• Haberler
  • Genel
  • Fedakârlıkla Direnen Milletin Zaferinin 8. Yıldönümü’ne Özel Etkinlikler

Fedakârlıkla Direnen Milletin Zaferinin 8. Yıldönümü’ne Özel Etkinlikler

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle hain darbe kalkışmasının 8'inci yıldönümü olan 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu yılki 15 Temmuz etkinliklerinde 'Fedakârlıkla Direnen Milletin Zaferi' sloganı kullanılacak

15 TEMMUZ GAZİLERİ ZİYARET EDİLECEK

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 8’inci yıldönümünde 11 Temmuz 2024 Perşembe günü “15 Temmuz’un 5N1K” konulu konferans Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen, tarafından AKÜ ANS Kampüsü, Atatürk Kongre Merkezi’nde verildi. 14 Temmuz Pazar günü protokol üyelerince 15 Temmuz Gazileri ziyaret edilecek. Hava ve Polis Şehitliğinde 15 Temmuz Pazartesi sabah saat 10.00’da düzenlenecek programla şehitlik ziyareti yapılacak Kur-an’ı Kerim Tilaveti ve dua da bulunulacak. Şehitlik programı akabinde saat 10.45’de Zafer Meydanı’nda Fotoğraf ve Kitap Sergisi açılışı yapılacak. Öğlen saat 12.30’da Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camiinde Mevlîd-i Şerif okunması ve hatim duası yapılacak.

PROGRAM ZAFER MEYDANINDA YAPILACAK

15 Temmuz Pazartesi akşamı saat 20.00’de Zafer Meydanı’nda program başlayacak. Akşam programı Mehteran Takımı gösterisiyle başlayacak.  Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dua edilmesi sonrası “15 Temmuz Destanı” video gösterimi sunulacak. Saatler 21’i gösterdiğinde 15 Temmuz programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak. Protokol üyelerince Sancak Koşucuları karşılanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitabından sonra protokol konuşmaları gerçekleştirilecek.

Moderatörlüğünü Radyo/TV Programcısı Mehmed Zeyd Yıldız’ın yapacağı, “Milletin Zaferi” adlı panelde; Prof. Dr. Tufan Gündüz Prof. Dr. Yusuf Özkır ve Selahattin Yusuf konuşacaklar. Panel saat 21’de başlayacak.  Prof. Dr. Fatih Koca’nın saat 22’de vereceği Tasavvuf Müziği Konseri sonrası; “Selam Olsun” adlı şiir okunacak. Kahramanlık Türkülerinin seslendirileceği programda “15 Temmuz Destanı” adlı şiir okunacak. Saat 00.13’ü gösterdiğinde tüm camilerde ve Zafer Meydanında sala okunacak.  Demokrasi Nöbeti ve Programın, 16 Temmuz sabah namazından önce okunacak sala ile bitirilecek.

Muhabir: Sıla ORAL

Bakmadan Geçme