• Haberler
  • Siyaset
  • 'FETÖ ile diğer cemaatleri birbirine karıştırmayalım'

'FETÖ ile diğer cemaatleri birbirine karıştırmayalım'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Afyonkarahisar 3. Sıra Milletvekili Adayı Muharrem Günay Fetullahçı terör örgütünün yıllardır Türkiye'de bir cemaat olarak bilindiğini, ancak bunun doğru olmadığını söyledi. Fetocülüğün asla İslâmi bir cemaat olmadığını, sapık siyasi bir fırka olduğunu dile getiren MHP Milletvekili adayı Muharrem Günay, 'Tarihimizde Peygamber Efendimizin ve O'nun ashabının gittiği yol olan Kitap ve Sünnet [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Afyonkarahisar 3. Sıra Milletvekili Adayı Muharrem Günay Fetullahçı terör örgütünün yıllardır Türkiye’de bir cemaat olarak bilindiğini, ancak bunun doğru olmadığını söyledi. Fetocülüğün asla İslâmi bir cemaat olmadığını, sapık siyasi bir fırka olduğunu dile getiren MHP Milletvekili adayı Muharrem Günay, “Tarihimizde Peygamber Efendimizin ve O’nun ashabının gittiği yol olan Kitap ve Sünnet merkezli, “ehlisünnet vel cemaat” anlayışından uzaklaşmış, sapmış bu ve buna benzer yapılara  “fırka-ı dalle (sapık fırkalar)” denmiştir.  İşte siyasi amaçla ve devleti ele geçirmeyi hedeflemiş olan bu sapık fırkalardan birisi de Fetullahçı Terör Örgütü’dür. Bu yapı tarihimizde Hasan Sabbah tarafından oluşturulmuş sapık bir fırka olan Haşhaşiyun’un (Haşhaşilerin) , Kermatilerin günümüzdeki tipik bir örneğidir” dedi.
Asıl amaçları eline, beline, diline sahip çıkan fikir ve zikir ehli insan yetiştirmek olan dini cemaatlerin FETÖ ile karıştırılmaması gerektiğinin altını çizen MHP adayı Muharrem Günay, “Sevgili Peygamberimizin ve O’nun Sevgili Ashabının yolundan giden dîni cemaatleri töhmet altında bulundurmak, FETÖ Terör Örgütü’ne benzetmek son derece yanlış olur. Biz siyasilerin bu konuda son derece duyarlı ve uyanık olması gerekir. Aksi takdirde Sevgili Peygamberimizi, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ali Efendilerimizi, Bahauddin-i Nakşibendî Hazretlerini, Hoca Ahmed Yesevi Hazretlerini, Abdül Kâdir Geylânileri, İmamı Rabbânileri, Mevlanaları, Yunus Emreleri, Hacı Bayramı Velileri ve gönül dünyamızı aydınlatan daha nice Allah dostlarını-Hoca Efendilerimizi (Allah hepsinden razı olsun) kırmış, gücendirmiş hatta inkâr etmiş oluruz” dedi.
Muharrem Günay konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki  Fetullahçı yapı dini bir cemaat değil ve hiçbir zaman da olmamıştır. Bu yapı devleti ele geçirmek için kurulmuş, siyasi amaçlı sapık bir fırka;  Fırka-ı Dalle’dir. Allah’ın izniyle 24 Haziran 2018’de Türkiye Cumhuriyeti bu yapıdan tamamen kurtulmak için yeni bir yol bulacak ve yeni bir başlangıç yapacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ni 15 Temmuz 2016 öncesine döndürmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Aralarında, duygu, düşünce, Fikir ve ülkü birliği olmayan ve temelini kin ve düşmanlık duygularının oluşturduğu Cümbüş İttifakı başta olmak üzere şunu herkes iyi bilsin ki Cumhur İttifakı olarak bizler buna asla müsaade etmeyeceğiz. Çünkü Cenâb-ı Allah yâr ve yardımcımız, milletimiz duacımız ve yanımızdadır. Türkiye hiçbir zaman Batı’nı gizli sömürgesi, ABD’nin bir eyâleti olmayacaktır. Tarihte büyük medeniyetler ve büyük devletler kurmuş, dünya barışına ve nizamına yön vermiş olan bu Yüce Türk Milleti ve O’nun Yüce Türk Devleti bir Suriye, bir Mısır ve bir Suûdi Arabistan olmayacaktır. Ne mutlu Türk’üm diyene! Ne mutlu Sevgili Peygamberimiz ve O’nun sevgili ashabının yolu olan Ehli Sünnet Vel cemaat anlayışının takipçisi olanlara ne mutlu…”

Bakmadan Geçme