• Haberler
  • Gündem
  • FETÖ'de 2 ceza, 3 beraat daha: FETÖ'nün öğrenci evleri yapılanması mercek altında

FETÖ'de 2 ceza, 3 beraat daha: FETÖ'nün öğrenci evleri yapılanması mercek altında

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan sanıklardan 5'i tutuklu, 10'u tutuksuz olmak üzere toplam 15 sanığın davası görüldü.Sanıklardan Osman Nami Sağnak, Mustafa Ay, Hüseyin Hünerli, Mehmet Yıldız, Fatih Özdoğan, Bülent Örmeci, Ömer Soykasap, Ebru Topuz, Şaban Koç, [&hellip]

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan sanıklardan 5’i tutuklu, 10’u tutuksuz olmak üzere toplam 15 sanığın davası görüldü.
Sanıklardan; Osman Nami Sağnak, Mustafa Ay, Hüseyin Hünerli, Mehmet Yıldız, Fatih Özdoğan, Bülent Örmeci, Ömer Soykasap, Ebru Topuz, Şaban Koç, Fatih Kıratlı’nın yargılamaları tutuksuz gerçekleşti. Diğer sanıklar; Ahmet Songur, Sinan Yörük, Oktay Cünedioğlu, Emin Ekici ve Mehmet Akalın’ın tutukluluk halleri devam ediyor.
2 CEZA, 3 BERAAT
Yargılamaları tutuksuz devam eden eski subaylar Osman Nami Sağnak, Mustafa Ay ve Bülent Örmeci dün görülen karar celselerinde beraat etti. Mahkeme Mehmet Yıldız ve Fatih Özdoğan hakkında 3 yıl 14 ay hapis cezasına hükmetti. Diğer sanıkların duruşmaları ileri bir tarihte görülecek.
SUBAYLAR BERAAT ETTİ
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık subaylar; Osman Nami Sağnak, Mustafa Ay ve Bülent Örmeci dün görülen karar celselerinde delil yetersizliğinden beraat etti. İmaj kayıtlarında herhangi bir suç unsuru tespit edilmediği öğrenilen sanık Osman Nami Sağnak’ın hakkında açılan disiplin soruşturmasında da ceza almadığı kaydedildi. Karar öncesi sorulan son sözünde Sağanak, “Türk adaletine güveniyorum. Beraatımı talep ediyorum” dedi. İmaj kayıtlarında suç unsuru bulunmadığı açıklanan ve hakkında herhangi bir disiplin soruşturması olmadığı öğrenilen Mustafa Ay son sözünde, “Adaletinize güveniyorum, takdir mahkemenindir” dedi. Disiplin soruşturmasında ceza almadığı ve dijital imaj kayıtlarında da suç unsuru bulunmadığı belirlenen Bülent Örmeci de beraat etti. Örmeci, karar öncesi son sözünde, “Türk adaletine güveniyorum, beraatımı talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
ÖRGÜTE YARDIMA 3 YIL 14 AY
Dijital materyallerle ilgili rapor gelmemesi nedeniyle sanık Hüseyin Hünerli’nin duruşması Mart ayında görülecek. İmaj kayıtlarında suç unsuruna rastlanmayan sanık Mehmet Yıldız’a 3 yıl 14 ay hapis cezası verildi. Yıldız’ın celsesinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Sandıklı’lı zahireci Hasan Coşkun tanık olarak dinlenildi. Coşkun, sanıkla gözaltına alındıklarında nezarethanede tanıştığını söyledi. KPSS sonucu atanamaması nedeniyle örgüt bağlantılı yerde çalıştığını belirten Yıldız’a Mahkeme Başkanı, “Örgüt elebaşının Bank Asya talimatı sonrası aracınızı satıp 25 bin TL’yi Bank Asya’ya yatırmışsınız. Katılım hesabı olarak işleminiz görülüyor” hatırlatmasında bulundu. Mehmet Yıldız, araç satışını yaptığı kişinin hesabının Bank Asya’da olduğunu belirterek bankaya gittiğinde katılım hesabı açıldığını öğrendiğini aktardı. Yıldız, üç ay sonra parasını bankadan çektiğini sözlerine ekledi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Mehmet Yıldız karar öncesi sorulan son sözünde, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Herhangi bir terör örgütüne bilerek isteyerek üye olmadım. Bir faaliyetim olmadı” dedi. Yıldız’a örgüte yardım etme suçundan 3 yıl 14 ay hapis cezası verildi.
ÖZDOĞAN’A 3 YIL 14 AY
Örgütün finansal kuruluşu Bank Asya’ya örgüt elebaşının talimatından sonra para yatırması nedeniyle bilerek ve isteyerek örgüte yardım suçundan mahkeme Fatih Özdoğan hakkında 3 yıl 14 ay hapis cezasına hükmetti. Özdoğan’ın dijital materyallerinde yapılan inceme sonucu düzenlenen raporda suç unsuru tespit edilemediği, sanığın hakkında etkin pişmanlıkta bulunan kişilerin beyanı olmadığı kaydedildi. Hakkındaki suçlamayı reddeden Özdoğan, Bank Asya’ya talimatla hesap açtırmadığını, kızının rahatsızlığı nedeniyle aracını sattıktan sonra 37 bin 500 TL tutarında parayı yatırdığını söyledi. Mahkeme Başkanı sanığa parayı yatırdığı zaman diliminin örgüt elebaşının talimatına rast geldiğini belirtti. Sanık Özdoğan, “Aracımı satıp kızımın doğum yapmasından iki ay önce parayı yatırdım. Yaklaşık 3 ya da 4 ay kadar para hesapta kaldı. Araç alım satım belgelerim mevcut” diye konuştu. Özdoğan son sözünde beraatını talep etti.
DİJİTAL MATERYAL RAPORLARI BEKLENİYOR
AKÜ’den ihraç akademisyen Ömer Soykasap’ın duruşması ilerleyen bir tarihe ertelendi. Soykasap’a ait dijital materyallerin raporu bekleniyor. Ömer Soykasap haftada üç imza atma şeklindeki adli kontrolün bir güne indirilmesini talep etti. Sanığın talebi mahkeme heyetince kabul edildi. Sanık Ebru Topuz’un kullandığı dijital materyaller hakkındaki raporun beklenmesi nedeniyle duruşması Nisan ayında görülecek.
SONGUR’UN TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ
AKÜ Tıp Fakültesinin eski Dekanı Ahmet Songur’un duruşmasında dinlenecek olan tanık Mustafa Doğan’ın yurt dışında olması ve kendisine ulaşılamaması nedeniyle duruşması ileri bir tarihe ertelendi. İddia makamı tanığın gelecek celse hazır edilmesi, sanığın tutukluluk halinin devamı ve yargılamanın genişletilmesi talebinin reddi yönünde görüş bildirdi. Ahmet Songur, geçen celse dinlenilen örgütün AKÜ İmamı “Asım” kod adlı Serkan Erol’un şahsen kendisini tanımadığını, ismini duyduğunu ve örgütün sohbet adı verilen toplantılarına katıldığından emin olmadığı yönünde beyan verdiğini kaydetti. Altı çocuk babası olduğunu, bir çocuğu dışında diğerlerinin eğitim gördüğünü, çalışması gerektiği ve sağlık sorunları gerçeksiyle tahliye talep eden Songur’un talebi reddedildi.
“TANIKLARLA ÇIKAR ÇATIŞMAMIZ VAR”
“Herkes bir ceza çekerken ben iki ceza çekiyorum. Yedi yıldır ağrı sendromum var. Yeşil reçeteli ilaç raporum bittiğinden 4 aydır ilaç kullanamıyorum” diyen Ahmet Songur, “Solağım sol kolum sıkıntılı, tutuksuz olarak yargılanmak istiyorum. Hakkımda tanık ifadeleri var.  Mahkemede bazıları dinlenildi. Tanık olan kişilerle çıkar çatışmalarımız var. Bir tanesi ile mahkemeliğiz. O şahıs Veteriner Fakültesi’nde anatomistti. Ben de Tıp Fakültesi’nde anatomisttim. O kişiyi Tıp Fakültesine atadılar. Bu durumu YÖK’e bildirdim. YÖK AKÜ Rektörü ve o şahıs hakkında soruşturma açarak görevlendirmeyi iptal etti. Ben Yüksek Okula sürüldüm. İdare Mahkemesi kararıyla 6 ay sonra görevime geri döndüm. O kişi de hakkımda ifade verdi. Hastaya ticari malzeme alması nedeniyle hakkında soruşturma açıp ceza verdiğim kişi de tanıktı. Bir stajyer kız öğrencimize gayri ahlaki tavrı nedeniyle öğrencimizin şikâyeti üzerine soruşturma açıp ceza verdiğim kişi de hakkımda tanıktı” diye konuştu. Songur’un duruşması Mart ayında görülecek.
“VATAN HAİNİ OLDUKLARINI BİLMİYORDUM”
Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma doğrultusunda ifadesi bulunan ve öğrenci olduğunu söyleyen sanık Fatih Kıratlı’ın duruşması Mart ayında görülecek. Kıratlı hakkında Nevşehir’de yürütülen soruşturma dosyası Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiği öğrenildi. Öte yandan Fatih Kıratlı’ın üzerine atıl suça ilişkin eylem ve faaliyetlerin Burdur’da gerçekleştiği öğrenildi. Hakkında örgüt evlerinde kalması ve “ev abisi” olduğu iddiası bulunan Kıratlı esasa dair savunmasında şunları söyledi: “Ben bunların vatan haini olduklarını bilmiyordum. Eğer bilsem yanlarından geçmezdim. Yapı ile lise son sınıfta dershane vasıtasıyla tanıştım. Afyon’da örgütün Körfez Dershanesine gittim. Gerçek ismini bilmediğim dershane öğretmenlerinden ‘Serdar’ kod adlı öğretmen benimle ilgilendi. KYK’dan yurt çıkmayınca bunların evinde kaldım. Burdur’da iki yıllık Otomotiv Teknolojileri Bölümünü kazandım”
Mahkeme heyeti üyesi bir hâkim sanığa, “Astsubay Okulu sırasında sorumlularla bağlantınız var mıydı?” sorusunu sordu. Okul bitinceye kadar kimse ile görüşmediği cevabını veren Kıratlı, “Okul bitinceye kadar kimseyi görmedim. Faik ve Şahin isimli kişiler daha sonra bana bir şekilde ulaştılar. ‘Artık bulaştın bu yapıdan çıkamazsın’ dediler. Jandarmadaki görevinden ihraç edilen sanık Şaban Koç’un duruşması dijital materyallerin imaj kayıt raporunun gelmesi için Mart ayında görülecek.
“SUÇ İŞLEME KASTIM OLMADI”
Öğleden sonra devam eden duruşmalarda tutuklu sanıklar Sinan Yörük, Oktay Cünedioğlu, Emin Ekici ve Mehmet Akalın’ın davaları görüldü. 18 aydır tutuklu olan ve tahliye talebi reddedilen AKÜ’den ihraç akademisyen Sinan Yörük’ün hakkında; ilk bağlanma tarihi 21 Eylül 2014 son bağlanma tarihi 8 Aralık 2014 tespiti yapılan örgütün gizli ve şifreli haberleşme programı bylock kullanıcısı olduğu iddiası var. Yörük hakkında; örgütün finansal kuruluşu Bank Asya’ya talimatla para yatırıp, katılım hesabı açtırması, çocuklarının örgütle müzahir okulda eğitim görmesi iddiaları da söz konusu. 2002 yılından itibaren Bank Asya müşterisi olduğunu, bankanın kredi kartını kullandığını aktaran Yörük, “Katılım hesabı açıldığını bilmiyordum. Suç işleme kastım olmadı. Örgüt liderinden talimat almadım. Bylock programı kullanıcısı değilim. Programı indirmedim. Üç çocuğumdan ikisi işitme engelli. Bu nedenle sözü edilen okula verdim. 15 Temmuz darbe girişimi öncesi çocuğumu okulda alıp başka bir özel okula verdim” dedi.
 “ÖRGÜTLE BAĞLANTI
ALGISI ARKAMDAN GELDİ”
Mahkeme Başkanı Sinan Yörük’e, örgütün akademisyenlere yönelik düzenlediği örgütsel etkinliklerden birine katılıp katılmadığını sordu. Soruyu hiçbir örgütsel toplantıya katılmadığı şeklinde cevaplandıran Yörük, Zafer Kolejinin velilere yönelik düzenlediği pikniğe katıldığını kaydetti. Yörük savunmasında şu ifadeleri kullandı: “1994 yılında Gazi Üniversitesinden mezun oldum. Örgüt dershanelerinde kendimi geliştirmek için çalıştım. Akademisyen olmayı düşünüyordum. Fırat Üniversitesine girdiğimde bu yapı ve örgütle irtibatımı kestim. Ama Emniyet’te de söylediğim üzere örgütle bağlantı algısı arkamdan geldi. 2007 yılının Kasım ayında AKÜ’ye Ali Altuntaş’ın rektörlüğü zamanında Yardımcı Doçent olarak atandım. Bunda kimsenin dahli olmadı. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan İlhan Baran beni toplantılara davet etmişti. Kendisini kibarca reddettim.” İddia makamı sanık Yörük’e bylock program kullanım tespitinde kullanıcı adı olarak özkan03 isminin yer aldığına dikkat çekerek çocuklarının ismini sordu. Yörük soruyu, “Öyle bir şey yok” diye cevaplandırdı.
“MANGAL ETKİNLİKLERİNDEN
BİRİNDE SANIK VARDI”
Tutuksuz tanık Y.K, Sinan Yörük’ün duruşmasında dinlenildi. 15 ya da 16 Haziran 2012 tarihinde Osman Bey Kampüsü’nde mangal etkinliği düzenlendiğini söyleyen Y.K aynı yılın Eylül ayında da benzeri bir etkinliğin Cihan Koleji’nde gerçekleştiğini anlattı. Örgütün Grup Sorumlularından Sinan Ulu, İsmail Acun’un da yer aldığı bu etkinliklerden birine sanık Sinan Yörük’ün katıldığını belirten Y.K şöyle konuştu: “Osman Bey Kampüsü o zaman henüz açılmamıştı. Bu etkinlikte Kampüsü de gezdirdiler. Programda Süleyman Taşgetiren’e Veysel Ağaca, ‘Hocam sizin okumanız daha uygun olur’ diyerek okuması için risale verdi. Taşgetiren, risaleyi okuduktan sonra öğrencilere burs verilmesi yönünde telkinde bulundu.” Yörük’ün avukatı tanığa hakkında FETÖ soruşturması olup olmadığını sordu. Tanık Y.K, hakkında yürütülen bir soruşturma olmadığını darbe girişiminden sonra 9 Ağustos 2016 tarihinde hür iradesi ile TEM Şube’ye giderek ifade verdiğini sözlerine ekledi.
ON TANIĞIN BEYANI ALINDI
Oktay Cünedioğlu’nun hakkında; örgüt hiyerarşisinde Büyük Bölge Talebe Mesulü olduğu, örgütle bağlantılı derneklerden Sinerji Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneğine üyelik, örgütle müzahir şirketlerde çalışma ve SGK kaydı tespiti var. Cünedioğlu’nun, 2014 yılının Şubat ayında haklarında FETÖ soruşturması bulunan kişilerle yurt dışına çıktığı tespit edilirken, Bank Asya’ya talimatla para yatırdığı, katılım ve altın hesabı açtırdığı öğrenildi. Oktay Cünedioğlu’nun “Orhan” kod adını kullandığı, örgütün gizli ve şifreli haberleşme programı kullanıcısı olduğu yönünde tespitler bulunuyor. Cünedioğlu’nun duruşmasında 9 tanık dilenirken bir tanığın soruşturma aşamasındaki beyanı okundu.
CÜNEDİOĞLU İDDİALARI REDDETTİ
Okulu bitirdikten sonra örgütle bağlantılı yemek şirketinde geçimini temin için çalıştığını, şirketteki SGK kaydının bununla ilgili olduğunu söyleyen Oktay Cünedioğlu hakkındaki suçlamaları ve aleyhindeki tanık beyanlarını reddetti. Düğün yapacağından Bank Asya’ya sadece altın hesabı açtırdığını söyleyen Cünedioğlu, “Bank Asya’ya sadece düğün yapacağımdan altın hesabı açtırdım. 15 bin TL’lik tek bir işlem yaptırdım. Hesaplar ayrı gibi gözüküyor. Yurt dışına Umre yapmak amacıyla çıktım. Büyük Bölge Talebe Mesulü olduğum iddiasını da kabul etmiyorum. Örgütsel hiyerarşi de öyle bir vazife almadım” diye konuştu. Örgütün gizli haberleşme programı bylock surverlerine 29 Ekim 2014 tarihinde ilk, son bağlanma tarihinin de 15 Kasım 2015 tarihlerinde Afyonkarahisar merkezli olduğu tespitini de kabul etmeyen Cünedioğlu, “Öyle bir program kullanmadım, hatırlamıyorum. Ama telefon hattı bana ait. Büyük Bölge Talebe Mesulü olduğum yönündeki tanık beyanları doğru değil” şeklinde konuştu.
ON TANIKTAN ÜÇÜ BEYANINI REDDETTİ
Zaman Gazetesi yöneticilerinin gözaltına alınmasını protesto eden Adliye önündeki eyleme katıldığını söyleyen Oktay Cünedioğlu’nun duruşmasında; tutuklu tanıklar; Gökhan Carfi, Halil Dukan, Ömer Mutlu, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlanan Seydi Dokuyucu, İsmail Yılmaz, Fatih Baki Topuz, Abdülkadir Tontuş, Onur Güneş, İsmet Şekerci dinlendi. SEGBİS bağlantısı sağlanamayan tanık Gökhan Öğütçü’nün soruşturma aşamasındaki beyanı okundu. Tanıklardan Gökhan Carfi, Halil Dukan, Ömer Mutlu soruşturma aşamasındaki beyanlarını reddetti. Etkin pişmanlıkta bulunan Seydi Dokuyucu, İsmail Yılmaz, Fatih Baki Topuz sanık Oktay Cünedioğlu’nu tanıdıklarını Afyon TEM Şube’de verdikleri ifadeyi tekrarladıklarını belirtti. Tanıklar sanığın kod adının “Orhan” olduğunu teyit etti.
“SANIK ‘ORHAN’ KOD ADLI BBTM İDİ”
Tanık Abdülkadir Tontuş, sanığı tanıdığını, Afyon TEM Şube’de verdiği ifadenin geçerli olduğunu dile getirdi. Sanık Oktay Cünedioğlu’nun örgüt hiyerarşisinde Büyük Bölge Talebe Mesulü (BBTM) olduğunu, “Orhan” kod adını kullandığını anlatan Tontuş, “Büyük Bölge Talebe Mesulü örgüt içinde 25 öğrenci evinden sorumludur. Sanıkla birebir toplantı yaptık. Bazen Gökhan Öğütçü de olurdu. Ben kendisini ‘Orhan’ kod adıyla tanırım. Benim bylock listemde sanık kayıtlıdır, yazışmışlığımız vardır” ifadelerini kullandı. Tanık Onur Güneş’de Cünedioğlu’nun “Orhan” kod adıyla tanıdığını “Serkan” kod adlı Abdülkadir Tontuş tarafından kaldığı eve getirildiğini kaydetti.
“BÜYÜK BÖLGE TALEBE
MESULLÜĞÜ” ÜST GÖREV
Soruşturma aşamasındaki beyanlarının doğru olduğunu, SEGBİS bağlantısında da dile getiren tanık İsmet Şekerci, kendisine sanık Cünedioğlu’nun “Tarih Öğretmenlerinin ataması zor oluyor. Bin 800 TL ile Bölge Talebe Mesulü ol” teklifinde bulunduğu yönündeki beyanını tekrarladı. Büyük Talebe Mesulünün beş öğrenci evinden sorumlu olduğunu aktaran Şekerci, Büyük Bölge Talebe Mesulünün (BBTM) daha üst bir görev anlamına geldiğini, BBTM sorumluğunda tahmini 30 öğrenci evinin yer aldığını dile getirdi. Şekerci, sanığı Oktay olarak tanıdığını ancak Afyon’dan ayrılmasına yakın ‘Orhan” ismini kullanmaya başladığını duyduğunu söyledi. SEGBİS ile ulaşılamayan tanık Gökhan Öğütçü’nün soruşturma aşamasındaki yazılı beyanı duruşmada okundu. Öğütçü beyanında “Oktay Cünedioğlu’nu ilk olarak Afyon’da Ambaryolundaki Elden Evi’nde gördüm. Kod adı ‘Orhan’dı. Evlerden sorumluydu” ifadelerini kullandı. Cünedioğlu’nun duruşması Mart ayında görülecek.
“BURASI  MÜTEVELLİ TOPLANTISI MI?”
Örgütün Küçük Bölge İmamı olarak Büyük Bölge İmamı “Murat” kod adlı Erkan Karademir’in yardımcısı olduğu iddia edilen Emin Ekici’nin duruşması Mart ayında görülecek. Ekici hakkında; Bank Asya’ya para yatırması, gizli ve şifreli haberleşme programı bylocku ilk bağlanma tarihi 12 Ağustos 2014, son bağlanma tarihi 8 Şubat 2016 Afyonkarahisar merkezli tespit, örgüt iltisakına yönelik tanık beyanları ve Sinerji Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneğine üye olduğu iddiaları var. “Ev abisi” değilim diyerek savunmasına başlayan Ekici, “Tanıkların bazılarını tanımıyorum. Sinerji Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneğini darbe girişiminden önce kapatmıştık. 14 bin TL birikimim vardı Bank Asya’ya onu yatırdım. Talimat almadım. Bylock kullanmadım” dedi. SEGBİS’le duruşmaya bağlanarak Ekici’yi tanıdığını soruşturma beyanının doğru olduğunu söyleyen tanık İsmet Şekerci’ye başını sallayarak tepki gösteren sanık Ekici Mahkeme Başkanınca uyarıldı. Mahkeme Başkanı “Kafa sallayarak tanığa müdahale edemezsiniz. Burası mütevelli toplantısı mı?” sözleriyle sanık Emin Ekici’yi uyardı. Ekici, “Özür dilerim, mütevellinin ne olduğunu bilmiyorum” dedi.
TANIK ŞEKERCİ: VİCDANIM ÇOK RAHATSIZ
Tanık İsmet Şekerci, sanık Emin Ekici’yi tanıdığını örgütün Büyük Bölge İmalarından “Murat” kod adlı Erkan Karademir’in yardımcısı olarak birlikte çalıştıklarını söyledi. Sanık Emin Ekici’nin örgüt hiyerarşisindeki görevinin Küçük Bölge İmamlığı olduğunu aktaran tanık Şekerci’nin rahat tavırlarla ifade vermesinden rahatsız olduğunu söylemesi üzerine Ekici, Mahkeme Başkanı tarafından sert bir dille uyarıldı. Tanık İsmet Şekerci sanığın rahat olduğu iddiası üzerine, “Ben rahat falan değilim. Vicdanım çok rahatsız. Bu hallere düşüp buralarda ifade vermek zorunda kalmaktan son derece rahatsızım” dedi. Tanık Mehmet Selim Çatıkkaş önce sanığı hatırlayamadığını daha sonra da mezun olduğu Fen Edebiyat Fakültesi’nde birkaç kez gördüğünü, örgütteki konumunu bilmediğini belirtti. Çatıkkaş, Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığına etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebinde bulunduğunu, adli kontrol kapsamında imza verdiğini, yakında mahkemesinin görüleceğini kaydetti. Tanıklar Murat Erbek ve Recep Zorlu’nun soruşturma aşamasında verdikleri yazılı beyan okundu. Zorlu, sanığın ev abisi olduğunu, Erbek’in de sanık Ekici’nin BTM olduğunu bildiği şeklinde verdiği ifadesi okundu.
KARABACAK TANIKLIK YAPTI
Avukat Mehmet Akalın’ın duruşması ileri bir tarihte görülecek. Akalan’ın dünkü duruşmasında Av. Nurettin Karabacak SEGBİS bağlantısı ile tanıklık yaptı. Umre dönüşü Adliye’de duruşma beklerden Av. Ali Rıza Küçükilhan’ın hayırlı olsun dileğini iletip kendisini “Avukatlar arasında düzenlenen gezek” adlı toplantıya davet ettiğini aktaran Karabacak, “Çok ısrarcı olundu. Sanık Mehmet Akalın’ı da toplantıda gördüm. 2012 yılından sonra sanığı bir daha görmedim. Eşinin Noter olarak atanması nedeniyle Bayburt’a gittiğini duymuştum” dedi. Akalın’ın duruşması Mart ayında görülecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme