'Fetih ruhu genç nesillere aktarılmalı'

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, 29 Mayıs 2019 tarihinde, İstanbul'un Fethi'nin 566. yıl dönümünün kutlanacağını ifade etti.'FATİH SULTAN MEHMET HAN'A NASİP OLDU'Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği olarak yaklaşık 45 yıldır kutladıkları Fethin Yıldönümü'nü bugün saat 18.00'da İBB Esenler Stadyumu'nda kutlayacaklarını kaydeden Coşkun, 'Fethin yıldönümünü uzun bir aradan sonra İstanbul'da kutlayacak [&hellip]

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, 29 Mayıs 2019 tarihinde, İstanbul’un Fethi’nin 566. yıl dönümünün kutlanacağını ifade etti.
“FATİH SULTAN MEHMET HAN’A NASİP OLDU”
Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği olarak yaklaşık 45 yıldır kutladıkları Fethin Yıldönümü’nü bugün saat 18.00’da İBB Esenler Stadyumu’nda kutlayacaklarını kaydeden Coşkun, “Fethin yıldönümünü uzun bir aradan sonra İstanbul’da kutlayacak oluşumuz da bizim için ayrı bir heyecandır. Efendimiz (SAS) ‘İstanbul mutlaka fethedilecektir. O’nu fetheden kumandan ne güzel kumandandır. O’nu fetheden asker ne güzel askerdir.’ buyurmuşlardı. İşte o günden sonra İstanbul için sayısız seferler yapıldı. İslam orduları bu güzel övgüye nail olabilmek için üstün gayretler içerisine girdiler. Müslümanlar ilk defa 668 yılında karadan Kadıköy’e ulaştılar. 672 yılında İslam donanması Marmara Denizi’ne ulaştı. 674 ve 678 yılları arasında İstanbul 5 kez kuşatıldı ama netice alınamadı. 717 ve 718 yılları arasında İstanbul tekrar kuşatılsa da sonuç yine aynı oldu. Müslümanlar yeni bir kuşatma için yaklaşık 700 yıl beklediler. Nihayetinde İstanbul’un Fethi 29 Mayıs 1453 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Han’a nasip oldu. Başta İstanbul’umuz olmak üzere bu coğrafyayı İslam’a açan inancımızın temel şiarlarından olan fütuhat anlayışıdır. Elbette İslam’ın bu coğrafyada varlığının teminatı da genç neslin yüreklerine yerleştirilmiş fütuhat anlayışı olacaktır. Fetih şuurundan yoksun bir gençlik kardeşleri için yaşamanın ve ölmenin ne demek olduğunun da çok uzağında kalacaktır. Ayrıca fetih, fütuhat, cihat gibi kavramlar İslam’ın ve Kur’an dilidir, biz bu dil birileri tarafından anlamından saptırılarak kullanılıyor diye kendi kelimelerimizden vazgeçecek değiliz.” dedi.

Bakmadan Geçme