• Haberler
  • Genel
  • Festivalde teknoloji ile sanayiciler buluşacaklar

Festivalde teknoloji ile sanayiciler buluşacaklar

9-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan “Mermer Makine Teknolojiler, Sarf Malzemeleri ve İş Makinaları İhtisas Festivali'nin” tanıtım toplantısı AGD’de yapıldı. Festival koordinatörü Mehmet Abdioğulları, festival ile makina teknolojileri ve sarf malzemeleri üretenlerini, doğaltaş sektörünün sanayicileri ile buluşturacaklarını söyledi “Mermer Makine Teknolojiler, Sarf Malzemeleri ve İş Makinaları İhtisas Festivali” ile ilgili olarak tanıtım toplantısı düzenlendi. Festival [&hellip]

Festivalde teknoloji ile sanayiciler buluşacaklar

9-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan “Mermer Makine Teknolojiler, Sarf Malzemeleri ve İş Makinaları İhtisas Festivali’nin” tanıtım toplantısı AGD’de yapıldı. Festival koordinatörü Mehmet Abdioğulları, festival ile makina teknolojileri ve sarf malzemeleri üretenlerini, doğaltaş sektörünün sanayicileri ile buluşturacaklarını söyledi

“Mermer Makine Teknolojiler, Sarf Malzemeleri ve İş Makinaları İhtisas Festivali” ile ilgili olarak tanıtım toplantısı düzenlendi. Festival 3 bin 500 metre kare kapalı alan, 12 bin 500 metre kare açık alan olmak üzere toplamda 16 bin metre karelik bir alanda gerçekleştirilecek.
FUAR
ULUSLARARASI OLABİLİR
Festival Koordinatörü Mehmet Abdioğlulları, Afyonkarahisar’ın binlerce yıldır sahip olduğu mermer ocakları ile dünya çapında birçok mimariye katkı sağladığını, sözkonusu festival ile mermere hayat veren üretim teknolojilerinin meraklılarıyla buluşturulacağını kaydetti. Festivale ilk etapta 80’e yakın firmanın katılımının beklendiğini söyleyen Abdioğlulları; “Torna tezgahlarından, robot teknolojisine kadar her anlamda teknolojinin zirve yapacağı ‘Mermer Makine Teknolojiler, Sarf Malzemeleri ve İş Makinaları İhtisas Festivali’ ile Afyonkarahisar en iyi anlamda ev sahipliğini göstermiş olacak. Bu festival ile bizler makina teknolojileri ve sarf malzemeleri üretenlerini, doğaltaş sektörünün atölye, ocak ve fabrika gibi uygulamacısı olan sanayiciler ile buluşturmayı hedeflerken, aynı zamanda mermerde dünyada hatırı sayılır bir yere sahip olan Afyonkarahisar’ıda, mermer makinaları ile de dünyaya tanıtmış olacağız. Festival olarak başlayan bu organizasyonun, kısa zamanda uluslararası fuar olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğine inanıyorum.” dedi.
AFYON ÜRETİM VE İHRAHÇA İYİ NOKTADA
İscehisar Mermerciler ve İş Adamları Derneği Başkanı Ali Genelioğlu yaptığı konuşmada, İscehisar’ın mermer ve mermer sanayicileri ile ünlü bir bölge olduğunu belirtti. Genelioğlu, ilçede 100’e yakın mermer sanayicisinin olduğunu, mermer işletmecilerinin sektördeki teknolojik yenilikleri takip etme konusunda düzenlenecek festivalin büyük katkılar sağlayacağına işaret etti. Genelioğlu, festival için ellerinden gelen katkıyı fazlası ile sunacaklarını dile getirdi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, festival alanı için ‘Fuar Alanı’nın tahsis edildiğini ve bunun haricinde festivalin gerçekleşmesi için gereken desteğin fazlası ile verileceğini söyledi. Çoban; “Dünyaya mermerciliği öğreten bir kent olarak Afyonkarahisar, makine üretimi ve ihraç etmesi alanında da son yılalrda iyi noktalara gelmiştir. Bu festival Afyonkarahisar’ın dünyaya tanıtımı noktasında önemli bir araç olacak.” diye konuştu. Toplantıya; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İscehisar Mermerciler ve İş Adamları Derneği Başkanı Ali Genelioğlu ve Festival Koordinatörü Mehmet Abdioğlulları katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme