• Haberler
  • Genel
  • Feci kaza: 8 üniversiteli öldü, 25 kişi yaralandı

Feci kaza: 8 üniversiteli öldü, 25 kişi yaralandı

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerini gezi için Eskişehir’e götüren Yusuf Zeybek’in kullandığı midibüs, Afyonkarahisar yakınlarında uçuruma yuvarlandı. 8 öğrencinin öldüğü kazada sürücü ile 24 öğrenci de yaralandı Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencilerini taşıyan iki midibüs, Cumartesi günü sabah saatlerinde gezi amacıyla Eskişehir’e doğru yola çıktı. KAYALIĞA ÇARPARAK TAKLA ATTIYusuf Zeybek yönetimindeki 32 YV 436 [&hellip]

Feci kaza: 8 üniversiteli öldü, 25 kişi yaralandı

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerini gezi için Eskişehir’e götüren Yusuf Zeybek’in kullandığı midibüs, Afyonkarahisar yakınlarında uçuruma yuvarlandı. 8 öğrencinin öldüğü kazada sürücü ile 24 öğrenci de yaralandı

Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencilerini taşıyan iki midibüs, Cumartesi günü sabah saatlerinde gezi amacıyla Eskişehir’e doğru yola çıktı.
KAYALIĞA ÇARPARAK TAKLA ATTI
Yusuf Zeybek yönetimindeki 32 YV 436 plakalı midibüs, saat 10.00 sıralarında Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi Karamık Köyü yakınlarında yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. 15 metre derinliğindeki şarampole yönelen araç bir süre düz ilerledikten sonra kayalığa çarparak takla attı. Kazayı, arkalarından gelen diğer midibüsteki öğrenciler farketti. Öğrenciler şarampole inerek arkadaşlarını kurtarmaya çalışırken jandarma ve 112 Acil Servis’e haber verdi.
6 ÖĞRENCİ KAZA YERİNDE ÖLDÜ
İlk etapta 6 öğrenci kaza yerinde öldü. Yaralı çıkarılan 2 öğrenci de kaldırıldıkları hastanede kurtarılamadı. Sürücü Zeybek ve yaralılar kaza yerine sevk edilen çok sayıda amsbulansla Afyonkarahisar merkez, Çay, Dinar ile Yalvaç İlçesi’ne sevk edildi.
Kaza yerine ulaşan Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve itfaiye ölen 6 öğrencinin midibüs altında kalan cesetlerini sıkıştıkları yerden çıkardı.
ÖĞRETMENLERİ TEŞHİS EDEMEDİ
Kaza yerinde geniş önlem alan jandarma, kimlik tespiti yapmak için üniversite öğretim görevlilerinden yardım istedi. Kaza yerindeki öğretim görevlileri, öğrencileri teşhis edemedi. Öğrencilerin etrafa saçılan eşyaları ise jandarma ekipleri tarafından toplanarak bir araca konuldu. Cenazeler savcının incelemesinin ardından Çay Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
REKTÖR YARALI
ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da kaza ile ile ilgili yayamladığı mesajda ölen öğrencilerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi. Öte yandan Rektör İbicioğlu dünde Afyonkarahisar’da tedavisi süren yaralı öğrencileri ziyaretti etti.
ÖĞRENCİLERİN
KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi’nde şarampole devrilen midibüsteki Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kimlikleri belirlendi. Midibüste bulunan ve hayatını kaybedenlerin, İsmet Yörümez, Elif Nur Keskin, Sinem Sezgin, Sena Öz, Buket Alas, Fatih Aydilek, Gözde Erol ve geziyi düzenleyenlerden Muhammet Yusuf Karahan olduğu belirlendi.
Sürücü Yusuf Zeybek ile birlikte kazadan yaralı kurtulanların Ömer Acar, Hasret Bayraktar, Büşra Özkaraman, Ersin Yıldız, Halime Koyun, Hande Özyurt, Cennet Apa, Yakup Kısa, Nazife Akdoğan, Emine Doğan, Eda Gömleksiz, Şerife Dilbaz, Sibel Mirioğlu, Büşra Kanyon, Sera Sakar, Şeyda Nur Torun, Betül Serim, Fatıma Tüzzehra Ege, Özlem Bakar, Emirhan Çalışkan, Şule Nur Üskes, Melih Rifat Mertürk, Şeyda Çebi, Murat ilan ve Büşra Özkaraman oldukları açıklandı.
Öte yandan yaralılardan Melih Rifat Mertürk ve Şeyda Nur Torun’un hayati tehlikesi bulunuyor.(Kocatepe Haber Merkezi)

Vali Güner, yaralı yakınlarını yalnız bırakmadı

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, otobüsün devrilmesi sonucu yaralanan kişilerin yakınlarını hastanede ziyaret etti

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde yaralı yakınlarıyla görüşen Güner, şöyle konuştu:
“Ülkemizde maalesef servis araçlarının bu tür turlarda kullanılması, geniş araç olması, şehirler arası yol aracı olmaması, emniyet kemeri bağlama kültürümüzün çok az olması, bu olayın zararını iki katına çıkarmıştır. Kestirmeden gideyim derken büyük zararlara yol açılıyor. Servis araçlarının, tur araçlarının, şehirler arası turlarda kiralanmasının mutlaka sorgulanması gerekiyor. Çünkü bu şoförler, bilmedikleri güzergahlara gidiyor. Araçlar, uzun yol aracı olmadığı için çok bakımlı olmuyor. Yolcularımız da kemer konusunda hassas değil. Kemer bağlı olsa böyle bir kazada araç içinde kimsenin kimseye çarpması söz konusu değil.”

Erdem yaralıları ziyaret etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Afyonkarahisar’da meydana gelen trafik kazasında yaralanan
ve tedavileri süren yaralıları, hastanede ziyaret etti

Erdem, üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsün uçuruma devrilmesi sonucu yaralanan ve tedavilerine Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde devam edilen yaralıları ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “Her şeyden önce hayatını kaybeden 8 yavrumuza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Yaralılara da Allah’tan acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kazaların bir takım tedbirler alınmazsa kendiliğinden geldiğini dile getiren Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Anladığımız kadarıyla kestirme bir yol kullanmak istemiş, uygun olmayan bir yol, havanın yağışlı olması, aracın yaşlı ve bakımsız olması bize ulaşan bilgilere göre böyle bir neticeyi ortaya koymuş. Bunlardan ders çıkartmak lazım tabii şimdi elden geldiğince bölünmüş yollarla daha sağlıklı daha güvenli yollar yapılıyor ama bu yolların mutlaka doğru bir şekilde kullanılması lazım. Bunlar doğru şekilde kullanılırsa bu tür kazalar inanıyorum ki azalır, daha az yaşanır. Belki araçta, kemer olsaydı belki yaralanma ve ölüm vakaları daha az olabilirdi. Bunun son olmasını diliyorum.”

Bakmadan Geçme