• Haberler
  • Genel
  • Festival başarılı oldu, desteğin artması gerek

Festival başarılı oldu, desteğin artması gerek

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Genel Koordanitörü Hüseyin Başkadem, Klasik Müzik Festivali’nin başarılı olduğunu söyledi. Başkadem, ulusal televizyon kanallarının konserleri naklen yayınlaması için desteğe ihtiyacı olduğunun altını çizdi MURAT ARISOY Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Genel Koordinatörü Hüseyin Başkadem, Klasik Müzik Festivali’ni değerlendirdi. Bu yıl düzenlenen Festival’e Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, [&hellip]

Festival başarılı oldu, desteğin artması gerek

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Genel Koordanitörü Hüseyin Başkadem, Klasik Müzik Festivali’nin başarılı olduğunu söyledi. Başkadem, ulusal televizyon kanallarının konserleri naklen yayınlaması için desteğe ihtiyacı olduğunun altını çizdi

MURAT ARISOY

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Genel Koordinatörü Hüseyin Başkadem, Klasik Müzik Festivali’ni değerlendirdi. Bu yıl düzenlenen Festival’e Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’in katıldığını hatırlatan Başkadem, “Değerli protokol üyelerimizi Festivalimiz’de görmek, bizi gururlandırdı” dedi.
OKUL SÖYLEŞİLERİ NEDEN YAPILMADI?
Bu yıl Klasik Müzik Festivali’nde okul söyleşileri bölümünün yer almadığını hatırlatan Başkadem, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul söyleşilerinin özel okullarda düzenlenmesini önerdi. Biz ise ilçe, belde ve köylerdeki öğrencilerimizin sanatla buluşmasının daha önemli olduğunu düşündük. Özel okullardaki öğrencilerin sanatla, sanat eserleri ile tanışması daha kolay, ilçe, belde, köydeki öğrenciye yönelik söyleşi, o öğrencinin hayatını değiştirebilir” diye konuştu.
CANLI YAYIN İÇİN DESTEK ŞART
TRT ve NTV gibi önde gelen ulusal tele-vizyonların Klasik Müzik Festivali’ni naklen yayınlamak istediklerini belirten Başkadem, şöyle devam etti:
“Canlı yayınların teknik altyapısını sağlamadan bu tekliflere ‘Evet’ demek doğru değil. Ses ve ışıkta canlı yayına uygun kaliteyi yakalamak gerekiyor. Bunun yolu da desteklerin artırılmasından geçiyor. Konserler bir kez canlı yayınlandığında, yıl içinde 5 veya 6 kez tekrarlanabiliyor. Ayrıca canlı yayın kalitesi imkânına ulaşıldığında bu Festival, dünyaca ünlü Mezzo kanalında da yayınlanacak. TRT, NTV ve Mezzo’da bir konserin yayınlanması, şehre önemli bir katkı sağlayacak.”

Bakmadan Geçme