FETÖ davalarında ceza yağdı – Kocatepe Gazetesi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme isnadıyla tutuklu olarak yargılanan 13 sanık ceza aldı.13 SANIĞINKARARI VERİLDİÖğleden sonra görülen ilk celsede Hüseyin İnceefe'ye 7 yıl 6 ay, Yasin Seçen'e 6 yıl 10 ay 15 gün, Yaşar Gülnur'a 8 yıl 1 ay [&hellip]

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme isnadıyla tutuklu olarak yargılanan 13 sanık ceza aldı.
13 SANIĞIN
KARARI VERİLDİ
Öğleden sonra görülen ilk celsede; Hüseyin İnceefe’ye 7 yıl 6 ay, Yasin Seçen’e 6 yıl 10 ay 15 gün, Yaşar Gülnur’a 8 yıl 1 ay 15 gün, Ramazan Şenel’e 8 yıl 9 ay, Ercan Özbudak’a 8 yıl 9 ay, Fikret Kasnak’a 8 yıl 9 ay, Şinasi Duran’a 7 yıl 6 ay, Mustafa Keser’e 8 yıl 1 ay 15 gün, Nejat Uğur’a 9 yıl 9 ay, İlhan Öner’e 8 yıl 9 ay, Mustafa Şenel’e 8 yıl 3 ay, Mahmut Tuncer’e 11 yıl 3 ay ceza verildi. İkinci celsede yargılaması tamamlanan Sanık Ayşe Sargın’a 9 yıl hapis cezası verildi. 13 tutuklu sanık için hükümle birlikte tahliye kararı çıkmadı.
“ALLAH’LA
ARAMA KİMSEYİ SOKMADIM”
Bir önceki celsede savunma süresi isteyen Sanık Mustafa Şenel, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini beyan etti. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten Şenel; “Benim hayatım ortada. Bu vatanın evladıyız. Muhafazakâr bir aileden geliyorum. Adliyeye kendi ayağımla geldim, tutuklandım. Kimseye zorluk çıkarmadım. Allah’la arama kimseyi sokmadım. Cezaevinde baba oldum. 9 aydır tutukluyum. Babam da tutuklu. Aile olarak maddi, manevi sıkıntı içerisindeyiz. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” dedi.
SANIKLAR SON SÖZLERİNİ SÖYLEDİ
Diğer sanıkların avukatları tarafından sözlü savunmaları gerçekleştirildi. Karar öncesi Mahkeme Başkanı sırayla tüm sanıklara son sözlerini sordu. Sanık İlhan Öner, örgüt içerisine bilerek girmediğini, maddi geçimini sağlamak için çalıştığını pişman olduğunu söyledi. Sanık Yasin Seçen, silahlı terör örgütüne üye olduğu iddiasını kabul etmediğini, mahkemeden çıkacak karara saygılı olduğunu belirtti. Hüseyin İnceefe, devletin huzurunda terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla bulunmaktan üzgün ve pişman olduğunu kaydetti. Şinasi Duran ise, terör örgütüne üye olma iddiasıyla yargılanmaktan üzgün olduğunu, hata yaptığını belirterek beraatını talep etti.
PİŞMANLIKLAR
DİLE GETİRİLDİ
Sanık Nejat Uğur, hakkında düzenlenen iddianameyi kabul etmediğini örgütle müzahir olan Bank Asya ve HÜRSİAD’ın devlet kontrolünde bulunduğunu dile getirerek beraatını talep etti. 66 yaşında, 8 aydır tutuklu olduğunu belirten Fikret Kasnak, örgütle en ufak bir bağının olmadığını, devlete ve millete saygılı olduğunu dile getirdi. Örgüt faaliyetinde bulunmadığını, telefonunda bylock tespit tarihinin 15 Temmuz öncesinde olduğunu ifade eden Mahmut Tuncer, hiçbir eylemi olmadığını, imamlık vasfı olmadığını belirterek, “Keşke maddi kaygı ile de olsa bu kurumda çalışmasaydım. Pişmanım” dedi.
TAHLİYE VE BERAAT
TALEP EDİLDİ
Mustafa Şenel, Etkin Pişmanlık Hükümlerinden faydalanmak istediğini tekrarlayarak beraatını talep etti. Ramazan Şenel, samimi beyanlarda bulunduğunu, bildiklerini saklamadığını, iyi niyet kurbanı olup pişmanlık duyduğunu ifade etti. 15 Temmuz darbe girişimini destekleyenleri lanetleyen Yaşar Gülnur iyi niyetinin kurbanı olduğunu, pişman olduğunu söyledi. Dürüst ve samimi ifadeler verdiğini belirten Mustafa Keser, sanayide demirci olarak çalıştığını, 4 aydır dükkânının kapalı kaldığını belirterek tahliyesini ve beraatını talep etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

FETÖ’de 4 ceza daha

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün sabah FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye olma isnadıyla haklarında dava açılan ve tutuklu yargılanan beş sanıktan dördünün cezası verildi. Bir sanığın duruşması ileri bir tarihe ertelendi

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında Silahlı Terör Örgütüne Üye olmaktan yargılanan tutuklu sanıklar; İbrahim Dumlupınar’a 9 yıl, Metin Akil’e 9 yıl 9 ay, Kamil Tosun’a 9 yıl 9 ay, Mehmet Yılmaz’a 8 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Cezaları verilen tutuklu sanıklara hükümle birlikte tahliye kararı çıkmadı.
DUMLUPINAR’A
9 YIL CEZA VERİLDİ
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün sabah ilk olarak tutuklu sanık İbrahim Dumlupınar’ın duruşması görüldü. Çocukluk ve gençliğinin Afyon’da geçtiğini, büyük dedesinin Kurtuluş Savaşına katılmış bir kişi olduğunu belirten Dumlupınar; “Ben büyük dedemin vatan uğruna verdiği mücadeleyi dinleyerek vatan sevgisi ile büyüdüm. Ülkem için çalıştım. Kendi tırnaklarımla kazıyarak bir noktaya geldim. Bilim ve gençler için çalışmalar yaptım” dedi. Sanık İbrahim Dumlupınar, suçlu olmadığını, sohbet adı verilen toplantılara hiçbir zaman örgütsel faaliyette bulunma amacıyla katılmadığını dile getirdi. İbrahim Dumlupınar’a 9 yıl hapis cezası verildi.
OĞAN’IN DURUŞMASI ERTELENDİ
Ameliyat olması gerektiğini, kanamalı ciddi bir hastalığı bulunduğunu, cezaevi şartlarında durumunun her geçen gün kötüye gittiğini dile getiren tutuklu sanık Zafer Oğan’ın tahliye talebi mahkeme heyetince oybirliği ile ret edildi. Oğan’ın duruşması CD çözümü ve bilirkişi incelemesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.
“SUÇ BENİM DEĞİL ONLARIN”
Tutuklu Sanık Metin Akil, Silahlı Terör Örgütüne Üye olma suçlamasını kesinlikle kabul etmediğini dile getirdi. Hakkında toplanan; Örgütle müzahir sendika üyeliği, banka hesabı, dershaneye öğrenci göndermenin suç teşkil eden deliller olmadığında ısrar eden Akil; “Bunların tamamı devletin kayyum kontrolündeydi. Suç benim değil tamamen onlarındır. Şu anda onların yargılanmaları gerekiyor. Ben bir kez bylock girişi yaptın gerekçesi ile Dinar’da tutuklandım. Teknolojiden anlarım. Sisteme bir kere girmekle bir yere ulaşılamaz. Bununla terör örgütü üyesi olunamaz. Sayın Başbakan Mayıs ayında bylock kullanıcılarının listesinin kurumlara gönderildiğini açıklamıştı. Eğer ben bylock kullansam 8 ay dışarıda gezemezdim. Bylock kullanmadığımın ispatıdır. Üç tanık şahsım hakkında yalan iftiralarda bulundu. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” diye konuştu. Sanık Akil’e 9 yıl, 9 ay hapis cezası verildi.
TOSUN’A 9 YIL 9 AY CEZA VERİLDİ
FETÖ Silahlı Terör Örgütü üyeliği suçlamasını ret eden Sanık Kamil Tosun, Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti olduğunu, şahsına yöneltilen suçlamaların kanunda suç olarak tespit edilmediğini belirtti. Terör örgütü ile bağlantılı olan Bank Asya hesabının, sendika üyeliğinin ve darbe kalkışmasından 8 yıl önce çalıştığı kurum nedeniyle silahlı terör örgütü üyesi gibi gösterildiğini ileri süren Tosun; “Bakanlık izniyle kurulan ve üye olunması tavsiye edilen sendikada 3 ay üye olarak kaldım. Sonra anayasal hakkımı kullanarak istifa ettim. Bu sendikaya üyeliği nöbet ücretlerinin alınacağı ve kıyafet serbestisi nedeniyle tercih etmiştim. Bunlar olmayınca istifa ettim. Bank Asya’daki hesabı talimatla açmadım. Faizsiz bankacılık hizmetinden dolayı bu bankayı tercih etmiştim. Darbe girişiminden 8 yıl önce çalıştığım kurumda ekmek paramı kazanmak için bulundum. Bu kurumun silahlı terör örgütü ile bağlantılı olacağını nereden bilebilirdim. Devlet vatandaşı yasa ile uyarmak zorunda. Bylock programı kullandığım iddiasını kesinlikle ret ediyorum” şeklinde konuştu. Sanık Tosun, son sözünde tahliyesini ve beraatını talep etti. Kamil Tosun’a 9 yıl, 9 ay hapis cezası verildi.
YILMAZ’A 8 YIL
 3 AY CEZA VERİLDİ
Avukatı tarafından 11 farklı FETÖ dosyasında tanıklık yaptığı ve Emniyet aşamasında 19 kişi hakkında ifadesine başvurulduğu belirtilen Sanık Mehmet Yılmaz’ın suçu kabul etmeden Etkin Pişmanlık Hükümlerinden yararlanması talep edildi. Sanık Yılmaz karar öncesi son sözünde; “Ben hiçbir terör örgütünün üyesi değilim. 50 yaşındayım, bu sürede hiçbir suça katılmadım. Sanayi de esnafım, bir çevrem var. Terörle anılmayı kendime yakıştırmıyorum. Cumhuriyet Savcısının hakkımda ki mütealasını kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı. Sanık Yılmaz’a 8 yıl, 3 ay hapis cezası verildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme