Festival'e 109 Ülkeden 2 bini Aşkın Yapıt Katıldı

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, festival açılışının ardından verdiği röportajda Büyük Taarruz Kısa Film Festivali'ni uzun yıllar sürdürmek istediklerini belirtti.

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, 8-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali’nin açılış programında verdiği röportajda, etkinliğin coşkulu ve kalabalık bir ortamda başladığını dile getirdi. Bu yılın teması kapsamında, Gazze’deki soykırımın birinci yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle Gazze'ye özel bir yer ayrıldığını, dikkat çekmek amacıyla sinema ve sanatın gücünden faydalanmak istediklerini söyledi. Vali Yiğitbaşı sözlerine şunları ekledi: “Bu yıl festivalimizin açılışı 7 Ekim Gazze’deki soykırımın birinci yıldönümüne denk geldiği için, biz kısa film festivalimizde Gazze’ye de özel bir yer ayırmak istedik. Bu soykırıma dikkat çekmek istedik. 7 Ekim’den önce de çok çeşitli katliamlar ve vahşet gerçekleştirildi. Buna da farkındalık yapmak istedik. Sinemanın, edebiyatın, sanatın böyle bir gücü de var. Kelimelerle ifade edemeyeceğimiz birçok şeyi sinema ile edebiyat ile ifade edebiliyorsunuz.” Dedi.
Vali Yiğitbaşı, bu yıl festivale Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Hindistan, Almanya, Fransa gibi ülkelerden yoğun katılım olduğunu ve 109 ülkeden toplamda 2 binden fazla yapıtın başvurulduğunu ifade etti. Finale kalan 20 film arasında büyük bir rekabet yaşandığını da ekeleyn Yiğitbaşı, festivalin en önemli ödüllerinden biri olan Büyük Taarruz Özel Ödülü'nün, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden finale kalan dört belgeselden birine verileceğini duyurdu. Bu ödülün, hem Afyonkarahisar hem de festival için anlamlı olduğunu vurguladı.


HÜLYA KOÇYİĞİT’E ONUR ÖDÜLÜ
Festival boyunca önemli konukların ağırlanacağını belirten Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Türk sinemasının efsane isimlerinden Hülya Koçyiğit’in onur ödülü alacağını ve uzun zamandır beğenilerek izlenen "Gönül Dağı" dizisinin ekibinin festivale katılacağını söyledi. Dizinin senaristi, yapımcısı ve oyuncularının da konuk olacağını ekledi. Filistinli yönetmen Dairn Sallam’ın da ödül aldığını ve festival etkinlikleri kapsamında Sallam’ın da filminin izleneceğini aktaran Vali Yiğitbaşı, Amerikalı Müslüman şarkıcı Della Miles’ın kapanış konseriyle festivalin sona ereceğini belirtti.


“FESTİVALLER ŞEHRİ AFYONKARAHİSAR’A YAKIŞIR BİR PROGRAM”
Vali Yiğitbaşı, festivalin daha kapsamlı ve genç katılımcılara açık olduğunu, Afyonkarahisar’ın “Festivaller Şehri” unvanına yakışır bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. Vali Yiğitbaşı, festivale tüm sanatseverleri davet ederken, Büyük Taarruz temasıyla festivalin daha da anlam kazandığını ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere tüm paydaşlara, festivalin yönetimine, jüri üyelerine, yapımcılara ve sponsorlar ile Akrones Otel’e teşekkürlerini ileten Yiğitbaşı, festivali daha uzun yıllar sürdürmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Festivalin dolu dolu bir programla devam ettiğini söyleyen Vali, sinema ve edebiyatın, ifade edilmesi zor duyguları en iyi şekilde yansıtabildiğini ve bu anlamda festivalin toplumsal farkındalık yaratmada önemli bir rol oynadığını belirtti.
 

Bakmadan Geçme