'FETÖ: sinsiliği ibadet sayan sapık yapı'

AK Parti Genel Merkezi Araştırma-Geliştirme (AR-GE) Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 17'nci dönem Siyaset Akademisi'nin Afyonkarahisar'daki ilk dersi yapıldı. İlk ders Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla gerçekleştirildi.'SİYASET AKADEMESİNİ ÖNEMSİYORUZAdalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, yeni dönemde açılışını yapılan Siyaset Akademisinin hayırlara vesile olmasını diledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık [&hellip]

AK Parti Genel Merkezi Araştırma-Geliştirme (AR-GE) Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 17’nci dönem Siyaset Akademisi’nin Afyonkarahisar’daki ilk dersi yapıldı. İlk ders Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla gerçekleştirildi.
“SİYASET AKADEMESİNİ ÖNEMSİYORUZ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, yeni dönemde açılışını yapılan Siyaset Akademisinin hayırlara vesile olmasını diledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in Siyaset Akademisi açılış programını onurlandırdığını belirten Yurdunuseven; “Bundan yıllar önce yanlış hatırlamıyorsam 9 yıl önce Siyaset Akademisinin katılımcısı, o zaman Belediye Meclis Üyesi olarak burada Sayın Bakanımız katılımı ile dersimizi işlemiştik. İlk dersi Sayın Bakanımızın açılışı ile yapılacak olmasından çok büyük onur ve gurur duyuyorum. Kendisine aramıza katılıp bizleri onurlandırdığı için çok teşekkür ederim. Siyaset Akademisi AK Partinin siyasetimize kattığı bir akademidir. Her zaman söylediğimiz üzere AK Partinin ilkelerinde bir tanesi de istişaredir. İstişareye çok önem veriyoruz. İkinci önem verdiğimiz ilkelerden bir tanesi de eğitimdir. Eğitim bizim için çok önemli. Bu nedenle Siyaset Akademisini önemsiyoruz” dedi.
TÜM TOPLANTILAR BİRER EĞİTİM
Siyaset Akademisinin sıra İl Danışma Meclisi Toplantıları, Genişletilmiş İl Başkanlığı Toplantıları yapıldığını hatırlatan Yurdunuseven; “Düzenli yaptığımız toplantılarımızın hepsi aslında bana göre birer eğitim toplantısı. Çünkü onlarda her zaman her hafta karşılıklı görüş alışverişi ile bir eğitim sağlamış oluyoruz. Bu nedenle Siyaset Akademisinin siyasetimize kazandırılmış olması da onur verici gurur verici. Tekraren Siyaset Akademisinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Katılımcıların siyasete katkı vermesi noktasında da hayırlara vesile olur inşallah” diye konuştu.
“AK PARTİ GÜÇLÜYSE
 TÜRKİYE GÜÇLÜ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in Siyaset Akademisi açılışına verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Siyasetin toplumu, milleti yönetme ve sorunları çözme sanatı olarak tanımlayan Özkaya; “Siyasetin icrası sürecinden hem siyasetin içindekiler hem de muhtemel siyasetçilerin daha iyi şekilde eğitim alması ve ileriki süreçlere hazırlanması açısından Siyaset Akademisinin çok önemli katkıları var. Bunda da hem siyasette ki büyüklerimizin hem de devlet yöneticisi büyüklerimizin, devlet adamlarının, dostlarımızın, entelektüellerin konuları ile ilgili, uzmanlık sahaları ve tecrübelerini paylaşması bizler için çok önemli. Bugünlerle ilgili iki hususu kısaca arz etmek istiyorum. Sık sık ‘Efendim FETÖ operasyonları AK Partide niye olmuyor?’ gibi. Değerli dostlar çok büyük bir fitne. Türkiye’nin gücü AK Parti’nin gücü ile doğru orantılı. AK Parti ne kadar güçlü ise Türkiye o kadar güçlü” şeklinde konuştu.
“BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR”
“Bizi kendi içimizde birbirimize düşürmeye çalışanların klasik bir yöntemi. 17-25 Aralık tarihlerinden itibaren AK Parti kadrolarında inanılmaz derece de hassas durumda” diyen Özkaya; “AK Parti ciddi bir temizlik yaptı. O sebeple en az FETÖ mensubu varsa AK Parti’dedir. O çerçevede de üç tane Belediye Başkanımızı AK Partiden ihraç ettik. Bir tanesinin dosyasını da incelemekteyiz. Önümüzdeki toplantıda karar vereceğiz. Ama bunun dışında ‘Efendim şu kadar Bakan bylockcu, şu kadar milletvekili, Belediye Başkanı bylokcu’ Şu şudur denilmesinin özü bizim gücümüze zarar vermek, gücümüzü azaltmak içindir. Bütün kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın, partililerimizin bu konuda yüksek hassasiyet göstermesini özellikle istirham ediyorum. FETÖ ile mücadele en ciddi şekilde devam ediyor. Bugün devlet-millet bekası için Türk-İslam tarihinde devletin karşılaştığı en büyük komplike ihanet meselesidir. Her taraftan bunu çözeceğiz. Suça karışanı adaletli bir şekilde cezalandıracağız. Suçla ilgili olmayanları da ayıracağız. İnşallah bunu dikkatle, itina ile yapıp, partimiz, hükümetimiz bundan sonra yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
SİYASETİN OKULU AK PARTİ
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Afyonkarahisar Siyaset Akademisinin ilk dersini verdi. Siyaset Akademisi çerçevesinde konuya yaklaşıp, hatip olmak yerine bu düşünce ile konunun içerisinde yer aldığını belirten Bakan Çelik, ilk derste ki konuşmasından karşılıklı istifade edilmesinin gerektiğini kaydetti. Çelik; “Nutukta atabiliriz. Ama nutku başka yerde atalım. Nutku Afyon meydanlarında atalım. Ama bu akşam Siyaset Akademisinin ders süresince konuyu tahlil etmeye çalışalım. Siyaset Akademisi kimler tarafından oluşturuluyor? Bizzat siyasetin içerisinde olan arkadaşlar tarafından bu salonda katılımcılar bulunuyor. Amaç akademi katılımcılarının karşı taraftaki kişinin tecrübesi ile buluşabilmesidir. Teorik bilgileri alıp, pratik yaşanmış uygulamalardan bir şey alınması için Siyaset Akademisi’nde bir araya geldik. Demek ki tecrübe paylaşımı, teori paylaşımı ve pratik paylaşımı şeklinde özetleyebileceğimiz bir birliktelik gerçekleştiriyoruz. Bu birlikteliği AK Parti gerçekleştiriyor. Diğer siyasi partilerde cılız bir ses var. Ama AK Parti dört mevsimi yaşayan bir parti. Onun için bu güzelliği gerçekleştiriyor. Siyasetçi olacaksanız AK Partiye gideceksiniz. Bu işe okulluk yapabilecek siyasi parti AK Parti’dir. Bu güzel organizasyona emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
AVRUPA VAHŞETİ İZLİYOR
Mülteci sorunu hakkında da konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, mülteciler konusunda Avrupa’nın tutumunu eleştirdi. İnsan haklarından bahseden Avrupa’nın aksine Türkiye’nin milyonlarca mülteciye ev sahipliği yaptığını belirten Çelik şöyle konuştu: “Avrupa’nın insan hakları ve terör konusunda söylemleriyle eylemleri birbiriyle uyuşmuyor. Avrupa,  Suriye’deki vahşeti izliyor. İşte bu ahlaksızlar bize yıllarca insan hakları deyip, haykırıp durdular. Hemen arkasından milyonlarca mültecinin ölümüne sebep oldular. Bebelerin denizde boğulmasına sebep oldular. Nerede insan hakları, sahtekârlar, kime ne anlatıyorsunuz siz? Bu nasıl bir insan hakları anlayışı? Bu sahtekârlıktır, bunlarda insan hakları anlayışını görmek mümkün değil. ‘Barış barış barış’ diyerek hep barışı bizim önümüze koydular. İyi de silahı ben mi üretiyorum arkadaş? PKK’ya silahı kim veriyor, bu DAEŞ denen örgüt silahı nerden buluyor? Çıkın anlatın bakalım modern silahları nasıl buluyorlar? Tankımızı bombaladı, içinde şehit askerimiz var. Nereden geliyor bu modern silahlar? Bu DAEŞ dünya için en tehlikeli örgüt ise ey Avrupa, Almanya, Fransa, İngiltere, ey gelişmiş ülkeler sizin için en tehlikeli örgüt ise hangi fabrikalardan çıkıyor, hangi ülkelerden çıkmış bunlar? Kime barış diyorsunuz, ne barışı?”
AVRUPA İNANDIRCI DEĞİL
Demokrasi konusunda Türkiye’nin eleştirildiğini ifade eden Çelik şunları söyledi: “İnsan hakları ve barış gibi bize her defasında demokrasi diyorlar. Peki, soruyorum, niye 15 Temmuz akşamı sus pus oldunuz? Hani demokrasiye inanıyordunuz? Millet iradesi, halk oradaydı. Vatandaş gitmiş tankın önünde durmuş, tankın önüne yatmış, topun karşısında duruyor, uçak geliyor vur diyor vuracaksan. ‘Senin mermin biter ama biz bitmeyiz’ diye haykırıyor. Sen demokrasi diyeceksin, ahkâm keseceksin ama darbe yapılacak, halkın iradesi sokağa dökülecek, halkın iradesinin canına kast edilecek, militarist anlayışla derdest edilecek, ama sen darbeye karşı sessiz kalacaksın, sonra da bana diyeceksin ki demokrasi. Hadi inanmıyorum ben artık sizin sözlerinize. Artık hiç inandırıcılığınız kalmadı. Ne insan hakları, ne barış, ne demokrasi, ne de terör konusunda hiç inandırıcılığınız kalmadı.”
SAPIK YAPI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ
FETÖ terör örgütünün hain planlarını gerçekleştirmek için İslami değerleri istismar ederek kullandığına değinen Çelik; “Devlet yönetimine sızacak ve devleti içeriden kemirerek, devleti ele geçirmek gayreti içerisinde olan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) çıktı karşımıza. Hiç kimsenin tahmin edemediği, şeytanın bile aklına gelmeyeceği şeytanlıklar yapan bu örgüt; en tehlikeli sinsi plan ile karşı karşı karşıya kaldık. Bu örgütün en tehlikeli olmasının sebebi sinsiliği ibadet saymasıdır. Böyle sapık bir yapı ile karşı karşıya kaldık. Hedefe giden her yol mubah diyorlar. İktidarı, devleti ele geçirmek için hangi yol olursa olsun, ‘deneyin, yapın’ diyorlar. Kural yok, yasak yok, hiç bir şey yok. Vatana ihaneti ‘hizmet’ diye takdim ediyorlar. İnsanlardan tehditle para toplayıp, adına da ‘himmet’ diyorlar. Kanundan, hukuktan kaçıyorlar ama ona da ‘hicret’ diyorlar. ‘Gel madem haklıysan hesap ver’ diyoruz, hicret ediyorlarmış, vay be. Hicret kavramını, hangi ahlaksızlar kullanıyor. Himmet kavramını; nerelere, Amerikan senatörlerine peşkeş çekeceksiniz, himmet adına para toplayacaksınız, dünyadaki lobilere dağıtacaksınız, sonra da Türkiye’nin aleyhine yazı yazanlara dağıtacaksınız, bunun adı ne olacak peki? Gelip Genelkurmay’ı bombalayacaksınız, Milli İstihbarat Teşkilatı’nı bombalayacaksınız, devletin ana kurumlarını, Meclis’i bombalayacaksınız, buna da ‘vatana hizmet’ diyeceksiniz. Böyle ahlaksız bir örgütle tüm kavramlarımızı hedef aldılar. Esas tehlikeli olan; tüm kavramlarımızı yozlaştırma amacı ile yola çıkmış olan ve yalnızca Türkiye’yi değil, belki de İslam Âlemine bir diz çöktürme provası olan bu hain örgütle milletimiz karşı karşıya kalmasıydı. Milletimize teşekkür ediyorum, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz ki bu büyük beladan hem İslam Âlemini başta Türkiye’yi dik duruşları ile kurtardılar.” İlk derse; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanları, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme