Festival’e renkli son – Kocatepe Gazetesi

AKÜ’nün düzenlediği “Uluslararası Halk Oyunları Festivali” Gala etkinliği ile sona erdi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından yürütülen, Zafer Kalkınma Ajansı'nca desteklenen ve Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı, Dinar Belediyesi, Afyonkarahisar Güzel Yarınlar Derneği, AKÜ Devlet Konservatuvarı işbirliğinde düzenlenen 'Afyonkarahisar'da Geleneksel/Kültürel Folklorik Değerlerin Ortaya Çıkarılması ve Kültürlerarası Diyaloğun Geliştirilmesi' adlı proje kapsamında 3 gün süren [&hellip]

Festival'e renkli son

AKÜ’nün düzenlediği “Uluslararası Halk Oyunları Festivali” Gala etkinliği ile sona erdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından yürütülen, Zafer Kalkınma Ajansı’nca desteklenen ve Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı, Dinar Belediyesi, Afyonkarahisar Güzel Yarınlar Derneği, AKÜ Devlet Konservatuvarı işbirliğinde düzenlenen “Afyonkarahisar’da Geleneksel/Kültürel Folklorik Değerlerin Ortaya Çıkarılması ve Kültürlerarası Diyaloğun Geliştirilmesi” adlı proje kapsamında 3 gün süren “Uluslararası Halk Oyunları Festivali”nin gala etkinliği, 15 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirildi.
AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci’nin yanısıra Afyonkarahisar Güzel Yarınlar Derneği üyeleri ile Afyonkarahisarlılar katıldı.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü ve Devlet Konservatuvarı Öğr. Grv. Eyip Koca, “Bugün burada Afyonkarahisar’ın kültürel anlamda en kapsamlı çalışmalarından birinin final gecesindeyiz. Konservatuvar olarak biz önce bir hayal kurduk. Kurduğumuz hayalleri kelimelere döktük. Sonra, kelimeler faaliyet oldu. Faaliyetler, kültürümüze, sanatımıza katkı oldu. Nihayetinde gurur duyduğumuz bu projeyi ortaya koyduk. Afyonkarahisar ilinin halk kültürünü aylar süren bir alan çalışmasıyla ortaya çıkardık. Köyleri, kasabaları, beldeleri karış karış dolaştık. Yediden yetmişe herkesle kucaklaştık. Türküler dinledik, onları yeniden derledik. Oyunlar seyrettik, onları yeniden oynadık. Dinarlı genç arkadaşlarımıza bu oyunları öğrettik. Engellilerden oluşan bir halk oyunları ekibi kurduk. Daha sonra kostümlerimizi derledik. Giyim-kuşam atölyesi kurduk. Tarihimizi bu atölyede canlandırdık. Türkülerimizi stüdyoda yeniden yorumladık. 18 parçalık bir albüm oluşturduk. Nihayetinde bu güzel çalışmayı da kayıt altına alarak, bir belgesel ile ölümsüzleştirdik” dedi. Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar da bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Bulgaristan, Slovenya ve Yakutistan’dan gelen halk oyunu ekiplerinin temsilcilerine Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş tarafından plaketleri verildi. Yine AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, projeye katkı ve destek veren kuruluşların temsilcilerine; Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar da proje çalışanlarına plaketlerini takdim etti.
Program, Bulgaristan, Slovenya, Yakutistan’dan gelen misafir ülkeler ile Dinarlılardan oluşan halk oyunu ekiplerinin gösterileri ile sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme