FETÖ'de 2 yetkisizlik daha – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün Fetulahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve örgüt hiyerarşisine dâhil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek örgüte yardım etme suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan toplam 19 tutuksuz sanığın davaları görüldü.19 SANIK TUTUKSUZ YARGILANDIMine Yazal, Merve Keskin, Mehmet Altıparkmak, Elif Cevahir, Habil Özen, Nursefa Yılmaz, [&hellip]

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün Fetulahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve örgüt hiyerarşisine dâhil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek örgüte yardım etme suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan toplam 19 tutuksuz sanığın davaları görüldü.
19 SANIK TUTUKSUZ
 YARGILANDI
Mine Yazal, Merve Keskin, Mehmet Altıparkmak, Elif Cevahir, Habil Özen, Nursefa Yılmaz, Tuğba Altın, Ayşenur Çatıkkaş, Zekeriyya Duman, Yunus Emre Saçlık, Merviye Karaca, Adil Çolak, Harun Kılıçaslan, Nurdan Soytürk, Feyza Erçetin, Osman Gürpınar, Ahmet Kul, Murat Sevinç ve Mustafa Üreten’in yargılamaları tutuksuz olarak gerçekleşti.
2 YETKİSİZLİK KARARI
Mahkeme öğretmenlik yaptıkları öğrenilen sanıklar Merve Keskin ile Tuğba Altın hakkında yetkisizliğe hükmetti. Sanık Keskin’in örgütsel haberleşme programı bylocku İstanbul Aksaray’da kullandığı, Sanık Altın’ın da bylock uygulamasını Eskişehir’de kullandığı gerekçesiyle yargılamada yetkili mahkemelerin İstanbul ve Eskişehir olduğuna karar verildi.
DURUŞMALAR KASIM,
ARALIK, OCAK VE ŞUBAT’TA
Haklarında örgütün finans kuruluşu Bank Asya’daki hesap hareketliliği, Aktif Eğitim-Sen üyeliği ile ilgili gerekli araştırmalar yapılacak olan sanıkların duruşmaları Aralık, Ocak ve Şubat aylarına ertelendi. Mahkemede dün; kamudan öğretmenlik ve polislik görevinden ihraç edilen, örgütle müzahir okullarda öğretmenlik yapan sanıklar hakkında açılan davalara bakıldı.
SANIĞA MÜDAFİ ATANACAK
Serbest çalışan sanık Mehmet Altıparmak’a Afyonkarahisar Barosun’dan zorunlu müdafi ataması yapılacak. Öğrenci sanık Elif Cevahir örgütle alakası olmadığını, maddi imkânsızlık nedenli olarak örgüt evinde kalmak zorunda bulunduğunu KYK’nın çıkması ile bu evden ayrıldığını, örgüte himmet v.s şeklinde para yardımında bulunmadığını, örgütsel haberleşme programı bylock kullanıcısı olmadığını söyledi. Cevahir’in gelecek duruşmasında mahkemenin hakkında hüküm verdiği tanık G.S SEGBİS bağlantısı ile dinlenilecek. Cevahir, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebi doğrultusunda TEM Şube Müdürlüğü’nde ifade verecek. Öğretmenlik görevinden açığa alındığını söyleyen sanık Minel Yazal’ın, öğretmenlikten ihraç Habil Özen’in duruşmaları Aralık ayına ertelendi. Doğum yapması nedeniyle duruşmaya katılamadığı bildirilen sanık Nursefa Yılmaz’ın raporu mahkemeye avukatı tarafından sunuldu. Sanığın duruşması Şubat ayına ertelendi.
SANIKLAR
 İDDİALARI REDDETTİ
Silahlı Terör Örgütüne Üyelik suçlamasını reddeden sanık Zekeriyya Duman’ın gelecek celsesinde tanık S.B dinlenilecek. Duman ilk duruşmasında yaptığı savunmada, 22 yıllık memuriyet hayatında devletin verdiği görevleri yerine getirdiğini, örgütsel toplantı yapılan otelde tesadüfen sağlık amaçlı bulunduğunu, annesinin hayır duasını alma amaçlı birikimleri faizsiz sistemi olan Bank Asya’ya yatırdığı ifadelerine yer verdi. Öğretmenlikten ihraç Yunus Emre Saçlık, örgüt elebaşının talimatından 15 ay önce açtırdığı Bank Asya hesabına yatırdığı para ile örgüte yardım amacı gütmediğini söyledi. Saçlık, sendika üyeliğini yasal hakkını kullanmak olarak açıkladı. Sanık Ayşenur Çatıkkaş’ın duruşması da ertelendi.
“TELEFON OĞLUMA AİT”
Ev hanımı Merviye Karaca, FETÖ’nün gizli ve şifreli uygulamalarından bylock kullanıcısı olmadığını, torun sahibi oluncaya kadar tuşlu telefon kullandığını dile getirdi. Torununu görebilmek için oğluna ait olan telefonu kullanmaya başladığını ancak bylock programını kullanmadığını söyleyen Karaca, “Telefon oğluma aitti. Ben böyle bir program kullanmadım. Programı açmasını bilemedim silindi. Şu anda oğlum firari durumda” dedi. Karaca’nın duruşması Ocak ayında görülecek. Kamu görevinden açığa alındığı öğrenilen öğretmen Harun Kılıçaslan, Bank Asya’ya FETÖ/PDY yardım amaçlı para yatırmadığını, örgütle müzahir Ümit Gönüllü Eğitimciler Derneğine sosyalleşmek amacıyla üye olduğunu ifade etti. Hakkındaki dijital materyal raporu beklenen sanık Adil Çolak, etkin pişmanlık hükümleri doğrultusunda verdiği beyanları doğrularken ilavesinin olmadığını söyledi. Çolak’ın duruşması Ocak ayında g��rülecek.
Sanık Nurdan Soytürk, faizsiz bankacılık gerekçesiyle Bank Asya’yı tercih ettiğini, sanık Matematik Öğretmeni Feyza Erçetin ataması yapılmadan önce Kocatepe Dershanesinde mecburiyetten dolayı çalıştığını, Bank Asya’ya maaş hesabı açıldığını, öğrencilerini mağdur etmemek için işsiz kalmayı göze alarak üniversite sınavından sonra gerçeği görmesiyle dershanede ki görevi bıraktığı yönünde savunma yaptı. Erçetin, bir süre işsiz kaldığını, bu sürede KPSS’ye hazırlanarak sınavı kazanması sonucu atandığını sözlerine ekledi. Sanığın duruşması Aralık ayında görülecek. Öğretmenlikten ihraç Osman Gürpınar örgütle alakası olmadığını söyledi.
SANIĞA “DEMOGOJİDEN UZAK DUR” VURGUSU
Polislikten ihraç Ahmet Kul, evinde yapılan aramada ele geçen çok sayıda örgütsel dökumanı çocuklarının okul kitap ve cdsi olarak açıkladı. Örgüt kurumlarında öğretmenlik yapana sanık Murat Sevinç’in gelecek celsesinde gizli tanık Zaman’ın beyanı alınacak. Sanık Mustafa Üreten, 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında İstanbul’da Anadolu Yakasında köprü ayağında bulunduğunu bu ruhaniyetle savunma yapacağını söylemesi üzerine Mahkeme Başkanınca uyarıldı. Mahkeme Başkanı sanığa, “Demogojik kelimeleri kullanmadan savunmanızı yapın. O olayları hepimiz yaşadık” dedi. Sohbet adı verilen toplantılara katıldığını o toplantıların birinde HÜRSİAD üyeliğini kabul ettiğini ancak “yukarıdan” geldiğini vurguladığı kararlara itirazı sonucu dernek yönetimince üyelikten ihraç edildiğini söyleyen Üreten’e Mahkeme Başkanı savunması sırasında siyasi ifadelere girmemesi vurgusunda bulundu. Sanık Üreten, süreçte yaşadığı gelgitleri, haliyet-i ruhiyesini anlatmak istediğini, Bank Asya’ya talimatla para yatırmadığını kaydetti. Üreten’in dünkü duruşmasında tutuksuz tanık A.O.E dinlenildi. Tanık A.O.E sanığın örgütsel faaliyeti olup olmadığını bilmediğini söylerken bulunduğu apartmana ara sıra geldiğini, yaklaşık 10 ile 15 kişi arasında toplantılar düzenlendiğini sözlerine ekledi. Üreten’in duruşması da Ocak ayında görülecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme