• Haberler
  • Gündem
  • FETÖ sanıkları savunma yapıyor – Kocatepe Gazetesi

FETÖ sanıkları savunma yapıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 17 sanıktan 5'i tutuksuz, diğerleri tutuklu olarak yargılanıyor.3 CEZA, 2 TAHLİYESanıklar Firdevs Uğur, Beytullah Uğur, Abdülkadir Uğur, İzzet Duran ve Seçil Koca'nın yargılamaları tutuksuz olurken, Bektaş Bulut, Yücel Kırma, Mustafa Hotamışlı, Erdoğan [&hellip]

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 17 sanıktan 5’i tutuksuz, diğerleri tutuklu olarak yargılanıyor.
3 CEZA, 2 TAHLİYE
Sanıklar; Firdevs Uğur, Beytullah Uğur, Abdülkadir Uğur, İzzet Duran ve Seçil Koca’nın yargılamaları tutuksuz olurken, Bektaş Bulut, Yücel Kırma, Mustafa Hotamışlı, Erdoğan Arslan, Musa Said Kırlı, Muhammet Koç, Hakan Gezergün, Mustafa Yıldırım, Muhammet Sarsık, Halil Aydoğmuş, Mustafa Bulat, Şener Yiğit ise tutuklu yargılandı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden ve tutuklu yargılanan eski jandarma askerleri Mustafa Yıldırım ve Şener Yiğit’e 1 yıl 11 ay 22 gün hapis cezası verildi. Yıldırım ve Şener hükümle birlikte tahliye edildi. Yargılaması tutuksuz yapılan Seçil Koca da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etti. Sanığa 1 yıl 11 ay 22 gün hapis cezası verildi. Diğer sanıkların duruşmaları Ocak, Şubat ve Mart aylarında görülecek.
UĞURLAR’IN DURUŞMASINA
 3. ERTELEME
Yargılamaları tutuksuz devam eden ve daha önce de avukatların bildirdiği mazeret nedeniyle duruşmaları ertelenen Firdevs Uğur, Beytullah Uğur ve Abdülkadir Uğur’un duruşmaları aynı gerekçe ile Şubat ayına ertelendi. Mahkeme Başkanı iki kez ardarda avukat mazereti bildirildiğine vurgu yaparak gelecek celse aynı durumun tekrarı halinde hükmün verileceğini tebliğ etti.
HOTAMIŞLI İDDİALARI REDDETTİ
AKÜ’den ihraç edilen ve 19 aydır tutuklu olduğu öğrenilen eski akademisyen Mustafa Hotamışlı’nın duruşması Ocak ayı sonunda görülecek. Hakkındaki tüm suçlamaları reddeden Hotamışlı savunmasında, Emniyet aşamasında baskı ve şiddete maruz kaldığını, sinir krizi geçirdiğini, sağlık ocağına kaldırıldıktan sonraki gün ifade verdiği için ifadesinin yanlış ve eksik olduğunu ileri sürdü. Kütahya’da örgütün kitap okuma programına katılmadığını, itirafçı tanık beyanına katılmadığını, tanığın kendisinin terör örgütü üyeliğini kabul ettiğini söyleyen Hotamışlı, “Tanıklardan B.G ile husumetimiz var. BİMER’e ailemin FETÖ bağlantılı olduğu yönündeki iddia asılsızdır” dedi. Mahkeme Başkanı sanığı tanıkları suçlamak yerine savunma yapması, tanıklar dinlenirken soru sorabileceği doğrultusunda uyardı.
“SERKAN EROL’U TANIMAM”
Örgütle müzahir dershaneye reşit olan çocuklarının kendi tercihleri doğrultusunda gittiğini, suçun şahsiliği ilkesi bulunduğunu belirten Mustafa Hotamışlı, “İhraç olunca yurt dışındaki öz kardeşim imkân olursa oraya gelmemizi söylemişti. Cumhurbaşkanımızın meslekten ihraç edilenlerin vatandaşlıktan çıkarılacağı açıklaması vardı. Ama hiçbir ülkeye iltica talebim olmadı. 2014 yılından sonra sohbet toplantılarına katıldığımı ve himmet verdiğimi söyleyen tanık Serkan Erol’u tanımam. Veysel Ağca, Yusuf Topal mesai arkadaşlarımdı. Bu kişilerle bağım yoktur. Hiçbir aile ferdimin FETÖ/PDY bağlantısı bulunmamaktadır. Bylock kullanmadım 19 aydır tutukluyum, sağlık sorunlarım var, tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu.
“HEDİYE SAATİ KABUL ETMEDİM”
Hotamışlı’nın duruşmasında AKÜ’nün son örgüt imamı “Asım” kod adlı Serkan Erol, hükmen tutuklular Fehmi Akın, Yıldıray Gülten tanık olarak dinlendi. Mahkeme heyeti üyesi hâkim Hotamışlı’ya, “Yargılamasını yaptığımız eski Rektör Yardımcısı Süleyman Taşgetiren’in size saat hediyesi olmuş” yönündeki hatırlatmasına Mustafa Hotamışlı, “Ben Rektör ve yardımcılarına seçim sonrası çelenk göndermiştim. Süleyman Taşgetiren de bana doçent olunca saat hediyesi gönderdi. Ama kabul etmeyip geri gönderdim” cevabını verdi. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlanan Serkan Erol, sanık Hotamışlı’yı şahsen tanımadığını, kendisinden önceki AKÜ’nün örgüt imamı Süleyman Hilmi’den grup sorumlularının ismini aldığın kaydetti. >> Burcu AYDIN’ın Haberinin Devamı Pazartesi Kocatepe’de.

Bakmadan Geçme