. “Herşeyi Allah rızası için yaptım” diyen Aydın, “Eğer başta terör örgütü olduklarını bilsem bir gün bile durmazdım. Pişmanım. Bu sebeple karşınıza geldiğim için özür diliyorum” dedi. İlyas Aydın son sözünde, “Çok pişmanım devletimden, milletimden özür diliyorum” diye konuştu.
“GERÇEK YÜZLERİNİ ÖNCE GÖREBİLSEYDİM”
Tutuksuz yargılanan Sandıklı ilçesinden Ahmet Coşkun’a da 1 yıl 10 ay 15 gün ceza verildi. Coşkun’da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etti. Karar celsesinde tanık olarak dinlenilen tutuklu Ekrem Koca, sanık Ahmet Coşkun’u tanıdığını, örgütle müzahir dernek üyeliğinden istifa dilekçesini HÜRSİAD’a bizzat getirdiğini ama sonrasını bilmediğini açıkladı. Coşkun, “İstifa dilekçesini bıraktım. Ayrıntısı bilmem” dedi. Sanık Ahmet Coşkun, 17-25 Aralık 2013 sürecinde yapının gerçek yüzünü gördüğünü, tamamen koptuğunu belirterek, “Keşke daha önce görebilseydim. Çok pişmanım beraatimi talep ediyorum” dedi. Coşkun son sözü sorulduğunda, “Devletimi ve milletimi seviyorum. Hiçbir zaman ihanet etmem, edemem” şeklinde konuştu.
YAŞAR AYDIN: BİN PİŞMANIM
Tutuklu olarak yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebi bulunan Sandıklı’dan Yaşar Aydın’a da yıl 10 ay 15 gün ceza verildi. Aydın hükümle birlikte tahliye edilirken hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etti. Yapı ile ilgili bildiği her şeyi bildirdiğini 2014 yılı itibariyle gönül bağını kopardığını, ancak resmi durumları bitiremediğini belirtti. Yaşar Aydın şöyle konuştu: “Kandırıldık. Bu nedenle devletimden ve milletimden binlerce kez özür diliyorum. Bin pişmanım. Yapı ile bir araya gelmem örgütün ilçe İmamı Bünyamin Uzun döneminde sanırım 2007-2008 yıllarında başladı. Şirkete para vermedim. Görünüşte şirket ortağıydım. Sandıklılı bir öğrenciye verildiğini sandığım aylık 300-400 TL civarında burs parasını her ay ilçe imamına veriyordum.” Mahkeme Başkanının, “Burs verdiğiniz öğrenciyi biliyor musunuz?  Demek o öğrenciye burs verilmiyormuş” sorusu ve ifadesi üzerine Yaşar Aydın, “Allah’a hava ettik. Biz öğrenciye burs verilsin diye verdik” cevabını verdi.
“17-25’TEN SONRA GÖZÜMÜZ AÇILDI”
Yaşar Aydın, örgütün okul inşaatı adı altında ki inşaatı için yaklaşık yüz bin liralık yardımda bulunduğunu da kaydetti. Her yıl iki kurban parası verdiğini, son ödemeyi örgütün Sandıklı İlçe İmamı Seyithan Biçer’e yaptığını aktaran Aydın şöyle konuştu: “Toplantıları ilçe imamı telefonla bildirildi. Gazete ve dergi abonelikleri vardı. Onlar aboneliklerin artmasını istiyorlardı. Ben üç gazeteye aboneydim. Ama gazetenin tirajı gerçek değildi. 17-25 Aralık 2013’te televizyonlarda gerçek yüzlerini görmeye başladım. Gözümüz açıldı”
“İŞKENCE YÂDA BAŞKA
ÖYLE BİRŞEY YOK”
Mahkeme Başkanı sanık Aydın’a gözünün açıldığı an neden güvenlik güçlerine başvurarak bildiklerini anlatmadığını sordu. İşkence iddialarından korktuğunu, daha önce polis, jandarma, mahkeme ve cezaevi görmediğini söyleyen Aydın, “Korkmuştum. İfade vermeye gidemedim. Ama şimdiki aklım olsa giderdim. İşkence ya da başka öyle bir şey yok” dedi. Mahkeme Başkanı’nın “Örgüt işkence yapıldığı, baskı uygulandığı yönünde bir tezvirat mı yapıyor? Psikolojik baskı mı var?” sorusuna Sanık Aydın, “Evet vardı. Ama ben ifademi verince çok rahatladım” dedi. Yaşar Aydın karar öncesi sorulan son sözünde tahliyesini ve beraatini istedi.
İLÇEDEKİ SU DAHA ŞİFALI HATIRLATMASI
Hocalar ilçesinde esnaf olan tutuklu Sanık Mustafa Kesler’in duruşması ileri bir tarihte görülecek. Kesler’in dünkü celsesinde tutuksuz tanık R.K dinlendi. R. K duruşmada verdiği ifade de, sanıkla birlikte rahatsızlığı nedeniyle Afyonkarahisar’da örgütün otel toplantısının yapıldığı termal otele şifa amacıyla geldiklerini belirtti. Mahkeme Başkanı tanık R.K’ya Hocalar ilçesine termal suyu daha şifalı olan Sandıklı ilçesinin 50 kilometre uzaklıkta olduğunu hatırlatarak neden daha uzak olan il merkezini tercih ettiklerini sordu. Tanık R.K, Sandıklı’da ki termal tesislere gittiklerini belirterek “Değişiklik olsun diye iki gün kaldık. Geçmiş gün kaç para ödedik hatırlamıyorum” cevabını verdi. Kesler’in duruşması ileri bir tarihte görülecek.
ESKİ POLİSLER SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
Hakkında ki iddiaları ve suçlamayı kabul etmeyen eski polis tutuklu sanık Kağan Bilge Küçükcan’ın duruşması ileri bir tarihte görülecek. Eski polis tutuklu sanık İkram Ekici, örgütün gizli haberleşme programı bylock kullanıcısı olmadığını ileri sürdü. Ekici’nin duruşması da ileri bir tarihte görülecek.
“ENİŞTEM 2014’TE HATTIN
 BİRİNİ KULLANDI”
2 yıl 2 ay 7 gün hapis cezası verilen ve hükümle birlikte tahliye edilen Fatih Coşkun, ilk mahkeme de verdiği ifadesinin geçerli olup, pişmanlık duyduğunu, hata ettiğini söyledi. Amcası aracılığıyla Ölçü MM’de staj yapıyor gözüktüğünü belirten Coşkun, “Sohbet hocamız Yıldırım Balpınar telefona bylock yükledi” dedi. Sanık Fatih Coşkun’un etkin pişmanlıktan yararlanma talebi olduğuna vurgu yapan Mahkeme Başkanı, “Samimi bir soru soracağım samimi cevap istiyorum. Etkin pişmanlıktan yararlanmak için verdiğiniz ifadeniz var. Neden iki ayrı hatta bylock yüklediniz?” diye sordu. Genelde çift hat ve telefon kullandığını söyleyen Coşkun, “Telefonun birini bir dönem eniştem kullanmıştı. Diğer bylocku büyük ihtimalle o yüklemiştir. Diğerini ise sohbet hocamız yükledi” cevabını verdi. Eniştem İ.Y Manisa’da TKDK’da çalışıyor. Hattın biri 2014’te ondaydı” diye konuştu. Mahkeme Başkanı sanığa ifadelerin sesli ve görüntülü kaydedildiğini hatırlatarak, “Tanıklığınıza başvurulduğunda aynı şekilde net cevap veriniz” vurgusu yaptı. Sanık Fatih Coşkun, “Eniştem 2014 yılında hattın birini net kullandı” dedi. Coşkun son sözü sorulduğunda, “Çok pişmanım, büyük hata ettim” şeklinde konuştu.
“BİR DOLAR DÜĞÜNDEN KALDI”
Örgütün finansal kuruluşu Bank Asya’da bir dönem Pazarlama bölümünde çalışan daha sonra kayyum tarafından Vekil Şube Müdürlüğü görevine atandığını belirten tutuklu sanık Ömer Uz’un duruşması ileri bir tarihte görülecek. Uz duruşmada verdiği ifade de, “Esbank, Etibank, Denizbank’tan sonra 12 yıl Bank Asya’da çalıştım. Eksik ekran diye bir uygulama olduğunu biliyorum. Ama nasıl çalıştığına vakıf değilim” dedi. Mahkeme Başkanı tarafından sorulan eksik ekran uygulamasının ne olduğunu bilmediğini ileri süren Uz, “Bank Asya’da 12 yıl çalıştım. Eksik hesap diye bir uygulamaya şahit olmadım. Aramada bulunan 1 dolarla ilgili olarak yeğenimin 2014 yılı Kasım ayındaki düğününde oynayan ailemin başından saçmak için aldığım 80 adet bir dolardan birini kızım hatıra olarak saklamış. Bank Asya’ya talimatla para yatırmadım” diye konuştu. Uz, Bank Asya’da örgütün İl İmamı tarafından toplantı yapılıp yapılmadığını soran Mahkeme Başkanına kendisinin olmadığı bir gün toplantı yapıldığını öğrendiğini söyledi.
DURUŞMALAR İLERİ TARİHTE GÖRÜLECEK
Öğleden sonra görülen duruşmalarda tutuksuz yargılanan sanıklar Mehmet Yıldız ve Fatih Özdoğan’ın duruşmaları beklenen imaj kayıtlarının gelmesi için ileri bir tarihe ertelendi. Eski polis tutuklu sanık Mehmet Barlık’ın duruşması da ileri bir tarihte görülecek. 15 aydır tutuklu olduğunu belirten ve tahliyesini talep eden Barlık’ın tutukluluk hali devam ediyor.
ÖRGÜTÜN JANDARMA
İMAMI HÂKİM KARŞISINDA
Örgütün Astsubaylardan Sorumlu Jandarma İmamı olduğu iddiasıyla yargılanan Ahmet Âşık’ın duruşması iki tanığın daha dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi. Âşık’ın tutukluluk hali devam ediyor. “Hikmet” kod adını kullandığı öğrenilen Ahmet Âşık’ın hakkında; Örgüt’ün finansal kuruluşu Bank Asya’ya para yatırması, örgütün gizli haberleşme programı bylock kullanımı, hakkında bir kısım tanık beyanları, örgütün Afyonkarahisar Jandarma Astsubay yapılanmasında Jandarma Bölge İmamı “Musa” ve “Selahaddin” kod adlı Âdem Yolcu ve Mustafa isimli şahıslardan sonra imam olduğu iddiaları var.
ÂŞIK İFADESİNİ
KABUL ETMEDİ
Duruşmada her fırsatta emniyette verdiği ifadesinin baskı, cebir, şiddet ve cinsel taciz altında alındığını söyleyen Ahmet Aşık, “Emniyette verdiğim ifademi kabul etmiyorum. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum” dedi. Âşık’ın iddiaları üzerine Mahkeme Başkanı, “Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunuzu söylediniz. İddialarınızın gereği savcılık tarafından yapılır. Anlattıklarınızın detayını savcılığına anlatın. Şu an benim sorduğum sorulara cevap verin” diye konuştu.
AHMET ÂŞIK’TAN ÖSYM’DE DAVACI
2005 yılında Bank Asya’nın kredi kartını kullandığını söyleyen Ahmet Aşık, “2005 yılı itibariyle Bank Asya’nın kredi kartını kullanmaya başladım. Bylock programını kesinlikle indirmedim, kullanmadım. 2010 yılında ki sınav sorulara tamamen kendi çabamla çalıştım. Soru kitapçığına bakabilirsiniz. Geçmişte soru editörüydüm. 2009 yılında askerde iken yoğun şekilde çalıştım” diye konuştu. Âşık’ın davasında, ÖSYM Başkanlığı da davacı. Sanığın bu beyanları üzerine Cumhuriyet Savcısı “Soru kitapçığında 39 numaralı soruyu eşinizle aynı şekilde yanlış cevaplamanız tesadüf mü?” diye sordu. Âşık, “Toplam 240 sorudan bir soru üzerinde suçlanmam ağır bir suçlama olur” cevabını verdi.
DÖRDÜ HARİÇ HEPSİ SANIĞI TANIMIYOR!
Ahmet Âşık’ın dünkü celsesinde 8’i tutuklu toplam 9 kişi tanık olarak dinlendi. Sanık Ahmet Âşık ve beş tutuklu tanık birbirlerini tanımadıklarında ısrar etti. Sanık Âşık gibi tanıklarda baskı ve işkence altında alındığını iddia ettikleri ifadelerini kabul etmedi. İlk dinlenen tutuklu tanık Mehmet Yaman sanık Ahmet Âşık’ı tanımadığını söyledi. Mahkeme Başkanı, “Emniyette verdiğiniz ifadenizde sanık Ahmet Âşık’ı ‘Hikmet’ kod adlı kişi olarak belirtmişsiniz” sözleri üzerine Tanık Yaman, “Emniyetteki ifadem doğru değil” dedi.
TANIKLAR İFADELERİNİ KABUL ETMEDİ
İkinci tutuklu tanık Yunus Emre Arslan’da sanık Âşık’ı tanımadığını ileri sürdü. Mahkeme Başkanı tanık Arslan’a, “Soruşturma aşamasında verdiğiniz ifade de sanık Ahmet Âşık için ‘Astsubaylardan Sorumlu Hikmet ismiyle tanıdığım kişidir” demişsiniz sözü üzerine Arslan, “Bu beyanlar doğru değil. Bunları yapan kim olursa olsun aynı ifadeyi verirdim. Ahmet Âşık’ı tanımıyorum” dedi. Üçüncü olarak dinlenilen tutuklu tanık Mikail Batakçı da sanık Âşık’ı tanımadığını polise verdiği ifadeyi baskı altında verdiğini ileri sürdü. Dördüncü tutuklu tanık Tavip Çelik’de Ahmet Âşık’ı tanımadığını iddia ederken, “İfadeyi kabul etmiyorum” dedi. Beşinci olarak dinlenen tutuklu tanık Muhammed Sarsık, “Ahmet Aşık’ı tanımıyorum. PMYO Spor Salonu’nda onlar önüme ne koyduysa imzaladım.” İfadelerini kullandı.
A.K. SANIĞI DA TANIDI
 İFADEYİ DE DOĞRULADI
Altıncı tutuksuz tanık A.K Ahmet Âşık’ı tanıdığını, Âşık’ın kendisinden “Akif” kod adını kullanmasını istediğini beyan etti. Emniyette ve savcılıkta verdiği ifadelerini doğrulayan Tanık A.K’nin ifadesi duruşmada satır satır okundu. Mahkeme Başkanı tutuksuz tanık A.K’ye ifadesi okunurken eksik varsa ekletmesini, yanlış varsa düzelttirmesini, ekleme yapmak isterse ekleme yapabileceğini söyledi. Mahkeme heyeti üyesi bir hâkim tarafından okunan ifadesini doğrulayan tanık A.K’ye ifadesi kapsamında Mahkeme Başkanı “Yeni mezun olup Afyonkarahisar’a gelecek olan askerlerle tanışmak için mi Ankara’ya gittiniz?” sorusuna “Bunun için gidildiğini gördüm ama ben bire bir içinde değildim” cevabını verdi. Esnaflık yaptığı öğrenilen A.K, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapıda kalması için ikna edilmeye çalışıldığını ve korktuğunu anlattı. Verdiği beyanların doğru olduğunu tekrarlayan A.K, “15 Temmuz ve sonrası millet olarak çok zor şeyler yaşadık. Ben sadece Ahmet Âşık’ı tanıyorum. Daha üstlerini tanımıyorum. Benim sohbet grubumdakiler birbirini tanırdı. Ama bence başka gruptakiler birbirini tanımazdı. Bana Akif ismini kullanmamı söylemişti. Ben kendi ismimi kullandım. Okumuş yetişkinler olarak sorgulamadık suçluyuz” dedi.
YADİGÂR “HİKMET” OLARAK TANIDI
Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlanan Bekir Yadigâr isimli tutuklu yedinci tanık, sanık Ahmet Âşık’ı “Hikmet” ismiyle tanıdığını söyledi. Yadigar, “Hikmet” olarak tanıdığı kişinin sohbet abisi olduğunu ve iki ayda bir yüz lira parayı burs maksadıyla verdiğini anlattı. Sanık Ahmet Aşık ise tanığı tanımadığını ileri sürdü. Sanık Aşık, duruşmada sıkça Mahkeme Başkanı’nın sözünü kesip, tanıklara soru sormak yerine ifadelerini işkence altında verip vermediklerini sormaya çalıştı. Mahkeme Başkanı tarafından uyarılan ve bu uyarılara aldırış etmeyen sanık Aşık’a son olarak Mahkeme Başkanı, “Uyarımı dinlemezseniz sizi duruşma salonu dışına çıkaracağım. Disiplini bozmaktan hücre cezası vereceğim” dedi. Tanık Bekir Yadigâr, ifadesini şiddet, baskı ve cebir altında vermediğini sadece psikolojik bir yorgunluk içinde olduğunu kaydetti.
SANIĞI TANIYIP İFADESİNİ KABUL ETTİ
Kars Cezaevi’nden SEGBİS ile duruşmaya bağlanan sekizinci tutuklu tanık Nevzat Tok, “Hikmet” kod adlı sanık Ahmet Şahin’i Hocalar ilçesinde ki görev yaparken ev arkadaşlığı yaptığı R.Ş.’nin arkadaşı olarak tanıdığını açıkladı. Daha önce yapının evlerinde de kaldığını söyleyen Tanık Tok’a Mahkeme Başkanı, “Emniyette ifade alınırken baskı, işkence, taciz, tecavüz gibi şeyler oldu mu?” sorusuna Tok, “Baskı yapıldığı doğru değil. Ama yönlendirme olabiliyor. Okunan ifadem doğrudur” cevabını verdi.
SANIĞI TANIDI İFADESİNİ REDDETTİ
Aşık’ın duruşmasının dokuzuncu ve sonuncu tanığı olan tutuklu Adem Yolcu Bandırma Cezaevi’nden SEGBİS ile duruşmaya bağlandı. Ahmet Aşık ile cezaevinde aynı koğuşta olduklarını söyleyen Yolcu, beyanlarını kabul etmedi. Aşık’ın gelecek duruşmasında iki tanık daha dinlenecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme