FETÖ'de 1 tahliye, 3 ceza
Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme isnadıyla haklarında dava açılan ve tutuklu yargılanan toplam 15 sanıktan 12'nin duruşması ileri bir tarihe ertelendi.ÜÇ SANIĞIN KARARI VERİLDİCeza alan üç sanıktan biri olan Üzeyir Karabağ'a, 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Tahliye edilen Karabağ'ın cezası onandıktan sonra infaz edilecek. Diğer iki Sanık [&hellip]
Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme isnadıyla haklarında dava açılan ve tutuklu yargılanan toplam 15 sanıktan 12’nin duruşması ileri bir tarihe ertelendi.
ÜÇ SANIĞIN KARARI VERİLDİ
Ceza alan üç sanıktan biri olan Üzeyir Karabağ’a, 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Tahliye edilen Karabağ’ın cezası onandıktan sonra infaz edilecek. Diğer iki Sanık; Kazım Urhan’a 9 yıl, 9 ay hapis cezası verilirken Ömer Gökçe 9 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Tutuklu sanıklar; Hüseyin İncefe, Yasin Seçen, Yaşar Gülnur, Ramazan Şenel, Ercan Özbudak, Fikret Kasnak, Şinasi Duran, Mustafa Keser, Nejat Uğur, İlhan Öner, Mustafa Şenel, Mahmut Tuncer’in duruşmaları ileri bir tarihe ertelendi. Sanıkların tümü tahliye ve beraat talebinde bulundu.
MAHREM İMAMLIK İDDİASI
Sanıklardan Mahmut Tuncer’in “mahrem imam” olduğu yönünde mahkemeye bilgi ulaştığını açıklayan Mahkeme Başkanı, Tuncer’in Hakan kod ismini kullandığı, “Polis Müdürlerinden Sorumlu İmam” olduğu iddiasının bulunduğunu ifade etti. Tuncer, örgütle ve iddia edilen “mahrem imamlıkla” ilgisinin bulunmadığını belirterek iddiaları kabul etmediğini dile getirdi. Tuncer, Bahadır kod ismini kullandığı belirtilen ve örgütün Üniversite Sorumlusu Halil K. olduğu kaydedilen şahsı da tanımadığını söyledi. Mahmut Tuncer, tahliyesini, adli kontrol şartı ya da kefaletle de olsa serbest bırakılmasını talebinde bulundu.
TAHLİYE VE BERAAT ORTAK TALEP
Sanık Yaşar Gülnur hakkındaki iddianamede şahsının mütevelli olarak geçtiğini, mütevelli olmadığını söyledi. Himmet, burs ve kurban için para vermediğini, bylock kullanıcısı olmadığını belirten Gülnur, yaklaşan Ramazan ayı da göz önüne alınarak tahliye ve beraat etme talebini bildirdi. Sanık Ercan Özbudak, dinini öğrenme maksadıyla dini içerikli sohbetlere katıldığını, bugüne kadar sorulan tüm sorulara net cevap vermeye çalıştığını beyan etti. Örgütle ilgisinin bulunmadığını, hiçbir zaman yalan beyanda bulunmadığını kaydetti.
İLLA CEMAATE Mİ
GİTMEK GEREKİYOR?
Sanık Nejat Uğur, hakkındaki iddianameyi kabul etmediğini, sohbet toplantılarına dini duygularla katıldığını ifade etti. Güncel anlamda pek çok cemaatin aleni faaliyette bulunduğunu söyleyen Uğur savunmasında; “Bizimkisi terör örgütü ise onların ki ne? Bunun için neden 15 Temmuz darbe girişimi beklenildi? Daha önce ortaya çıkarılsaydı ilgimizi direk keser, çocuklarımızı bu okullardan alırdık” ifadeleri üzerine Mahkeme Başkanı, “İlla bir cemaate gitmek mi gerekiyor?” sorusunu sordu. Uğur, “Afyon’da durum böyle idi. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” cevabın verdi.
EMSALLERİ SAMSUN-ANKARA
VE MALATYA’DA
Sanık Şinasi Duran iddianamede sohbet toplantılarına katıldığı yönündeki ifadeye karşılık o dönem devlet büyüklerinin söylemesi doğrultusunda sohbetlere gittiğini belirtti. Şahsının durumuna yönelik emsal niteliğinde bir karar olmadığını ileri süren Duran’a, Samsun, Ankara ve Malatya mahkemelerinde çıkan kararların olduğu bildirildi. Yurt hissesini şeklen aldığını söyleyen Duran’da tahliyesini ve beraatini talep etti.
“ÖRGÜTLE İLGİLİ HERŞEYİ ANLATTIM”
Aslen Ispartalı olduğunu eşinin memuriyeti nedeniyle Afyonkarahisar’da bulunduğunu ve ekmek parasını kazanma maksatlı çalıştığını ifade eden Sanık İlhan Öner, arsa alım satımındaki sorunun aşılması noktasında kendisine arsayı almasının söylendiğini anlattı. Öner, samimi ve yalansız şekilde örgütle ilgili her şeyi anlattığının altını çizdi. İlhan Öner, bylock sisteminin de telefonuna bulaştırıldığını ileri sürdü.
SANIKLAR İDDİALARI RET ETTİ
Sanık Fikret Kasnak, memleketin güzelleşmesi, tahsille ve terbiyeli gençlerin yetişmesi amacıyla çalıştıklarını ifade etti. Avukatı tarafından mazeret dilekçesi verilen Sanık Mustafa Şenel savunmasını avukatıyla birlikte yapacak. Nakliyecilikle uğraşan bir işadamı olduğunu söyleyen Sanık Ramazan Şenel de hakkındaki iddiaları ret ederek tahliyesini ve beraatini istedi. Sanık Mustafa Keser ve Hüseyin İnceefe de tahliye ve beraat talep etti. Tutuklu olan toplam 12 sanığın duruşması ileri bir tarihe ertelendi.
“NOTLU VASİYETİN”
ÜZERİNDE DURULDU
6 yıl 3 ay hapis cezası onanıncaya kadar tahliye edilen Üzeyir Karabağ’ın evinde bulunan notları vasiyet olarak açıklaması karar duruşmasında da gündeme geldi. Terör örgütü ve şirket ortağı olmadığını, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi rahatsızlığı döneminde evine geçici olarak yurttan kitap bırakıldığı ifadelerini yineleyen Karabağ’a hâkim tarafından evinde yapılan aramada bulunan nota ilişkin, “O not ile vasiyetin ne ilişkisi var? O notta himmet, kurban, burs yazıyor. Bu nasıl bir vasiyettir?” sorusu soruldu. Karabağ, notun vasiyet anlamına gelmediğini, ev halkının kendisine bir şey olması halinde durumdan haberdar olması için alınan not olduğunu ileri sürdü.
AVUKATA GÖRÜŞME
İMKANI TANINDI
9 yıl, 9 ay hapis cezası verilen Kazım Urhan’ın avukatı müvekkili ile görüşme imkânı bulamadığını belirterek ek savunma süresi talep etti. Mahkeme Başkanı salonu boşaltarak avukata müvekkili ile görüşme imkânı tanıdı. Profesyonel anlamda muhasebecilik yaptığını belirten Urhan, evinde bulunan bir doların çocuğuna ait olduğunu, çocuğuna tasarrufu öğretmeyi amaçladığını dile getirdi. 9 yıl, 4 ay hapis cezası verilen Ömer Gökçe, suçsuz olduğunu, Silahlı Terör Örgütüne üye olmadığını, eline çocukluğu da dâhil su tabancası dahi almadığını belirtti. 29 yıl kamu hizmetinde bulunduğunu, bu süre zarfından takdirname ve taltif aldığını aktaran Gökçe, 13 ay şirket ortaklığı bulunduğunu sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi