Festivale Park Afyon ev sahipliği yaptı

  Festival kapsamında Park Afyon Alışveriş Merkezi'nde sahnelenen dans gösterilerine Afyonkarahisar Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Makedonya, Romanya, Bulgaristan, Tüfem Ankara Halkoyunları, Söke Belediyesi Halkoyunları ekipleri ve Ankara Akademi Halk Dansları Topluluğu katıldı. Ekipler kendi yörelerine özgü halk oyunlarını Park Afyon AVM'de Afyonkarahisar halkı için sergiledi.Birbirinden renkli görüntülere sahne olan gösteriler, büyük beğeni topladı. [&hellip]

Festival kapsamında Park Afyon Alışveriş Merkezi’nde sahnelenen dans gösterilerine Afyonkarahisar Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Makedonya, Romanya, Bulgaristan, Tüfem Ankara Halkoyunları, Söke Belediyesi Halkoyunları ekipleri ve Ankara Akademi Halk Dansları Topluluğu katıldı. Ekipler kendi yörelerine özgü halk oyunlarını Park Afyon AVM’de Afyonkarahisar halkı için sergiledi.
Birbirinden renkli görüntülere sahne olan gösteriler, büyük beğeni topladı. Performanslarıyla göz kamaştıran ekipler, Park Afyon AVM’deki Afyonkarahisarlılar’dan alkış aldı. Alandaki çocuklarda zaman zaman büyüklere eşlik etti. Gösterilere vatandaşlar oldukça yoğun ilgi gösterdi.

Bulgarlar’a “bayrak hassasiyeti” dersi

Bulgaristan’ın Halk Oyunları ekibi dans gösterisi için sahneye geldiğinde, gruptaki dansçılardan biri hem Bulgaristan hem de Türk Bayraklarını daha sonra almak için yere bıraktı. Türk Bayrağı’nın yere bırakıldığını fark eden Belediye görevlileri ve vatandaşlar, önce Türk Bayraklarını topladı sonra da Bulgaristan Bayraklarını yerden kaldırdı. Dansçı tekrar gelip yere koymak istediği sırada bayraklar yine dansçının elinden alınarak gösteriyi izleyen vatandaşlara teslim edildi. Gösteri sırasında bayraklarla dansa sıra geldiğinde ise vatandaşlar bayrakları yine dansçılara teslim etti. Vatandaşlar, “Türk Bayrağı’nın yere düşmemesi için böyle bir şey yaptık. Bulgaristanlı misafirlerimize bir saygısızlık yapmadan Bayrağa saygıyı anlatmak istedik” ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme