• Haberler
  • Siyaset
  • 'FETÖ temizlenirken, başka cemaatler öne çıkmasın'

'FETÖ temizlenirken, başka cemaatler öne çıkmasın'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra bir gelenek hâline getirdiği ilçe, belde ve köy ziyaretlerini, Ankara’daki yoğun gündeme rağmen sürdürüyor. Seçildiği ilk günden itibaren “Halkın arasında halkın iktidarı için çalışacağım” sözünü veren Köksal, bu çerçevede Emirdağ, Dinar, Dazkırı ve Sultandağı ile bu ilçelere bağlı belde ve köyleri [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra bir gelenek hâline getirdiği ilçe, belde ve köy ziyaretlerini, Ankara’daki yoğun gündeme rağmen sürdürüyor. Seçildiği ilk günden itibaren “Halkın arasında halkın iktidarı için çalışacağım” sözünü veren Köksal, bu çerçevede Emirdağ, Dinar, Dazkırı ve Sultandağı ile bu ilçelere bağlı belde ve köyleri ziyaret etti. Milletvekili Köksal’ın ziyaretlerinde CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen ile partililer de yer aldı.
SİYASİ PARTİLER VE MİLLET ELELE
Ziyaretlerinde ülke gündemini değerlendiren Köksal, “15 Temmuz’da yapılan hain darbe girişimi ile sarsıldık, ama millet olarak ayakta durmayı başardık. Bu darbe hem tüm siyasi partilerimize, hem de topyekün milletimize yapılmak istendi. Fakat ülke tarihimizde görmediğimiz bir güçle hem siyasi partiler, hem de Türk Milleti bu darbeye direndi” dedi.
LAİKLİK İLKESİNİ
 ANLAMALI VE BENİMSEMELİYİZ
Devletin cemaatler eliyle yönetilemeyeceğini kaydeden Köksal, “Biz yıllardır, devleti cemaatlere teslim etmenin doğru olmadığını dile getiriyorduk. Bugün geldiğimiz noktada haklılığımız ortaya çıktı. Aslında bu, bizim değil Cumhuriyetimiz’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün haklılığıydı. Atatürk’ün başta laiklik ilkesi olmak üzere tüm ilkelerini anlamalı ve benimsemeliyiz” ifadelerini kullandı.
FETÖ’DEN BOŞALAN
KADROYA BAŞKA CEMAAT
Bazı cemaatlerin FETÖ’den boşalan kadrolara hemen talip olduğunu, bunu da saklamadığını hatırlatan Köksal, “Aldığımız duyumlar, bazı cemaatlerin fırsat kollayarak boşalan kadrolar için baskı yapmaya başladıkları, bu baskının da yer yer sonuç verdiğidir. FETÖ’yü devletimizin her zerresinden temizlerken başka cemaatler öne çıkarsa, aynı sorunları tekrar yaşarız. Cemaatlerin devlet yönetiminde söz sahibi olması engellenmelidir. Ayrıca cemaatlerin parasal güç hâline gelmeleri de ikinci, üçüncü FETÖ olaylarının yaşanmasına neden olur” şeklinde konuştu.
NORMALLEŞME
SÜRECİ BAŞLAMALI
Türkiye’nin bir an önce normalleşme sürecine girmesi gerektiğini aktaran Milletvekili Köksal, “Köylere gidiyoruz. Mehmet Amcam tedirgin, Ayşe Teyze sofraya ne koyacağını bilmiyor. Şehirdeki Ahmet Bey, ‘Emekli maaşımdan kesinti yapılır mı’ diye kara kara düşünüyor. Kolay değil. 2015’te iki seçim yaşadık. Terör olayları hızla arttı. Tam normale dönüyoruz derken hain darbe girişimi ile karşılaştık. Vatandaş ülkesi için de kendisi için de kaygılı” dedi.
DÜĞÜN VE ETKİNLİKLERE KATILDI
Köksal, ziyaretleri sırasında etkinlik ve düğünlere katılmayı da ihmal etmedi. Köksal’ın katıldığı törenler şöyle:
-Dazkırı Demokrasi Şöleni
-Dazkırı toplu sünnet töreni
-Dinar’da, CHP Gaziemir Belediye Meclis üyesi Kasım Özkan’ın torununun sünnet düğünü
-Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar’ın kızının düğünü
-Afyonkarahisar’da Sinem-Çetin Uslu çiftinin düğünü
-Dinar-Tatarlı’da Ramazan Akbal’ın oğlunun nişan töreni
-Dinar CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Bora Karakaya’nın kızının düğünü. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme