FETÖ'de 2 berat, 3 tahliye, 7 ceza

Haklarında Silahlı Terör Örgütüne Üye olma iddiasıyla dava açılan sanıkların davaları dün sabah devam etti.9 SANIĞIN KARARI VERİLDİYargılamaları tutuksuz yapılan sanıklardan AKÜ Tıp Fakültesi eski Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Acartürk ve Prof. Dr. Ümit Üveyt İnan'a 9'ar yıl hapis cezası verildi. Ümit Üveyt İnan'ın tutuksuz olarak yargılanan eşi Sibel İnan ise beraat etti. Tutuksuz [&hellip]

Haklarında Silahlı Terör Örgütüne Üye olma iddiasıyla dava açılan sanıkların davaları dün sabah devam etti.
9 SANIĞIN KARARI VERİLDİ
Yargılamaları tutuksuz yapılan sanıklardan AKÜ Tıp Fakültesi eski Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Acartürk ve Prof. Dr. Ümit Üveyt İnan’a 9’ar yıl hapis cezası verildi. Ümit Üveyt İnan’ın tutuksuz olarak yargılanan eşi Sibel İnan ise beraat etti. Tutuksuz yargılanan bir diğer sanık İbrahim Eğretli de beraat etti. Tutuklu Sanıklar Yıldıray Gülten’e 3 yıl, 3 ay, Kerem Sağlam’a 3,5 yıl, Mustafa Çavdar’a 5 yıl, 1 ay hapis cezası verilirken sanıklar cezaları kesinleşinceye kadar tahliye edildi. Tutuklu Sanıklardan İmdat Demir’e 9 yıl, 9 ay, Hasan Ali Kocaağa’ya 9 yıl, 9 ay hapis cezası verildi. Tutuklu yargılanan sanıklar; Ayşe Sargın, Ahmet Ahsen, Zafer Ogan, İbrahim Dumlupunar’ın duruşmaları ileri bir tarihe ertelendi.
ACARTÜRK
İDDİALARI REDDETTİ
9 yıl hapis cezası alarak tutuklanan AKÜ Tıp Fakültesi eski Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Acartürk, kendisinin profesör kadrosu aldıktan sonra çalışanlara mobing uyguladığı ve kendi adamlarını istihdam ettiği yönündeki iddiaları reddetti. Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesinin “en sevilen” hocası olduğunu ileri süren Acartürk; “İdari görevi liyakatimden dolayı yürüttüm. Hakkımdaki iddialara üzülüyorum. Takdir mahkeme heyetinin” dedi. Acartürk son sözü sorulduğunda; “Hakkımdaki iddianamede 10’ncu sohbet grubunda yer aldığım ifade ediliyor. Tanıklar Mustafa Doğan ve Serkan Erol’un ifadeleri çelişkilidir” ifadelerini kullandı.
EŞLERDEN BİRİ TUTUKLANDI DİĞERİ BERAAT ETTİ
Prof. Dr. Ümit Üveyt İnan ve eşi Sibel İnan tutuksuz yargılandı. Örgüt yapılanması ilişkisi olmadığını üniversitede oluşturulan hiçbir sohbet grubunda yer almadığını dile getiren İnan; “Şahsımla ilgili tanık ifadesi aldığı duyum üzerinedir. Her zaman devletimin yanında oldum. Ama bu süreçte mağduriyet yaşadım. Devletimizin bekası ve soruşturmanın yerine getirilmesi için kendimi feda ederim. Örgüt yapılanması ile ilişiğim yoktur. Adımın temizlenmesini istiyorum. Ben sürekli hastalarımla ve bilimsel çalışmalarla meşgul olmuş bir hekimim. Beraatımı talep ediyorum” dedi. Sibel İnan dün sabah yapılan duruşmada beraat etti.
“MADDİ YETERSİZLİKTEN
CEMAAT EVİNDE KALDIM”
Tutuklu yargılanan Sanık Yıldıray Gülten, AKÜ’ İktisat Fakültesi Maliye Bölümünde görev yaptığı sürece maaşının yüzde 10’nu en çok dört ay süre ile elden teslim ettiğini açıkladı. Bu anlamda Bilal Şişman, Abdullah Küçük’e para verdiğini aktaran Gülten; “Sohbet Grup Sorumlusu Veysel Ağaca idi. O olmadığında kendi aramızda yapardık. Ben irtibatımı 2014 yılının 3’ncü ayında kestim. Takdir mahkeme heyetinindir. Cemaat evinde öğrenci iken maddi durum yetersizliği nedeniyle kalmıştım. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum” diye konuştu. Bu duruşmada A.Ç’nin tanık olarak dinlenmesine gerek görülmedi. Gülten’e 3 yıl, 3 ay hapis cezası verildi.
“NE OLUR TAHLİYE
EDİN EVİME GİDEYİM”
Tutuklu yargılanan Sanık Ayşe Sargın Bank Asya’da hesabı bulunmadığını, Zaman Gazetesine abone olmadığını ifade etti. Köy hayatı yaşayan bir öğrenci olduğunu, maddi durumunun yetersizliği nedeniyle söz konusu yapının evlerinde kaldığını dile getiren Sargın; “Ben köy hayatı yaşayan bir insanım, Öğrenci iken maddi durum yetersizliğinden bunların evlerinde kalmıştım. O zaman hüsnü kabul görüyordu. Suçsuzum, terörist değilim” şeklinde konuştu. Mahkeme Başkanı, “Köy insanısınız ama telefonunuzda bylock tespit edildi” sözleri üzerine Sargın; “Çok uzaktan geldim. Kararınız belli olsa da ben bir şeyler söylemek istiyorum. Bana bylockun ne olduğunu anlatanlar, rapor alanlar cezaevinden bir bir gitti. 9 aydır tutukluyum. Bekâr ve çocuksuzum. Suçsuzluğumu ispat edemiyorum. Buraya kadar gelmişken ne olur tahliye edin de evime gideyim” ifadelerini kullandı. Mahkeme Başkanının, “Kararımız nasıl belli? Bunu nereden anlıyorsunuz?” sorusuna Ayşe Sargın, “Hissediyorum, bakışlarınızdan belli” cevabını verdi. Sargın’ın duruşması ileri bir tarihe ertelendi.
SANIK AVUKATI:
ÖNEMLİ BİLGİLER SUNDU
Yüzde 80 oranda özürlü olduğunu ifade eden Tutuklu Sanık Zafer Ogan, mahkeme heyetinden tutuksuz yargılanmayı talep etti. Ogan’ın duruşması ileri bir tarihe ertelendi. Tutuklu Sanık İmdat Demir, yargılamanın genişletilmesi talebi dosyasına yenilik katmayacağı gerekçesiyle reddedildi. Demir, sohbetlerde ismi geçen Veysel Ağaca’yı tanımadığını belirterek beratını talep etti. Demir’e 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini beyan eden Sanık Kerem Sağlam, 46 yaşında bir eğitimci olarak temiz bir hayatı olduğunu, hiçbir örgütün üyesi olmadığını bildirdi. Ekmeğinin peşinde olduğunu dile getiren Sağlam; “Ben hep devletimin ve milletimin yanındayım. Sohbet Hocası Din Kültürü Öğretmeni Halil Uslu idi. Adliye önündeki protesto eylemine Okul Müdürü götürmüştü. Ayaküstü Mehmet Kubat tarafından telefonuma bylock yüklendi. Birkaç gün sonra bu programı sildim. Zaten devletim de bu durumu tespit etti. Kaçmadım, saklanmadım, samimi paylaşımlarda bulundum. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum” dedi. Sanık Sağlam’ın avukatı da müvekkilinin Osman Bey Koleji’ndeki yapıya yönelik önemli bilgiler sunduğunu belirterek beratını ve tahliyesini talep etti. Cezası kesinleşinceye kadar tahliye edilen Kerem Sağlam’a 3,5 yıl hapis cezası verildi.
EĞRETLİ BERAT ETTİ
Tutuksuz olarak yargılanan Sanık İbrahim Eğretli dünkü duruşmada beraat etti. Eğretli, Bank Asya’ya mecburiyetten dolayı para yatırdığını ifade etti. Tutuklu Sanık İbrahim Dumlupunar’ın duruşmasında tanık olarak dinlenen A.B haftalık yapılan o günkü adıyla cemaat toplantılarında bir dönem İbrahim Dumlupunar’ın da bulunduğunu bu toplantılarının Grup Sorumlusunun Hasan Ali isimli bir şahıs olduğunu ifade etti. Tanık A.B, sohbet ettiklerini, muhabbetten dolayı çok fazla kitap okuyamadıklarını açıkladı. Ö.D isimli şahısta tanık olarak dinlenildi. Ö.D, iki haftada bir yapılan toplantılarda Sanık İbrahim Dumlupunar’ın da katıldığını aktardı. Dumlupunar’ın duruşması ileri bir tarihe ertelendi.
YAMAN: EROL
İFTİRADA
BULUNUYOR
Tutuklu yargılanan Sanık Ahmet Ahsen’in duruşmasında tanıklık yapan Tutuklu Mehmet Yaman dinlenildi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan ve örgütün AKÜ İmamı olan Asım kod adlı Serkan Erol’un ifadesinde Ahmet Ahsen’in 6’ncı Grup Sorumlusu olduğu yönündeki beyanı Tanık Mehmet Yaman’a soruldu. Ahmet Ahsen’le ilgili bilgi sahibi olmadığını belirten Tanık Yaman, Tanık Serkan Erol’un kendisine iftirada bulunduğunu iddia etti. Sekiz aydır tutuklu olduğunu belirten Ahmet Ahsen tahliyesini talep etti. Ahsen’in duruşması ileri bir tarihe ertelendi.
“BYLOCK’U DERSTE
ANLATMAK İÇİN İNDİRDİM”
Beş yıl, 1 ay hapis cezası alan cezası kesinleşinceye kadar tahliye edilen Mustafa Çavdar, 15 Temmuz darbe kalkışmasına kadar yapının silahlı terör örgütü olduğunu bilmediğini ifade etti. 15 Temmuz şehitleri yakınlarının acılarını paylaştığını dile getiren Çavdar’da etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandığını ve yapıya yönelik tüm bildiklerini anlattıklarını kaydetti. Tutuklu Sanık Hasan Ali Kocaağa Afyon Meslek Yüksek Okulu’ndaki görevi sırasında, bylock programını Öğretim Görevlisi olarak Büro Teknolojileri dersinde anlatmak amacıyla indirdiğini veri akışı olmadığını dile getirdi. Kocaağa’ya, 9 yıl, 9 ay hapis cezası verildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Etkin pişmanlıktan yararlandılar

Silahlı Terör Örgütüne Üye olma iddiasıyla dava açılan sanıkların davaları dün öğleden sonra da devam etti. Yargılaması yapılan 13 sanıktan 11’nin duruşması karara bağlandı. Tutuklusanıklar etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak cezaları kesinleşinceye kadar tahliye edilirken, ceza indiriminden de yararlandılar. Sanıklardan sadece Zeynep Genelioğlu’nun tutukluk hali devam ediyor

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamaları devam eden silahlı terör örgütüne üye olma isnadıyla açılan davaların bir bölümü dün öğleden sonra devam etti.
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde önceden cerrah olarak görev yapan ve tutuklu olarak yargılanan Apdullah Ayçiçek ve tutuksuz yargılanan eşi Nesibe Ayçiçek’in duruşması ileri bir tarihe ertelendi. Cumhuriyet Savcısı Nesibe Ayçiçek’in beratı yönünde görüş bildirdi. Öğleden sonraki duruşmanın devamında Sanıklardan Ahmet Çakmaktepe ve Ömer Uğur tutuksuz yargılandı. Karar duruşmasında; Sanıklar Ahmet Çakmaktepe 4 yıl, 8 ay, 7 gün; Ömer Uğur 3 yıl, 9 ay; Ali Yavuz 5 yıl, 7 ay, 15 gün; Basri Manış, 5 yıl, 10 ay, 9 gün; Muhittin Özsu 5 yıl, 7ay, 15 gün; Mustafa Karadana 4 yıl, 8 ay, 7 gün; Süleyman Ulaş 4 yıl, 8 ay, 7 gün; Süleyman Ünver 4 yıl, 8 ay, 7 gün; Yusuf Erbaş 4 yıl, 4 ay, 15 gün; Yusuf Ahmet Çınar 4 yıl, 4 ay, 15 gün ve tutukluluk hali devam eden Zeynep Genelioğlu’na 7 yıl, 6 ay hapis cezası verildi. Genelioğlu dışında tutuklu olan sanıklar cezaları kesinleşinceye kadar tahliye edildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme