Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’de 1 ceza daha

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi yeniden yargıladığı sanık Dr. Ümit Yusuf Aydın’ın örgüt üyeliği suçunu sabit görerek 7 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti

 

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme, Silahlı Terör Örgütüne Üyelik, Resmi Belgede Sahtecilik, Dolandırıcılık suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 26 sanığın davaları 11 ayrı celsede görüldü.
26 SANIKTAN 1’İ TUTUKLU, 4’Ü FİRARİ
Sanıklardan firari durumda olan; Ahmet Uysal, Mehmet Kaya, Behiye Özkan, Ülkü Akkaya’nın yakalama emirlerini infazı bekleniyor. Yargılaması tutuklu gerçekleştirilen Aydoğan Bilirer’in tutukluluk hali devam ediyor. Diğer sanıklar; Neşe Ayhan, Emine Özsu, Melike Taşdöndören, Safire Uysal, Rukiye İplikçioğlu, Zuhal Özçelik, Keziban Durdu, Pınar Tuncer, Mehmet Faysal Kayan, Barış Şenkul, Ekrem Soysaç, Osman Gök, Hakan Yavuz, Ümit Yusuf Aydın, Ramazan Uçak, Muhlis Azhan, Nerdane Özdemir’in yargılamaları tutuksuz gerçekleştirildi.
ŞEFKAT-DER DOSYASININ
3 SANIĞI MAHMEKE HUZURUNDA
Kamuoyunda “Şefkat-Der” dosyası olarak bilinen 2016/60 numaralı dosyanın firari sanıkları Ahmet Uysal, Mehmet Kaya, Behiye Özkan, Ülkü Akkaya’nın yakalama emirlerini infazı bekleniyor. Dosya kapsamında; Neşe Ayhan, Emine Özsu, Melike Taşdöndören, Safire Uysal, Rukiye İplikçioğlu, Zuhal Özçelik, Keziban Durdu, Pınar Tuncer’in yargılaması devam ediyor. Dünkü duruşmada mahkeme huzurunda sanıklar Safure Uysal, Pınar Tuncer ve Neşe Ayhan hazır bulundu. Sanıklardan Neşe Ayhan hakkında yürütülen mükerrer soruşturma için ikinci bir dava açılmayıp tek davanın devam edeceği kaydedildi. Sanık Ayhan hakkında tanık H.K’nın örgüt hiyerarşisinde Büyük Bölge Ablalığı yaptığı diğer tanıklardan R.B’nin örgütsel haberleşme programı bylock listesinde kayıtlı olduğu, G.N.A’nın da sanığın örgütsel sohbet toplantılarına katıldığı yönünde beyanları olduğu öğrenildi. Ayrıca tanıklar C.Ç ile H.K’nın Neşe Ayhan hakkında beyanları var.
UYSAL: AFYON’DA HİZMET’TEN
İLK AYRILAN BENİM
Mahkeme Başkanından söz isteyen sanık Safure Uysal, 2011 yılında geçmişte “Hizmet Hareketi” olarak adlandırılan yapıdan Afyonkarahisar’da ilk ayrılan isim olduğunu söyledi. Uysal, “Hizmet’ten Afyon’da ilk ayrılan benim. Bana bu nedenle bana iftiralar atıldı. Hem Şefkat Derneğine hem de Bahar Derneğine üye yapıldığımı çok sonra mahkemede öğrendim” dedi. Sanık Pınar Tuncer de yapıdan 2011 yılında ayrıldığını ancak örgütle müzahir dernek üyeliğinden ayrıldığına dair imzayı atmak üzere gerekli evrakın önüne 2013 yılında getirildiğini dile getirdi. İddia makamı firari durumdaki sanıkların yakalama emrinin infazının beklenmesi, sanık Pınar Tuncer’in yurtdışı çıkış yasağının kaldırılması talebinin reddi yönünde görüş bildirdi. Sanık Tuncer’in yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması talebini reddeden mahkeme duruşmayı Ocak ayında görecek.
“ÖRGÜTSEL FAALİYETİMİZ OLMADI”
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 26 Aralık 2017 tarihinde gördüğü karar duruşmasında Silahlı Terör Örgütü Üyelik suçunu sabit gördüğü Dr. Ümit Yusuf Aydın’a 10 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti. Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin fazla ceza tayin edildiği ve usule dayalı eksikler gerekçesiyle bozma ilamına uyan mahkeme sanık Aydın’ı tekrar yargıladı. Örgütle müzahir AFSEDER’in üyelik ve Başkanlığını yapan Aydın’a Mahkeme Başkanı dernekle ilgili durumu sordu. Aydın, “Ben Eczacı V.Ş gibi bir çok eczacı, kamu ve özel hastanelerdeki tüm doktorları derneğe üye olmaları için ikna etmeye çalıştım. Çünkü aylık üye aidatı 100 TL idi. Üye çokluğu önemliydi. Ayrıca dernek olarak AB projelerinden yararlanmak istiyorduk. Örgütsel bir faaliyetimiz olmadı. Ancak örneğin dernek üyelerinden dua bilen varsa bir ölü olması halinde dua okunurdu. Bylock programından bir kişi ile görüştüm. Şifrem yoktur. Kendiliğinden açılan bir program diye biliyorum. Örgütsel bir görüşme yapmadım” dedi.
AYDIN’A 7 YIL 6 AY CEZA
Mahkeme Başkanı Aydın’a dijital materyallerinde “Hoca Efendi” ismiyle kayıtlı örgüt elebaşına ait bir kısım video tespitlerini sordu. Aydın, sosyal medya hesaplarında moda olan şeyleri izlediğini, sözü edilen videoların örgüt elebaşına ait olduğunu bilmesi halinde izlemeyeceğini sözlerine ekledi. İddia makamı esasa dair görüşünde; sanığın örgüt iltisakı nedeniyle Çay Toplum Sağlığı Merkezi’nde doktorluk görevinden KHK ile ihraç edildiği, örgütsel sohbet toplantılarına katılımı ve örgütün 1. ve 2. Doktor Sohbet Gruplarında 1. Grupta yer alan örgüte bağı artan doktorlara özel mütevelli grubunda yer aldığı, örgütle müzahir dernek üyeliği ve bu derneğe iki kez Başkan seçilmesi, Bank Asya’ya para yatırması, örgütsel haberleşme programı bylock kullanıcısı olması göz önüne alınarak örgüt üyeliğinden cezalandırılmasını talep etti. Aydın’ın Silahlı Terör Örgütüne Üyelik suçunu sabit gören mahkeme heyeti oybirliği ile 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Diğer sanıkların duruşmaları çeşitli gerekçelerle ileri bir tarihte görülecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi