FETÖ'de 4 ceza, 2 beraat

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan sanıkların davaları görülmeye devam ediliyor. Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün 15 sanığın davaları görüldü. Mahkemeden bazı tutuklu sanıklara tahliye kararı çıkmadı.15 SANIKTAN 3'Ü TUTUKLUYargılamaları tutuklu devam eden sanıklar Hüseyin Torlak, Önder Özdamar ve Cahit Çiftçi'ye mahkemeden tahliye kararı çıkmadı. [&hellip]

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan sanıkların davaları görülmeye devam ediliyor. Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün 15 sanığın davaları görüldü. Mahkemeden bazı tutuklu sanıklara tahliye kararı çıkmadı.
15 SANIKTAN 3’Ü TUTUKLU
Yargılamaları tutuklu devam eden sanıklar; Hüseyin Torlak, Önder Özdamar ve Cahit Çiftçi’ye mahkemeden tahliye kararı çıkmadı. Osman Ateşli, Zafer Zorlu, Mehmet Temel, İdris Kaya, Adnan Kutdemir, İbrahim Cansız, Züleyha Öztürk, Turan Kılıç, Sevgi Kılıç, Cansu Gül, Nihat Çırak, Bayram Üçpınar yargılamaları tutuksuz gerçekleştirildi. Karar çıkmayan dosyaların duruşmaları Aralık ve Ocak aylarında görülecek.
4 CEZA, 2 BERAAT
Mahkeme suçlarını sabit görüp, etkin pişmanlık kapsamında verdiği beyanlar dikkate alınan, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden sanıklar İbrahim Cansız’la, Bayram Üçpınar’a 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti. Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçu sabit görülen, kast yoğunluğu ve etkin pişmanlık hükümleri kapsamında verdiği bilgiler dikkate alınan görevden ihraç polis memuru Turan Kılıç’a 2 yıl 10 gün hapis cezası verildi. Emirdağ İlçe Emniyet eski Müdür Nihat Çırak’a 7 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık Züleyha Öztürk üzerine atılı örgüte yardım suçlamasından her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmaması gerekçesiyle oy çokluğuyla beraat etti. Sanık Sevgi Kılıç’ın üzerine atılı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçlamasından her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmaması gerekçesiyle beraatına karar verildi.
BİLİR KİŞİ RAPORLARI BEKLENİYOR
Sanık Osman Ateşli’nin duruşması Bank Asya ile ilgili bilirkişi raporuna yönelik avukatının beyanda bulunması için süre verilmesi nedeniyle Aralık ayına ertelendi. Sanık Zafer Zorlu’nun duruşması GSM hattında FETÖ’nün gizli ve şifreli uygulamalarından ilk bylock kullanım tespit tarihi ve 15 Temmuz 2016 tarihine kadarki kullanımına yönelik rapor istemi, dijital materyal inceleme raporu sonucunun beklenmesi nedenlerinden Ocak ayında görülecek. Sanık gelecek duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılacak. Duruşmaya katılmayan sanık Mehmet Temel’in avukatına Bank Asya hesap hareketliliği ile ilgili raporu inceleyerek beyanda bulunması için süre verildi. Tutukluluk hali devam eden Önder Özdamar, 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlediğini, FETÖ/PDY üyesi olmadığını, vatanını ve milletini sevdiğini söyledi. Özdamar, “Eşim de tutuklu. Ailecek mağduruz. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. Özdamar’ın duruşması Ocak ayında görülecek. Avukatı ile tanıklardan C.S.S’nin mazeret dilekçesini kabul eden mahkeme sanık Hüseyin Torlak’ın duruşmasını Aralık ayına erteledi.
CANSIZ’A 1 YIL 10 AY 15 GÜN CEZA
Sanık Adnan Kutdemir’in avukatına Bank Asya hesap hareketleri ile ilgili bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunması için süre verildi. Duruşma Aralık ayında görülecek. Adli kontrol şartıyla tahliye edilen, sanık İbrahim Cansız karar duruşmasında son savunmasını yaptı. Söz konusu yapı içerisinde 2 ay kadar bulunduğunu, bu sürede gördüğü tüm şahısları devletle paylaştığını söyleyen Cansız, “Etkin pişmanlık hükümleri doğrultusunda beyanda bulunarak cezaevinden tahliye edildim. Sadece bu şahıslara Emirdağ’da daire bulmam konusunda verdiğim bir söz vardı. Kullanıldığımı hissettiğim an irtibatımı kestim” diye konuştu. Mahkeme heyeti oybirliği ile karar aşamasına gelen dosyaya yenilik katmayacağı gerekçesiyle Cansız’ın avukatının tanık dinletme talebini oybirliği ile reddetti. Ceza verilmesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden sanık Cansız karar öncesi sorulan son sözünde “Türk adaletine güveniyorum” dedi. Cansız’a 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.
ÖZTÜRK VE KILIÇ BERAAT ETTİ
Örgütün finans kuruluşu Bank Asya’ya örgüte yardım amaçlı para yatırmadığını belirten ve üzerine atılı suçlamayı reddeden sanık Züleyha Öztürk’ün hakkında mahkeme heyeti oy çokluğu ile beraatına hükmetti. Öztürk karar öncesi sorulan son sözünde, “Hakkımdaki örgüte yardım etme iddiasını reddediyorum. Bank Asya’ya örgüte yardım etme maksatlı para yatırmadım” dedi. Polis memuriyetinden ihraç edilen eşi Turan Kılıç ile aynı dosya da yargılanan ev hanımı Sevgi Kılıç karar öncesi sorulan son sözünde söyleyecek bir şeyi olmadığını kaydetti. Mahkeme Bayan Kılıç’ın beraatına hükmetti.
TANIK İDDİAYI REDDETTİ
Duruşmada hazır bulunmayan sanık Cansu Gül hakkında SEGBİS bağlantısı ile tanık N.B’nin ifadesi alındı. Sanığın üniversiteden arkadaşı olduğunu belirten N.B şöyle konuştu: “Sanık üniversiteden arkadaşımdır. Örgüt faaliyeti olup olmadığı konusunda hiçbir fikrim yok” dedi. Mahkeme Başkanı tanık N.B’nin örgütsel katalog evlilik faaliyeti yürüttüğünün mesaj ve mail içeriklerinden tespit edildiğini bu doğrultu da sanık Gül’ü katalog evliliğe yönlendirip yönlendirmediğini sordu. Tanık N.B bylock kullanıcısı olmadığını iddia edilen mailin kendisiyle alakasının olmadığını belirterek bu iddiayı reddetti. Cansu Gül’ün Aralık ayına ertelen duruşmasında babası S.G’nin İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen gerekçeli karardan bir sureti ve Bank Asya ile ilgili bilirkişi raporu hazır edilecek.
KILIÇ’A 2 YIL 10 GÜN CEZA
Polis memuriyetinden ihraç sanık Turan Kılıç’ın karar duruşmasında; Mahkeme sanığın Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçunu sabit görerek kast yoğunluğu ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebi doğrultusundaki beyanlarını dikkate aldı. Kılıç’a 2 yıl 10 hapis cezası verildi. Sanık Turan Kılıç karar öncesi sorulan son sözünde bir diyeceği olmadığını söyledi.
ÇIRAK’A
7 YIL 8 AY
15 GÜN
Emirdağ İlçe Emniyet Müdürü iken görevden ihraç edilen ve adli kontrol tedbiriyle tahliye edilen sanık Nihat Çırak’ın Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçunu sabit gören mahkeme 7 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti. Çırak karar öncesi son sözünde, “Hakkımdaki iddiaları reddediyorum. Vatanımı, milletimi seviyorum. Bu düşüncem değişmedi. Beraatımı talep ediyorum” dedi. Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçu sabit görülen, etkin pişmanlık kapsamındaki beyanları dikkate alınan ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden sanık Bayram Üçpınar son sözünde, “Yapı içerisinde cemaat saikiyle yer aldım. Pişmanım, beraatımı talep ediyorum” dedi. Üçpınar’a 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi. Tahliye talebi reddedilen sanık Cahit Çiftçi’nin duruşması Aralık ayında görülecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme