FETÖ'de 2 tahliye, 1 birleştirme daha

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 19 sanığın davaları görüldü.19 SANIKTAN 8'İ TUTUKLUSuat Sarı, Hasan Yılmaz, Abdullah Selvi, Mustafa Akgün, Süheyla Erat, Yusuf Erat, Hüseyin Serdar Ünsoy, Hasan Hüseyin Ülgen ve İzzet Ardıç'ın [&hellip]

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 19 sanığın davaları görüldü.
19 SANIKTAN 8’İ TUTUKLU
Suat Sarı, Hasan Yılmaz, Abdullah Selvi, Mustafa Akgün, Süheyla Erat, Yusuf Erat, Hüseyin Serdar Ünsoy, Hasan Hüseyin Ülgen ve İzzet Ardıç’ın yargılamaları tutuklu gerçekleşti.  İbrahim Tosun, Adile Dündar, Perihan Biçer, Emre Yazıcı, Mihriban Çiçek, İbrahim Ethem Uluçay, Bilgin Murat,Tefik İldemir, Gülsüm Akgün, Merve Bayboğan ise tutuksuz yargılandı.
2 TAHLİYE, 1 BİRLEŞTİRME KARARI
Tutuklu sanıklardan Süheyla Erat ile İzzet Ardıç imza yükümlülüğü ve yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbirleriyle tahliye edildi. Tahliye edilen sanıklara imza yükümlülüğüne uyulmaması halinde bu yükümlülüğün direk tutuklamaya dönüşeceği ihtarı yapıldı. Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Dolandırıcılık, Resmi Belge de Sahtecilik suç isnadıyla yargılanan Abdullah Selvi’nin hakkında mahkeme açılan iki ayrı dava dosyasının birleştirilerek KPSS ana dosyası kapsamında yargılamanın Ankara’da görülmesine hükmetti. Selvi’nin tahliye talebi reddedildi. TEM Şube Müdürlüğü’ne yazılan müzekkerelerin, dijital materyal inceleme raporlarının akıbetinin sorulması, talimatla alınacak tanık beyanları gibi çeşitli nedenlerle duruşmalar Ocak ayına ertelendi.  
TANIK: SOHBETE KATILIMI
İÇİN ÇOK UĞRAŞTIM
Polis eski Müdürü Bilgin Murat’ın duruşmasında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) bağlantısı ile M.U tanık olarak dinlenildi. Sanık Bilgin Murat’ı üstü “abisinin” talimatı çevresinde örgütsel sohbet toplantılarına davet ederek katılımı için çok uğraştığını anlatan M.U, sanığın ısrara rağmen bu toplantılara katılmadığını kaydetti. İmza yükümlülüğü şeklinde ki adli kontrolü kaldırılan sanığın yurt dışı çıkış yasağı devam ediyor.
TOSUN İDDİALARI REDDETTİ
Öğretmen sanık İbrahim Tosun duruşmada yaptığı savunmada, örgüt üyeliği ve iltisakının olmadığını, hakkında kuzeni tarafından 21 Temmuz 2016 tarihinde 155 Polis İmdat telefonuna ihbarda bulunulduğunu ihbarın gerçek dışı olduğunu öne sürdü.  
İKİ CELSEDİR SANIK
 SAVUNMASI ALINAMADI
19 aydır tutuklu olduğunu söyleyerek tahliyesini talep eden sanık Suat Sarı’nın tutukluluk hali devam ediyor. Sarı’nın örgütün mahrem yapılanmasında yer aldığı iddiası var. İki celse boyunca vekâlet verdiği avukatının duruşmaya katılmaması nedeniyle savunması alınamayan sanık Adile Dündar’ın avukatının aynı tutumu gelecek celse sergilemesi halinde  zorunlu müdafi ataması yapılacak. İlk celse bildirdiği mazeret kabul edilen sanık avukatının dünkü duruşma için mazeret nedeninin belgelendirmediğine dikkat çeken iddia makamı bu nedenle mazeretin kabul edilmemesini istedi.
EŞLERİN BYLOCK İDDİASINDA
LATİF VE LATİFE VURGUSU!
Sanık Perihan Biçer’in duruşmasında hükümlü eşi L.B duruşmaya cezaevinden SEGBİS bağlantısı ile katılarak tanıklık yaptı. Eşi sanık Perihan Biçer’in Aktif Eğitim-Sen’e kendisinin ricasıyla üye olduğunu öne süren tanık eş L.B sendikanın hiçbir faaliyetine katılmadıklarını eşi ve şahsının örgütün haberleşme uygulamalarından şifreli gizli bylock kullanıcıları olmadıklarını iddia etti. Eşinin kimseden talimat almadığını ve kayınvalidesinden kalan miras parasını Bank Asya dışında bir katılım bankasına yatırmak istediğini belirten L.B’ye Mahkeme Başkanı tanık olduğunu hatırlatarak cevapladığı sorulara ve beyanlarına kendisini katmamasını söyledi. Eşi Perihan Biçer’in şahsına ait eski bir telefonu kullandığını iddia eden tanık eş L.B, “Benim bu telefonumda ezan vakti v.b programlar vardı. Belki eşimin hattına buradan bylock bulaşmış olabilir” dedi. Mahkeme heyetinden bir hâkim tanık L.B’ye, “Adana Ağır Ceza Mahkemesinden 8 yıl 9 ay ceza almışsınız. Bylock tespiti yapılan numarayı kullandığınız yönünde de beyanınız var. Her ikinizin ayrı bir bylock kullanıcı adı ve şifresi tespit edilmiş. Sizin bylock kullanıcı adınız 01 latif, şifreniz latif01 olarak belirlenirken, eşiniz sanık Perihan Biçer’in bylock kullanıcı adı latife03, şifresi latife03. Her iki telefon hattında bylock tespitinin yanı sıra kullanıcı adlarıyla şifrelerin latif ve latife oluşunun hikmeti nedir?” diye sordu. Tanık L.B “Biz kesinlikle bylock kullanmadık” dedi.
“SANIK EV ABİSİYDİ”
Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinin hakkında yetkisizlik kararı verdiği sanık Emre Yazcı’nın yargılaması Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor. Yazıcı hakkında örgüt hiyerarşisinde ev abiliği yaptığı, örgüte eleman temin ettiği yönünde iddialar var. Hakkındaki iddiaların tümünün yalan olduğunu belirten sanık Yazıcı’ya Mahkeme Başkanı, “Sohbet toplantılarına katıldınız mı?” sorusunu sordu. Soruya “Sohbet kastı olmadan normal konuşmalar yaptım” cevabını veren sanığa Mahkeme Başkanı, “Sohbet toplantısı ile neyi kast ettiğimiz belli” dedi. Mahkeme heyetinden bir hakim sanığa, “Çok sayıda FETÖ şüphelisi ile HTS kaydınız var?” vurgusunda bulundu. Emre Yazıcı, folklor ekibinde ve birçok etkinlikte bulunduğu için çeşitli kişilerle görüştüğünü kaydetti. Yazıcı’nın duruşmasında SEGBİS bağlantısı ile İ.B tanık olarak dinlenildi. Üniversite öğrenimi sırasında 2 ay sanıkla birlikte aynı evde kaldıklarını, sanık Yazıcı’nın “ev sorumulusu” olduğunu, kendisine yurt çıkmaması sonucu mecburen kaldığı ev için telefonla arandıktan sonra sanığın kendisini Afyonkarahisar otogarında karşıladığını anlattı. Heyet üyesi bir hakim tanık İ.B’ye “Sanık ev abisi miydi?” sorusunu yöneltti. İ.B soruya, “Doğrudur” cevabını verdi.  
TALEP EDİLEN SÜRE VERİLDİ
Sanık Mihriban Çiçek’in hakkındaki rapor sonuçları beklenirken gelecek duruşmasında İ.T tanık olarak dinlenilecek. Sanık Hasan Yılmaz’ın Bank Asya hesap hareketleriyle ilgili bilirkişi raporu aldırılacak. Yılmaz’ın tahliye talebi reddedildi. Esasa dair savunma için avukat tutmak istediğini belirten sanık İbrahim Ethem Uluçay’a talep ettiği süre verildi. Sanık Tefik İldemir’in avukatının mazeret dilekçesi kabul edilerek duruşması ertelendi.  
BAY AKGÜN SUÇLAMALARI REDDETTİ
Mustafa-Gülsüm Akgün çifti aynı dosyada yargılanıyor. Bay Akgün’ün tutukluluk hali devam ederken Bayan Akgün’ün yargılaması tutuksuz olarak gerçekleştirildi.  Sanık Mustafa Akgün savunmasında kendisine yöneltilen suçlamaları reddederken, kendisi hakkında iddiada bulunanlarla yüzleşmek istediğini, gaybubet evlerinde değil, kendi evinde eşiyle ve kızıyla birlikteyken gözaltına alındığını dile getirdi.
PARALAR ŞİMDİLİK İADE EDİLMEDİ
Mahkeme Başkanı Mustafa Akgün’e avukat huzurunda imzalı ifade verdiğini hatırlattı. Emniyet’te kendi avukatı ile gözaltı sürecinde 10 gün sonra görüştürülüp Baro Başkanlığı’ndan atanan zorunlu müdafi ile ifade vermek zorunda kaldığını iddia etti. Öte yandan Akgün çiftinin evinde polisin arama ve el koyması sırasında bin 250 dolar ile 2 bin 500 TL paranın iadesi talebi şimdilik reddedildi. Sanıkların hakkında dijital materyal inceleme raporunun sonucu beklenip, gelecek celse A.B’nin hazırlık aşamasında verdiği ifadesi değerlendirilecek.
BAYBOĞAN’DAN PİŞMANLIK TALEBİ
İzmir Ağır Ceza Mahkemesinin yetkisizlik kararı çevresinde yargılamasına Afyonkarahisar’da devam edilen sanık Merve Bayboğan etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep etti. Bayboğan bu talebi doğrultusunda detaylı ifade verip teşhislerde bulunması için TEM Şube Müdürlüğü’ne sevk edildi.
BAYAN ERAT TAHLİYE EDİLDİ
Tutuklu yargılanan Süheyla-Yusuf Erat çiftinden Bayan Erat hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verildi. Süheyla Erat duruşmaya tutuklu olduğu cezaevinden SEGBİS bağlantısı ile katıldı. Erat çiftinin duruşmasında SEGBİS aracılığıyla Ş.A tanıklık yaptı. Tanık Ş.A, sanık Yusuf Erat’ın kendisi Dinar Cezaevi’nde aşçı olarak görev yaparken B.D’den sonra 2013 yılı Ağustos-Ekim aylarında “sohbet abisi” olduğunu ifade etti.
ARDIÇ’TA TAHLİYE EDİLDİ
Tutukluluk hali devam eden Dr. Hüseyin Serdar Ünsoy savunmasında bylock kullanıcısı olmadığına, Bank Asya’ya talimatla para yatırmadığına, dernek teklifini gönüllü doktor, yardımsever kişi olarak kabul ettiğine yer verdi. Ünsoy, “22 aydır tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum. Ailecek mağduruz. Bu durumumdan dolayı eşim boşanma davası açtı. Dönemin Sağlık Müdürü kendisini kurtarmak için hakkımda ‘Azılı Fetö’cü’ diye rapor hazırladı. Bu yüzden mağdurum. Örgütle hiçbir hiyerarşik bağım yok. Ben bir an önce dışarıya çıkıp doktorluğumu yapmak istiyorum” diye konuştu. Sanığın gelecek duruşmasında Dr. S.Ş’nin hazırlık aşamasında verdiği ifadesi değerlendirilecek. Bylock kullanımına yönelik hakkında yürütülen araştırma sonucu beklenen sanık Hasan Hüseyin Ülgen’in de tutukluluk hali sürüyor. Mühendis sanık İzzet Ardıç adli kontrol tedbiriyle tahliye edildi. Ardıç, 19 yıldır aynı telefon hattını kullandığını ve bylock kullanıcısı olmadığını, bir mühendis olarak dershanelerde teknik eleman statüsünde görev aldığını, örgüt hiyerarşisinde “mahrem imam” olmadığını belirterek, “Mahrem yapılanmada yer almadım. Hiçbir polis fişlemesinde adım geçmiyor. 18 aydır tutukluyum. Allah devletimizden razı olsun. Yiyip içip yatıyoruz. Ama ailem mağdur durumdadır. Bu nedenle tahliyemi talep ederim” dedi. Ardıç’ın gelecek duruşmasında örgütün mahrem imam yapılanması kapsamında bu iddia ile yargılanan ve haklarında mahkemece hüküm verilen; S.H.K, H.U, B.K, H.D tanık olarak dinlenilecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme