Festival konserleri hafta sonu da devam etti

18. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali kapsamında Kültür Bakanlığı Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Oda Müziği Topluluğu Şef Orhan Şallıel yönetiminde Tanbur Sanatçısı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Dr. Murat Salim Tokaç'la birlikte 6 Nisan Cumartesi akşamı NG Afyon Otel'de özel bir çalışmaya imza attı. Dün öğleden sonra otelde Anadolu Nefesi Beşlisi sahne aldı.ŞALLIEL VE TOKAÇ BİRARAYA GELDİTürkiye'nin [&hellip]

18. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali kapsamında Kültür Bakanlığı Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Oda Müziği Topluluğu Şef Orhan Şallıel yönetiminde Tanbur Sanatçısı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Dr. Murat Salim Tokaç’la birlikte 6 Nisan Cumartesi akşamı NG Afyon Otel’de özel bir çalışmaya imza attı. Dün öğleden sonra otelde Anadolu Nefesi Beşlisi sahne aldı.
ŞALLIEL VE TOKAÇ BİRARAYA GELDİ
Türkiye’nin önemli Tanbur Sanatçısı Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Dr. Murat Salim Tokaç’a Şef Orhan Şallıel yönetimindeki Kültür Bakanlığı Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Oda Müziği Topluluğu eşlik etti. 6 Nisan Cumartesi akşamı gerçekleşen programda Tamburi Cemil Bey ve Türk saz eserlerinin orkestra ile beraber müzikal ve saz musikisi üzerine eserleri, taksimleri ve sanat ön görüsünün açıklandığı özel bir program gerçekleştirildi. Türk musikisindeki taksim icrası, jazz müziğindeki emprovize ile eş anlam taşıması nedeniyle emprovize ve ensturman musikisinin dile gelişini en iyi anlattığı vurgulanan fizyon proje festivalin en ilginç projesi olarak beğeni topladı.
ANADOLU NEFESİ BEŞLİSİ SAHNE ALDI
Türkiye ve dünya arenasında ismini duyurmak amacıyla 2014 yılında bir araya gelen Anadolu Beşlisi Topluluğu dün öğleden sonra NG Afyon Otel’de sahne aldı. Topluluğun Taşhan’da vereceği konser programı hava muhalefeti nedeniyle otele alındı. Anadolu Beşlisi Topluluğu, nefesli beşli için bestelenmiş en önemli ve en değerli eserleri yorumlaması, Türk bestecilerin eserlerini seslendirip düzenlemesi, özgün anlatımı ile dikkat çekti. Geleneksel müzik kültürünü içindeki ezgileri modern batılı ensturmanlarıyla buluşturan Anadolu Nefesi Beşlisi, çalışmalarıyla eşsiz güzellikteki ezgileri yeni bir anlatımla dinleyici ile buluşturdu. Anadolu Nefesi Beşlisi, Anadolu’nun zengin geleneksel müziklerinden derlenen türküleri, âşıkların deyişlerini yeni bir anlayışla yorumladı. Topluluk binlerce yıl öncesinden gelip devamını sürdüren geleneksel müzik kültürünün, acılarla ve sevinçlerle harmanlanmış eşsiz örneklerini repertuarında bulunduruyor.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme