FETÖ’de 13 gözaltı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmalar kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu ileri sürülenlere yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı verilen 14 zanlıyı yakalamak için Afyonkarahisar merkezli Ankara, Bursa ve Kütahya’da eş zamanlı operasyon başlattı.Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları iddia edilen zanlılardan 13’ü gözaltına alındı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden [&hellip]

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmalar kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu ileri sürülenlere yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı verilen 14 zanlıyı yakalamak için Afyonkarahisar merkezli Ankara, Bursa ve Kütahya’da eş zamanlı operasyon başlattı.
Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları iddia edilen zanlılardan 13’ü gözaltına alındı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar emniyete götürüldü. Adresinde bulunamayan bir zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.
AKÜ YAPILANMASINDAN
İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, FETÖ operasyonları hakkında bilgi verdi. Şen, “Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmekte olan FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik operasyonel faaliyetler çerçevesinde, Afyon Kocatepe Üniversitesi sözde imamları olarak 2014-2016 yılları arasında faaliyet yürüten ve ByLock kullanıcısı oldukları tespit edilen 2 şahıs, örgüt içerisinde farklı faaliyetlerde bulunan ve aynı zamanda ByLock kullanıcısı olan 11 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan toplam 13 şahısla ilgili adli işlemler devam etmektedir” dedi.

Bakmadan Geçme