• Haberler
  • Gündem
  • 'Fenerbahçe'nin değişeme ihtiyacı var' – Kocatepe Gazetesi

'Fenerbahçe'nin değişeme ihtiyacı var' – Kocatepe Gazetesi

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Fenerbahçeli yönetici Sadettin Saran, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji tarafından düzenlenen kariyer günü etkinliğine katıldı. OSB konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte başarı hikayesini anlatan Saran, lise öğrencilerine tavsiyelerde bulundu.'KİMSENİN HAYALLERİNİZİ YIKMASINA İZİNVERMEYİN'Üniversite eğitimini spor bursu alarak çok zor şartlarda tamamladığını aktaran Saran, okul müfredatının [&hellip]

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Fenerbahçeli yönetici Sadettin Saran, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji tarafından düzenlenen kariyer günü etkinliğine katıldı. OSB konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte başarı hikayesini anlatan Saran, lise öğrencilerine tavsiyelerde bulundu.
“KİMSENİN HAYALLERİNİZİ YIKMASINA İZİN
VERMEYİN”
Üniversite eğitimini spor bursu alarak çok zor şartlarda tamamladığını aktaran Saran, okul müfredatının önemli olduğunu ancak okulda kazanılan tecrübelerin insanı hayata daha iyi hazırladığını söyleyerek, “Eksi 11 derecede sabahın 5 buçuğunda yüzme antrenmanına gidiyordum. Ardından normal okul eğitimine ve daha sonrada part time olarak çalışarak okudum. Diğer öğrenciler okula arabayla gidip gelirken ben, derse eksi 11 derecede bisikletle gidip geliyordum. Bunalıma girdiğim anlar oldu ama hayallerim beni ayakta tuttu. Zor şartlardaki disiplinli olmam, önceliklerimi bilmem ve takımdaşlıkruhum ile kendi kendimi motive etmem bana çok şey kazandırdı. Şuanda yaptığımız işte dünyada 4 veya 5. Şirket içindeyiz. Türkiye’ye geldiğimde hayallerimi paylaştığım bir iş adamı “Saçmalama, biraz gerçekçi ol. Sen kim, bunları yapmak kim” dedi. Ama üniversite yıllarında yaşadığım zorluklar, bana pes etmemeyi öğrettiği için ben onun benim hayallerimi yıkmasına müsaade etmedim. Sizlerin de önünüze bazıları çıkacak yapma diyecek, hayallerinizi kimsenin sınırlamasına müsaade etmeyin. Bildiğiniz yoldan sakın vazgeçmeyin” diye konuştu.
“BAŞARILI OLMAK İSTİYORSANIZ
 SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN”
Saran, spor bursu alarak mühendislik okuduğunu, ama baba mesleği olduğu için mühendisliği seçtiğini belirterek, “Başarılı olmak istiyorsanız hayatta sevdiğiniz işi yapacaksınız. Ben mühendisliği seçtim yanlış sebepten seçtim. Babam mühendisti, kızlar mühendislerden hoşlanıyordu. O yüzden ben seçtim bu doğru değildi. Kimseyi dinlemeyin. Sevdiğiniz işi yapmazsanız başarılı olma ihtimali çok zayıftır. Hata yapmaktan hiç korkmadım. Çok insan görüyorum, hata yapmaktan korkuyorlar. Elinden gelenin en iyisini yap, olmuyorsa olmuyordur. Hatalarınızdan ders çıkarmanız lazım. Hatandan ders çıkardığın zaman kazanırsın. Hiç bir zaman kaybetmezsin.” ifadelerini kullandı.
 “TEK LİDERİM ATATÜRK”
Saran, konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. ‘Örnek aldığınız birisi var mı? sorusuna Saran, “Hayatta örnek aldım tek kişi, tek lider Mustafa Kemal Atatürk’tür” diyerek cevap verdi. Saran, solundaki öğrencilerden büyük alkış aldı.
Okul Kurucusu Önder Artuk ise konuşmasında, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Fenerbahçeli yönetici Sadettin Saran’a teşekkür ederek, Saran’ı sadece Fenerbahçeli bir yönetici olarak bildiklerini dile getirdi. Artuk, Saran’ın arasında bir başarı öyküsü olduğunu, makine mühendisi olduğunu, 30’dan fazla bir şirketler gurubunun başkanı olduğunu, 3 binden fazlada çalışanı olduğunu aktardı.
Artuk, daha sonra Saran’a katılımından dolayı teşekkür plaketi verdi.
“FENERBAHÇE’NİN DEĞİŞİME İHTİYACI VAR”
Saran, daha sonra Fenerbahçe kulübündeki başkanlık yarışıyla ilgili soruyu cevapladı.
Saran, şunları kaydetti:
“Bu yarış Fenerbahçe için çok önemli bir yarış. Artık kişiler, şahıslar üzerinden konuşmaktan ziyaret, Fenerbahçe’nin müthiş bir değişeme ihtiyacı var. Bu bütçeyle bu taraftarla, maalesef olması gerektiği yerde değil Fenerbahçe. Dolayısıyla bende bir değişim istiyorum. İnşallah hayırlısı olur 3 Haziran. Ben açıklamamı yaptım. Kendim aday olmak istiyordum. Ama taraftarın Ali Koç’a ciddi bir teveccühü olduğunu gördüm. Dolayısıyla aday olmak için aday olmanın da bir anlamı yok. Bir oyum var, onu da Ali Koç’a vereceğim.”
Saran, daha sonra Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay’ı ziyaret etti.

Bakmadan Geçme