• Haberler
  • Genel
  • Festival, yoğun katılımla başladı – Kocatepe Gazetesi

Festival, yoğun katılımla başladı – Kocatepe Gazetesi

11’inci Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Millet Hamamı’nda verilen açılış konseri ile başladı Afyonkarahisar’da 11’inci Klasik Müzik Festivali Çek Cumhuriyeti’nden ‘Prag Modern’ topluluğunun konseri ile açılış yaptı. Millet Hamamı’ndaki açılış konserinde Çek Cumhuriyeti’nden ‘Prag Modern’ adlı müzik topluluğu sahne aldı. Dünyanın dört bir yanında konserlere katılan müzisyenler, Alessandro Scarlatti, Johann Sebastian Bach ve Mozart piyano konçertosunu [&hellip]

Festival, yoğun katılımla başladı

11’inci Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Millet Hamamı’nda verilen açılış konseri ile başladı

Afyonkarahisar’da 11’inci Klasik Müzik Festivali Çek Cumhuriyeti’nden ‘Prag Modern’ topluluğunun konseri ile açılış yaptı. Millet Hamamı’ndaki açılış konserinde Çek Cumhuriyeti’nden ‘Prag Modern’ adlı müzik topluluğu sahne aldı. Dünyanın dört bir yanında konserlere katılan müzisyenler, Alessandro Scarlatti, Johann Sebastian Bach ve Mozart piyano konçertosunu seslendirildi.
Festivalin Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem yaptığı açılış konuşmasında, 2002 yılından bu yana Afyonkarahisar’da Klasik Müzik Festivali gerçekleştirdiklerini belirterek, etkinliğe destek olan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti.
11. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’ne Afyonkarahisar protokolü de yoğun ilgi gösterdi. Vali İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Hava Meydan Komutanı Seyfullah Sönmez, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ve çok sayıda müzik sever katıldı.
11’inci Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali dünyaca ünlü grupların vereceği konserlerle 10 Nisan’a kadar sürecek. (Kocatepe)

Klasik Müzik’e Birliktir sahip çıktı

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Emin Birliktir,
11’inci Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’ne katkı sağlayan sanatçılarla kahvaltıda buluştu. Birliktir, Festival’in ilgili kurum ve kuruluşlarca gerektiği şekilde desteklenmediğini söyledi

11’inci Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali kapsamında Afyonkarahisar’a gelen sanatçılar, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Emin Birliktir tarafından kahvaltıda ağırlandı. Yeşilyol Caddesi’ndeki Özsüt’te verilen kahvaltıda konuşan Birliktir, “Bir Afyonlu olarak Afyon’un tanıtımında bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hüseyin Bey’in çok yoğun katkı ve çalışmalarının olduğunu da biliyoruz. İlgili kurum ve kuruluşlarca gerekli desteğin verilmediğini görmek, bir Afyonlu olarak beni üzüyor. İnşallah bundan sonraki yıllarda Hüseyin Bey’in düzenleyeceği bu tür organizasyonlara gerekli kurum ve kuruluşların destek vermesini ümit ediyorum. Biz şahsımız adına, temsil ettiğimiz kurumlar adına, kitleler adına bu tür organizasyonlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.
Başkadem teşekkür etti
Festivalin Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem ise “Ben de Sayın Başkanımıza sanatçılarımızı ağırladığı için çok teşekkür ediyorum. Çünkü Afyonkarahisar’ın sanatsal ve kültürel duruşuna bu duruş sahip çıkmak adına önemli bir kahvaltı. Amacımız, Afyonkarahisar’ın sosyal kültürel sanatsal yaşantısına katkıda bulunmak. Afyon adına bu etkinliğe sahip çıktığı için sayın başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Halkın festivali

11’nci Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, Klasik Müzik Festivali’nin sanayicilerin, işadamlarının değil, halkın festivali olduğunu söyledi. Başkadem, bu festivalin halk için yapıldığına dikkat çekti.

Akagündüz’den karanfil jesti
Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz, Özsüt’teki kahvaltıya katılan sanatçılara karanfil takdim etti.

Sanatçılar öğrencilerle biraraya geldi

11’inci Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali etkinlikleri çerçevesinde sanatçılar okul söyleşilerine katıldı

11. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’nde her yıl olduğu gibi bu yılda konserlerin yanı sıra, sanat ve kültür söyleşileri, atölye çalışmaları, sergiler, kitap stantları gibi pek çok etkinlik yer alıyor. Festival kapsamında Afyon Kocatepe Anadolu Lisesinde sanatcı Orhan Alkaya, Alessandro Scarlatti ve Johann Sebastian Bach öğrencilerle biraraya geldiler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme