'Fethibey'de Biber Tarlada Kalırsa Ekonomi Düzelmez'

CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, Fethibey beldesinde üreticilerle tarlada bira araya geldi. Erhan, 'Fethibey'de biber tarlada kalırsa ekonomi düzelmez.' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, Fethibey beldesinde biber, karpuz ve patates üreticilerini tarlada ziyaret etti.

“GEÇİM OLMAZSA SEÇİM OLACAK”

Üreticinin son derece zor durumda olduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, şöyle konuştu: “2022 yılında biber 16-18 TL’ye satılıyordu. Bu yıl 10-12 TL’den alıcı buluyor. Çiftçimizin ürettiği patates, biber ve karpuz tarlada kaldı. Mağduriyetini anlattığımız, videoları çekmeye başladığımız günden bu yana Afyonkarahisar’ın her bölgesinden telefon alıyoruz. Çiftçilerimiz, ‘Gel, bu sene bizde para kazanamıyoruz’ diyor. Bütün tarlaları dolaşabildiğimiz kadar dolaşıyoruz. Merkeze bağlı Fethibey beldesinde biber yetiştiriliyor. Çiftçimizin düşük fiyat nedeniyle tarlada ki biber alımını durdurduklarını öğrendik. Çiftçimizin şuanda maalesef biberi tarlasında kalmış durumda. Bu biber bu tarlada kalırsa bu ülkenin ekonomisi kesinlikle düzelmez. Bu duruma acilen bir çözüm bulunmalıdır. Eğer çözüm bulunmazsa bu vatandaş geçinemeyecek. Geçim olmazsa seçim olacaktır.” dedi.

Haber

“BÖYLE GİDERSE FETHİBEY’DE ÇİFTÇİ KARPUZ’DA ÜRETEMEYECEK”

Karpuz üreticilerinin de zor durumda olduğunu söyleyen Başkan Erhan, “Fethibey’de çok yoğun miktarda karpuz yetiştiriciliği yapılıyor ve bu karpuz geçen sene 7,75’ten başlayarak en son 6,5 TL’ye kadar satış yapıldı. Bu sene şuanda karpuz 2 TL. Bu fiyata maalesef çiftçi ürünü satacak kimse bulunmuyor. Burada bu karpuz yıllarca üretildi. Eğer böyle devam ederse bu çifti bu karpuzu üretmeye devam edemez. Çiftçi kazanamazsa bu ülkede hiç kimse kazanamaz” ifadelerine yer verdi.

“ÇİFTİ PATATES ÜRETİMİNDEN VAZGEÇMİŞ”

CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bazı tarlalar verim alınabilmesi için normalde 3 kere daha sulanması gerekiyordu. Ama burada patatesin kilosunu 4 TL’den aldıkları için çiftçi, ‘Ben artık sulamayacağım demiş’ ve tarlaları kaderlerine terk etmiş durumunda. Çifti patates üretiminden vazgeçmiş. Normalde sulanması gereken tarlayı sulama masrafı bile yapmak istemiyor maalesef. Durum maalesef içler acısı halinde. Afyonkarahisar’ın hiçbir bölgesinde çiftçimiz para kazanamıyor.”

Bakmadan Geçme