FETÖ'de 15 sanık daha yargılandı

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün gün boyu Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) silahlı terör örgütüne üye olma, kazanç müsaderisi, terör örgütü kurmak veya yönetmek suç isnatlarıyla haklarında kamu davası açılan hepsi tutuklu 15 sanığın yargılaması yapıldı.4 TAHLİYE, 5 CEZATutuklu sanıklar İsmail Memiş, Ümit Yusuf Aydın, Mevlüt Türk, Hüseyin Öğüt, Bahri Köstekli, Gülay [&hellip]

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün gün boyu Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) silahlı terör örgütüne üye olma, kazanç müsaderisi, terör örgütü kurmak veya yönetmek suç isnatlarıyla haklarında kamu davası açılan hepsi tutuklu 15 sanığın yargılaması yapıldı.
4 TAHLİYE, 5 CEZA
Tutuklu sanıklar; İsmail Memiş, Ümit Yusuf Aydın, Mevlüt Türk, Hüseyin Öğüt, Bahri Köstekli, Gülay Elmas, Hakan Arslan, Hakan Yavuz, Alpaslan Avcı, Musa Akça, Muhammet Bekir Aymaz, Selçuk Erdoğan, Fuat Kara, Yunus Emre Arslan, Recep Okşar’ın duruşmaları dün görüldü. Örgütün jandarma yapılanmasına yönelik önemli bilgiler vererek etkin pişmanlıkta bulunan Hüseyin Öğüt’e 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi. Öğüt, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul ederek hükümle birlikte tahliye edildi. Duruşması ertelenen sanık Bahri Köstekli adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Musa Akça adli kontrol şartıyla tahliye edilerek 6 yıl 10 ay 22 gün ceza verildi. İsmail Memiş ve Hakan Arsan’a 9 yıl hapis cezası verilirken, adli kontrol şartıyla tahliye edilen ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan örgütün jandarma yapılanmasına yönelik detaylı ifade veren Yunus Emre Arslan’a 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Arslan hükümle birlikte tahliye edildi. Diğer sanıkların duruşmaları Aralık ve Şubat ayı içerisinde görülecek.
“BYLOCK’TAN DİNİ
MESAJLAR GELECEK DEDİ”
Duruşması Aralık ayında görülecek olan ve tutukluluk hali devam eden inşaat işçisi Mevlüt Türk, örgütün finansal ayağı Bank Asya’ya örgüt elebaşının talimatı sonrası hesap açtırdığı, kızının örgütle iltisaklı kurumda eğitim aldığı ve şifreli haberleşme programı bylock kullanıcısı olduğu iddialarıyla yargılanıyor. Bylock analiz tespit tutanağında bylock surverlerine yaklaşık iki ay boyunca bağlandığı belirlenen Türk, “15 Temmuz hain darbe girişimini ve FETÖ silahlı terör örgütünü lanetliyorum. Benim bu örgütle bağlantım ve ilişkim yoktur. Ben 40 yaşında ilkokul mezunuyum. İlk öğrendiğimde elim ayağıma karıştı. Telefonumu tamir etmesi için verdiğim Enver Özoğlu bylock programını ‘dini mesajlar’ gelecek diyerek yükledi. Ben mesaj ve mail atmadım. Telefonum kasıyordu. Tamir etme amacıyla Enver Özoğlu telefonumu almıştı. Yüklediği programdan dini içerikli bilgiler ve mesajlar geleceğini söyledi” dedi. Sanığın üzerindeki hatta yüklenen bylock programının ekstra şifreli olduğu için tam çözümlenemediği öğrenildi.
SANIKTAN ETKİN PİŞMANLIK TALEBİ
Mahkeme Başkanı Mevlüt Türk’e örgütün finansal kuruluşu Bank Asya’ya özellikle örgüt elebaşının bankaya sahip çıkılması talimatı akabinde hesap açtırdığını sordu. Türk’ün, “Ben esnafım” sözü üzerine Mahkeme Başkanı, “Siz gerçekte ne iş yapıyorsunuz? Başta inşaat işçisi olduğunuz söylediniz” dedi. Türk soruyu, “Ben esnafım yani inşaat işçisi olarak günü birlik bulduğum işlerde çalışırım. Kışın çalışamadığım için çocuğun servis ve okul ihtiyaçları için kazandığım parayı bankaya yatırırım diye hesap açtırdım” şeklinde cevaplanırdı. Devlete ve millete hiçbir zaman ihanet etmediğini belirten Türk, devletten özür dilediğini, her zaman devletin yanında olduğunu belirterek etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep etti.

Örgütün  “rüyaları” ortaya dökülüyor

FETÖ/PDY tarafından örgütün diri tutulması, itirafların önüne geçilip çözülmenin önlenmesi amacıyla Peygamber Efendimiz’in sözde cezaevi ziyaretleri ve bu ziyaretlerde verdiği sözde mesajlar bylock mesajlarıyla bir bir ortaya çıkıyor

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, “safsata, uydurma hikâyeler” olarak nitelendirilen örgütün gizli haberleşme programı bylock mesaj içeriklerine dikkat çekti.
RÜYAYI GÖREN BELLİ DEĞİL
Mahkemede dün yargılanan sanıklardan Mevlüt Türk’ün üzerine kayıtlı telefon hattında tespit edilen bylock mesaj içeriklerinden verilen örnekte, örgüt üyelerini diri tutma ve dağılmalarını önlemeye yönelik motivasyon amaçlı mesajlar dikkat çekti. “Manisa Yusufları” başlıklı bir mesajda Peygamber Efendimizin (SAV) cezaevi ziyareti ve bu minvalde görülen rüyalara yer veriliyor. Mesaj kesitinden verilen örnekte, “Peygamberimiz cezaevini ziyaret ediyor. Koğuşun kapısı açılıyor. Pat diye kapı sesi duyuluyor. Efendimiz (SAV) teşrif ediyor” denildi. Öte yandan örgüt üyelerinin ‘abileri’ ve ‘ablaları’ tarafından görüldüğü iddia edilen rüyalar da bylock mesajlarında yer alıyor. Örgüt üyelerinden kimin gördüğü belli olmayan bir mesaj içeriğinde sözde Peygamberimizle olan diyalog anlatılıyor. Rüya gören şahsın rüyasının anlatıldığı mesajda, “Ya Resulallah bize bu durumda neyi tavsiye edersin? ‘Sükûnetinizi bozmayın. Gece namazlarınızı ihmal etmeyin. Gıybet etmeyin. Birlik ve beraberliğinizi bozmayın’ denildiği aktarıldı.
BOSTON’DAKİ ABLA DA
AYNI RÜYAYI GÖRMÜŞ
Mahkeme Başkanı, “sözde rüya” da kodlanan kelimelerle örgüt üyelerine mesaj verildiğine vurgu yaptı. Peygamberimizin rüya aracılığıyla söylediği iddia edilen, “Sükûnetinizi bozmayın” ifadesiyle çözülünmemesi, “Gıybet etmeyin” ifadesiyle de itirafçı olunmaması mesajı verildiğinin altı çizildi. Öte yandan aynı rüyanın ABD’de Boston’da örgüt üyesi bir abla tarafından görüldüğü hatta mesajın kelime kelime aynı olduğu da dikkat çekiyor. Boston’da bir örgüt ablasının gördüğü sözde rüyada da, “Bütün hizmet ehli mahşeri bir kalabalık olarak toplanmış. Fahri Kâinat Efendimiz (SAV) ‘Sükûnetinizi bozmayın.  Gece namazlarınızı ihmal etmeyin. Gıybet etmeyin. Birlik ve beraberliğinizi bozmayın’

Mahrem bilgiler kopyalanıyor ve tehdit için kullanılıyordu!

Örgütün jandarma yapılanmasında yer alan ve etkin pişmanlıktan yararlanan sanıklar Hüseyin Öğüt’le Yunus Emre Arslan örgütün jandarma, adliye vd kurumlarda istihbarat birimlerinin kullandığı bir programla flash belleklere bilgi toplattığını anlattı

Afyonkarahisar 2 Ağır Ceza Mahkemesinde örgütün jandarma yapılanmasında astsubaylardan sorumlu imamlarından Hüseyin Öğüt ile Yunus Emre Arslan etkin pişmanlıkta bulunarak detaylı ifade verdi.
“UYGUNSUZ GÖRÜNTÜLERİN
ELİMİZDE AKILLI OL”
Soruşturma aşamasında verdiği ifadesinin doğru olduğunu söyleyen ve duruşmada da ayrıntılı ifade veren meslekten ihraç edilen Bilgi Sistem Astsubayı Hüseyin Öğüt, Ankara’dan Afyonkarahisar’da tayini çıktığında kız arkadaşıyla uygunsuz görüntüleri kaydedilerek tehdit edildiğini anlattı. Afyonkarahisar’a geldiğinde ankesörlü telefonla arandığını söyleyen Öğüt, “Afyon’a geldiğimde ‘Hikmet’ kod adıyla tanıdığım Ahmet Aşık ve ‘Aziz’ kod adıyla tanıdığım Polis Memuru Abdülaziz Biçer’le benimle Ankara’da ilgilenen ve tartışmalı ayrıldığımız ‘Mahmut’ kod adlı kişinin de bulunduğu eve beni davet etti. Ankara’da benden sorumlu olan ‘Mahmut’ kod adlı kişi beni Turkuaz Sitelerinde bir dairede gerçekleşen buluşmada beni devretti. Orada bana, “Ankara’daki hatalarını tekrarlama. Akıllı ol, dikkatli davran” diye tehdit etti. Kız arkadaşımla olan görüntülerimi kaydettikleri flash bellek ellerinde olduğundan çok korkmuştum” dedi.
MAHREM, GİZLİ BİLGİLER KOPYALANIYORDU
“Selahattin” kod adlı Adem Yolcu’nun 2012 yılının Ağustos ve Eylül aylarında kendisini ankesörlü telefonla arayarak dönemin İl Jandarma Komutanı Albay ve İl Komutan Yardımcısı Yarbay hakkında mesnetsiz iddialarda bulunduğunu söyleyen Öğüt, “Dönemin İl Komutanının eşinin şahsi aracının olduğunu, komutanın yasak ilişkisi bulunduğunu ‘Selahattin’ kod adlı kişi bana söyledi. Karalamaların ardından bana flas bellek verdi. Bu flas bellek ile komutanın ve komutan yardımcısının bilgisayarlarındaki bilgileri kopyalamam istenildi. Ayrıca bu flash bellekler adliye v.d kurumların bilgisayarlarında kullanılmak üzere, örgütten olan internet kafeler ve bilgisayar tamircilerine verildi. Bu flash belleklerle ayrıca işadamlarının da mahrem, gizli bilgilerine ulaşılıyordu. Öyle bir kopyalama sistemiydi ki kopyalama sırasında olası bir hatayı bile göstermiyordu. Örgütün jandarma yapılanmasında bulunan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Yunus Emre Arslan’da Hüseyin Öğüt’le eş değer ve detaylı bilgiler verdi. >> Burcu Aydın’ın haberinin ayrıntıları yarın Kocatepe’de.

Bakmadan Geçme