• Haberler
  • Spor
  • 'Festivale şehir dışından 250 karavan katılacak'

'Festivale şehir dışından 250 karavan katılacak'

21-23 Ocak'ta Afyonkarahisar’da düzenlenecek Karavanfest ile 250 karavanın kentte bir araya geleceğine dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 'Herkesin Afyonkarahisar’da bu heyecanı yaşamasını istiyoruz.” dedi.   Afyonkarahisar için 2022 yılının ilk organizasyonu olma özelliği taşıyan Karavanfest'e 250 karavan katılacak. 21 Ocak'ta kamp ateşi yakılarak başlayacak etkinlikte 22 Ocak Manuş Baba, 23 Ocak Retrobüs konser verecek. [&hellip]

21-23 Ocak’ta Afyonkarahisar’da düzenlenecek Karavanfest ile 250 karavanın kentte bir araya geleceğine dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Herkesin Afyonkarahisar’da bu heyecanı yaşamasını istiyoruz.” dedi.

Afyonkarahisar için 2022 yılının ilk organizasyonu olma özelliği taşıyan Karavanfest’e 250 karavan katılacak. 21 Ocak’ta kamp ateşi yakılarak başlayacak etkinlikte 22 Ocak Manuş Baba, 23 Ocak Retrobüs konser verecek. Çeşitli etkinliklerin yer alacağı festivalde karavan severler Ayazini Ören Yeri ve Afyonkarahisar’ın tarihi, turistik bölgelerini gezecekler. Afyon Motor Sporları Merkezi’ndeki Uluslararası Kamp ve Karavan Alanında yapılacak festivalde 23 Ocak’ta sona erecek. Dünyada ilk ve tek termal altyapılı karavan alanı iddiasıyla yola çıkarak geliştirilen alan ilk olarak Eylül ayında yapılan Dünya Motokros Şampiyonası’nda 30 karavanı ağırlamıştı.
‘İLK KIŞ ORGANİZASYONU İLE
2022’YE HIZLI GİRECEĞİZ’
TMF As Başkanı Mahmut Nedim Akülke, yılın ilk organizasyonunu Afyonkarahisar’da yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “4 Mevsim Afyon sloganı ile çıktığımız spor turizmi yolunda kışın yaptığımız ilk organizasyonla 2022’ye hızlı ve seri bir şekilde gireceğiz. Bundan sonraki organizasyonlar sadece tanıtım ile alakalı değil, ekonomi ile alakalı olarak da Afyonkarahisar ekonomisine köprü olacak şekilde devam edecek. İnşallah bu organizasyonlar sayesinde Afyonkarahisarımız hem turizm açısından, hem de ekonomi açısından yeni yatırımcıları karşılayacak.” ifadelerini kullandı.
“SPOR TURİZMİN GELECEĞİDİR”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ın her mevsim ayrı bir turizm çeşidine sahip olduğunu ve bunu da yaptıkları festivallerle göz önüne serdiklerini belirtti. Afyonkarahisar’ın 4 mevsim turizmin yeni adresi olacak şekilde 2022 yılına başlangıç yaptıklarını ifade eden Zeybek, “Spor turizmin geleceğidir sloganı ile hem yerli hem de yabancı turistleri Afyonkarahisar’da ağırlamaya çalışıyoruz. Şimdi farklı eğlence ve hobi branşlarının yer aldığı 4 Mevsim Afyonkarahisar Projesi ile 2022 yılında turizmin gözde şehri inşallah Afyonkarahisar olacak. Bu kapsamda yapacağımız yılın ilk büyük organizasyonu Karavanfest’e ilgi bir hayli fazla. Karavan tutkunları ilde yapacağımız organizasyona büyük ilgi göstererek katılım kontenjanını doldurdu. Festivale şehir dışından 250 karavan katılacak. Herkesin Afyonkarahisar’da bu heyecanı yaşamasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Karavan tesisi, karavan severleri uluslararası standartlarda, tuvaleti, duşu, mutfağı, çamaşırhanesi, ütü odası ve alt yapısı ile karşılayacak.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme