“FETÖ beslemelerine millet dersini verdi”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Afyonkarahisar Valiliği tarafından İkbal Otel’de düzenlenen “Şehit Yakınları ve Gaziler Buluşması”na katıldı.Şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelinen yemekte konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, 'Sayın [&hellip]

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Afyonkarahisar Valiliği tarafından İkbal Otel’de düzenlenen “Şehit Yakınları ve Gaziler Buluşması”na katıldı.
Şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelinen yemekte konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “Sayın Bakanlarım, Değerli Genel Kurmay Başkanımız, Kuvvet Komutanlarımız, değerli Milletvekillerim, değerli Şehitlerimizin yakınları ve Gazilerimiz öncelikle Cumhuriyetin kazanıldığı bu topraklarda, İstiklal Marşı’nın kabul edildiği günde ve şehitlerimizin anısına düzenlenen bu yemekte sizleri ağırlamaktan, misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade eder ve hepinize öncelikle hoş geldiniz derim.” dedi.
“ŞEHİTLERİMİZ BU VATANI BİZE EMANET ETTİ”
Anadolu’yu vatan yapan şehitlerimiz, gazilerimiz, ceddimiz, atamız eğer bu topraklarda yeterince mücadele edilmeseydi, bu topraklar için kan akıtılmasaydı, bu topraklar için ter akıtılmasaydı bu topraklarda bugün bulunmazdık diyerek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz, “Bundan sonra da bu topraklarda kalabilmemizin bir bedeli var ve bu bedeli de zaman zaman milletimiz ödüyor. Bugün siz değerli şehit yakınlarımız ve gazilerimiz bu bedeli çok yakından ödeyen kişilerdir. Milletimiz, vatan için bedel ödüyor ve ödemeye de her zaman hazırdır. Şehitlerimiz bu vatanı bize emanet etti aynı zamanda şehitlerimiz sizleri de bize, bu vatana emanet etti.” dedi.
“BİZ GÜÇLÜ OLDUKÇA BEDELLER ÖDEMEYİZ”
Değerli şehit yakınlarını her zaman en kutsal emanetler olarak gördüğünü vurgulayan Vali Tutulmaz, “Her zaman sizlerin yanında, sizlerin hizmetinizdeyiz. Afyonkarahisar’ımız şehitlerimiz, gazilerimiz açısından sayısı epey yüksek olan illerimizden birisidir. İç güvenlikte 201 şehidimiz var yine Kıbrıs Gazilerimiz ve iç güvenlikteki gazilerimizin sayısı 440’dır. Bu neredeyse her köyümüzden bir gazimizin, neredeyse her iki köyümüzden birisinden bir şehidimizin olduğunu gösteriyor. Bu toprakları bizim yapabilmemiz, bu toprakların kalıcı olarak bizim olabilmesi için bu bedelleri istemeyerek de olsa ödüyoruz ama biz güçlü olalım. Güçlü oldukça inşallah bu tür bedelleri ödemeyiz diyorum. Tekrar Komutanlarımıza, Sayın Bakanımıza özellikle ilimizde böyle özel bir günde bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ediyoruz. Sayın Milletvekillerimize, değerli Rektörlerimize ve kamu bürokrasisine, siz değerli şehit yakınları ve gazilerimize tekrar katıldığınız için teşekkür ediyoruz. Hepinizi bu duygu ve düşüncelerle selamlarken bütün şehitlere Allah rahmet eylesin diyor selam ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.
“ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZ VAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan da telefonla şehit yakınları ve gazilere hitap etti. Şehitlere rahmet, gazilere şifa dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinliğe katılanlara selamlarını iletti. Afyonkarahisar’da Bakan Akar ve komuta kademesinin de katıldığı etkinliğin anıların tazelenmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, “Özellikle medeniyetimizin, dinimizin bize yüklediği çok önemli görevler var. Bunların başında şüphesiz ki vatan millet sevgisi, din sevgisi Allah’a gerçek manada kul olma bilinci; bunlar bizim için çok önemli. Onun için büyüklerimiz hep askere giderken ‘Git oğlum git, ya gazi ol ya şehit’ der ve kınaları yakarlardı.” diye konuştu.
Askere gidenler için kullanılan “kınalı kuzu” tabirinin buradan geldiğini belirten Erdoğan, “Biz işte bu kınalı kuzularla Çanakkale’de yedi düvele karşı savaşı kazandık.” ifadesini kullandı.
FETÖ’NÜN BESLEMELERİNE
 MİLLET DERSİNİ VERDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’nin yedi düvelin en güçlü kadrolarına, gemilerine, teknolojik imkanlarına karşı savunulduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“En son 15 Temmuz’da yapılanlarda yine aynı şekilde milletimiz el ele verdi. Bir çağrımızla milletimiz meydanlara döküldü ve bu FETÖ denilen alçağın beslemelerine gereken dersi meydanlarda verdi. Sizler şehitlerimizin yakınlarısınız, gazilerimizsiniz, onların yakınlarısınız. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”
“BİZİM SORUNUMUZ TERÖRİSTLERDİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonla şehit aileleri ve gazilere hitabının ardından konuşan Bakan Akar, “Fırat Kalkanı Harekatı sırasında TSK, 3 bin DEAŞ’lı ile göğüs göğse çarpıştı. Hepsini etkisiz hale getirdi. Bunun ardından Zeytin Dalı Harekatı ile bölgeyi özgür hale getirdi. Oradaki insanların rahat ve huzura kavuşmasını sağladı. Hiçbir masuma zarar verilmedi. Atalarımıza yaraşır bir şekilde gö-revimizi yerine getirdik. Bizim problemimiz, bizim hedefimiz, sadece ve sadece teröristlerdir.” dedi.

Bakmadan Geçme