• Haberler
  • Siyaset
  • 'Fen Lisesi Yapılırsa, Emirdağ Yüzyılına Damga Vurulur'

'Fen Lisesi Yapılırsa, Emirdağ Yüzyılına Damga Vurulur'

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, ilçeye yapılacak bir Fen Lisesinin 'Emirdağ Yüzyılına' damga vuracağını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın memleketi Emirdağ İlçesinde ki programında Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, ilçenin eğitim altyapısını güçlendirecek bir istekte bulundu. Koyuncu, Emirdağ’a bir Fen Lisesi yapılmasını talep etti.

'Fen Lisesi Yapılırsa, Emirdağ Yüzyılına Damga Vurulur'

“EMİRDAĞ YÜZYILI BAŞLIYOR DEMİŞTİK”

Emirdağ'ın eğitim alanında güzel ivmenin yakaladığını belirten Başkan Koyuncu, konu hakkında şunları kaydetti: “Biz 31 Mart akşamı bir şey söylemiştik. Yeni dönemde ‘Emirdağ Yüzyılı’ başlıyor demiştik. Sayın bakanlarım, valim, milletvekillerimizle şu anda bir aradayız. Bu da Emirdağ Yüzyılının başladığını gösteriyor. Öncelikle Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven vekillerime, Hüsnü Başkanıma teşekkür ediyorum. TOBB Türkiye'de 154 okul yapıyordu. Bu 154 okulun içerisinde Dinar ve Bolvadin varken Emirdağ es geçilmişti. Hemen Ali vekilimiz ve İbrahim vekilimizin yanına gittik. Dedik ki 154 okuldan bir tane de Emirdağ'a lazım çünkü Çocuk Evleri Sitesi yapılıyor. Sağ olsunlar kırmadılar gerekli girişimleri yaptılar ve bugün o okulumuz da bitti inşallah ikinci dönem başı itibariyle öğrenci alacaklar.”

'Fen Lisesi Yapılırsa, Emirdağ Yüzyılına Damga Vurulur'

“EMİRDAĞ’DA OLMAYAN TEK ŞEY FEN LİSESİ”

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, sözlerini şöyle tamamladı: “Geçtiğimiz bu yıl LGS'de Afyonkarahisar'dan 3 Türkiye birincisi çıktı. Ve bu 3 Türkiye birincisinden ikincisi Emirdağlı. Bu yüzden ben Emirdağ'daki öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ancak Dinar'da, Bolvadin'de, Sandıklı'da olup da Afyonkarahisar merkezde ikincisi yapılıp da Emirdağ'da olmayan bir tek şey var Emirdağ Fen Lisesi. Sayın Bakanım sağ olsun bu konuyla alakalı kendisi bizzat ilgilendiğini söyledi. Devletimizin bütçesinden bir tek kuruş çıkmadan hem iki tane yurdumuz hem spor salonumuz hem de okulumuz olan bölgede bir dönüşüm talep ediyoruz. Malum tasarruf tedbirleri var kuruluş yapmak çok zor ama bizim sizden talebimiz ricamız Emirdağ Yüzyılı başlarken Emirdağ'a bir Fen Lisesi yakışır. İlçemize bir Fen Lisesi yapılırsa, Emirdağ Yüzyılına damga vurulur.”

Bakmadan Geçme