• Haberler
  • Genel
  • Fethibey Korusu göz kamaştırıyor – Kocatepe Gazetesi

Fethibey Korusu göz kamaştırıyor – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan Fethibey Korusu, Spor Kompleksi'ne yakınlığıyla dikkat çekiyor Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Bu yatırımlardan birini oluşturan Afyonkarahisar Spor Merkezi de yapılan bu dev yatırımlardan sadece birisini oluşturuyor. Bu yatırımlar ile özellikle yaz kamplarında Afyonkarahisar tercihlerde üst sıralara yükselmeye başladı. Önümüzdeki süreçte 1 milyon sporcunun gelmesinin hedeflendiği [&hellip]

Fethibey Korusu göz kamaştırıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan Fethibey Korusu, Spor Kompleksi’ne yakınlığıyla dikkat çekiyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bu yatırımlardan birini oluşturan Afyonkarahisar Spor Merkezi de yapılan bu dev yatırımlardan sadece birisini oluşturuyor. Bu yatırımlar ile özellikle yaz kamplarında Afyonkarahisar tercihlerde üst sıralara yükselmeye başladı. Önümüzdeki süreçte 1 milyon sporcunun gelmesinin hedeflendiği Afyonkarahisar’a bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığı da gereken desteği fazlasıyla veriyor. Sporcuların ormanlık alanda koşularını yapabilmeleri açısından şehrin hemen yanı başında ve spor kompleksine 8 km mesafede cennetten bir koru oluşturuldu” denildi.
BAKAN EROĞLU İNCELEDİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar programı çerçevesinde bizzat giderek incelediği Fethibey Korusu, Fethibey, Saraydüzü, Saadet ve Bayramgazi köylerini kapsayan 11.650 dekar alan üzerinde oluşturuldu. 700 bin karaçam, 400 bin sedir ve 200 bin akasyanın bulunduğu koruyu oluşturma çalışmaları 1992 yılında başladı. Toplam 1 milyon 300 bin adet fidanın bulunduğu korudaki fidanlar şu an 23 yaşına ulaştı ve büyük bir koru oluştu.
AĞAÇ İSİMLERİ PARKURLARDA
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Afyonkarahisar’ın takımlar bakımından yaz kamplarında tercih konusu olması dolayısıyla bu korunun sporcular için düzenlendi ve bu koruda 7 adet parkur oluşturulduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bu parkurlara ise ağaç isimleri olan sedir, leylak, karaçam, akasya, kestane, badem, ladin ve meşe isimleri verildi. Toplam 11 km’lik bu parkurlarda sporcular koşularını, ağaçlar arasında tertemiz bir havada yapacak. Afyonkara-hisar’ın spor konusunda da merkez olması ve özellikle yaz kampları hususunda tercih edilen bir şehir olması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı her zaman olduğu gibi bundan sonrada gereken desteği fazlasıyla verecek.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme