'Festivalleri Kalıcı Kılmak Gerekiyor'

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali'nde mikrofonumuzu ünlü yönetmek Tarkan Karlıdağ'a uzattık.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Festivalleri Kalıcı Kılmak Gerekiyor'

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali başladı. Festivalin açılış programı bugün Akrones Otel Kocatepe Kongre Salonu’nda gerçekleşti. İl protokolünün yanı sıra çok sayıda öğrenci ve sinemaseverlerin yanı sıra ünlü yönetmenler de açılış programında yerini aldı. Ünlü yönetmen Tarkan Karlıdağ’da festivalde yer alan yönetmenlerdendi. Ünlü polisiye dizi Behzat Ç.’nin yönetmeni olan Karlıdağ’a festival ile ilgili sorular sorduk. 
Ünlü yönetmen Tarkan Karlıdağ, festivalde Gazze’nin vurgulanmasının çok önemli olduğunu söyledi. Karlıdağ: “Festival güzel bir filmle başladı. Festival’de Gazze’nin özellikle vurgulanması da çok değerli. Gazze’ye olan saldırıların birinci senesi. Bence çok güzel bir organizasyon. Festivaller yapılıyor, yapılmalı da. Ana mesele bu festivalleri sürekli hale getirebilmek. Bu festivallerin sürekliliğini sağlamak gerekiyor. Biri iki kez yaptıktan sonra vazgeçilmesi bu festivalleri kalıcı kılmaz. Bu festivalleri kalıcı kılmak için her seferinde daha büyük yapmak gerekiyor. Organizasyon olarak büyütmek gerekiyor. Bu festival de her sene daha da büyüyor bence. Bence kalıcı bir festival olacak.”


“SİNEMA VE TELEVİZYON BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR FESTİVAL”
Karlıdağ festivalin öğrenciler için de önemli olduğunu vurguladı: “Çok değerli çok güzel filmler var. Büyük bir katılım gerçekleşiyor. Özellikle gençler çok meraklılar. Afyon Kocatepe Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümü öğrencilerinin festivale dahil olması onlar açısından çok önemli bu festival. Herkes için güzel başarılı bir festival olsun.” diye ekledi.
 

Bakmadan Geçme